..: Petice proti vlakům z Nošovic :..

Ilustrační obrázekFrýdek-Místek - Ve Stříteži a okolí přibývá podpisů pod peticí proti chystanému zvýšení kapacity na železniční trati mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem. Lidé se obávají, že nákladní vlaky přinesou trvalou hlučnost a zhorší podmínky pro život místních obyvatel i rekreaci turistů v Beskydech. Petici podepsalo do úterý 513 lidí, většina je jich přímo ze Stříteže. Zvýšení kapacity se plánuje zejména kvůli výstavbě automobilky Hyundai v Nošovicích.

Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC) nakonec kvůli postoji občanů zřejmě odstoupí od svého návrhu na vybudování tříkolejné dopravy ve Stříteži, SŽDC projekt přepracuje a obcí povedou jen dvě koleje. Půjde o minimální dopady v co nejšetrnějším režimu. Lidé v petici navrhují, aby nákladní vlaky jezdily do Českého Těšína přes Ostravu-Kunčice, což by prý bylo ekonomičtější a zároveň šetrnější k životnímu prostředí.

Obcí má denně projíždět 22 půlkilometrových souprav nákladních vagonů, podle jiných odhadů jich může být až čtyřikrát tolik. Zastupitelé se podle prohlášení místostarosty Stříteže s peticí ztotožňují, nesouhlasili ani s vybudováním výhybny. Velké možnosti ale radnice obcí nemají, jelikož ovlivnit zkapacitnění tratě jako takové nemohou, jde o usnesení vlády. Obce mohou ovlivnit jen její dopad tak, aby byl pro jejich občany co nejšetrnější.

zdroj: denik.cz


PETR Poslat mail autorovi | 1.4.2007 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 ... 3 4 5 6 7 ... 10      Zpráv na stránku:   
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
02.04.2007 (21:23)  
Zahradnik: Ty jsi dobry kovboj. Koukam, ze ti asi spadla lopata na hlavu.

1) Tak elektrika by se ti libila, ale jenom pro ty krcalky, ktere tam jezdi jednou za hodinu. A kdo ti to zaplati? Dalajlama? :-D A nejlip, aby vam tam jeste poridilo Desiro a aby jezdilo co dvacet minut.

2) Z ceho vychazis? Doloz, jinak je to obycejne vidlacke plkani.
02.04.2007 (20:39)  
1. Nejsme proti zruseni stavajici dopravy, klidne at tady zavedou i elektriku (je to hospodarnejsi, tissi a vice ekologicke). Nechceme tady NAKLADNI vlaky.
2. Zkapacitneni trate Nosovice-Frydek-Kuncice prijde urcite levneji nez zkapacitneni trasy Nosovice-CT.
3. Argument o odkloneni dopravy smerem np. Smilovice se mi zda pritazeny za vlasy.
registrovaný uživatel paolo 
02.04.2007 (20:13)  
Zahradnik: 1. trat z FM do OV je jiz tak pretizena, ze dalsi narust dopravy nesnese. 2. Rozdil v km a case potrebnem na dopravu z Nosovic do Ziliny pres OV a CT je nesporny. 3. Jestlize budute kopat a SZDC se rozhodne udelat prelozku mimo Stritez (proc ne), pak pocitejte se zrusenim trate a zastavky ve Stritezi. V lepsim pripade budete chodit na vlak nekde ke Smilovicim, v horsim budete jezdit autobusem do Hnojnika
02.04.2007 (19:50)  
Panu Zahradníkovi:
Srovnáváte: proc si myslite, ze elektricky nakladni vlak delky 600 m, brzdici z rychlosti np. 60 km/h na 0 km/h tak
bude TISSI nez dieselovy osobni vlak delky 15 m?
A já se ptám: Žádný vlak bude tišší než dieselovy osobni vlak delky 15 m.. co vy na to?
A kdyby se ještě zakázal vjezd jakýchkoliv aut?
Já osobně jsem proti vzniku jakýchkoliv firem mimo Ostravu... musíme totiž potom za nimi dojíždět, protože nikdo z místních pro ně stejně nechce pracovat, protože by přišli o sociální dávky...
Plně s Vámi souhlasím.
Navrhuji trať Dobrá-Český Těšín zrušit bez náhrady. Proč Dobrá? v Nošovicích je totiž pivovar Radegast....
Nedejte se!!! Trať zrušte!!! Držím Vám palce



Zjistovali jste
02.04.2007 (18:51)  
Vzkaz pro vsechny chytroliny typu EuroCity, Nasoska,Laborec, etc.: predtim, nez napisete dalsi hovadinu, tak laskave zvednete zadky a prijedte se podivat seznamit s lokalni situaci, neoperujte s informacemi z druhe nebo treti ruky.
To Matosan: myslite si, ze nas nekdo racil informovat o zamyslenem projektu? Dozvedeli jsme se o nem uplne nahodne...
To Jecminek: proc si myslite, ze elektricky nakladni vlak delky 600 m, brzdici z rychlosti np. 60 km/h na 0 km/h tak bude TISSI nez dieselovy osobni vlak delky 15 m? Zjistovali jste napriklad udaje tykajici se frekvence prujezdu vlaku?
Souhlasim s nazory, ze doprava po zeleznici je prijatelnejsi nez doprava kamiony, ale proc nevyuzit existujici infrastrukturu a proc, sakra, vrazet buhvikolilik milionu do modernizace trate 322, kdyz za nesrovnatelne nizsi castku muzete provoz presmerovat na trasu Kuncice-Cesky Tesin? Nevidite, ze Hyundai je jenom dalsi variace na tema Philips Hranice? Chlapi, proberte se sakra, zacnete pouzivat hlavu, jezte vice mrkve...
02.04.2007 (18:46)  
Skutečně k popukání … ale vážně > teď si představte, že tento typ "obecních" zabedněnců, pro které je cesta do krajské Ostravy zážitkem probíraným mezi sousedy několik měsíců a o případné návštěvě Prahy si budou vykládat ještě za deset let (dostane-li se synek nebo dcerka na vysokou v Praze nebo Brně, je považován za poloboha) se díky příznivé konstalaci hvězd dostane do Poslanecké sněmovny Parlamentu, kde se rozhoduje o mnoha důležitých věcech, případně se dokonce dostanou do vlády (příkladně učitelka Kuchtová se svými ekoteroristickými představami o jaderné elektrárně Temelín, či paní Stehlíková, se svými v jádru možná dobře myšlenými nápady, jak pomáhat menšinám …)
02.04.2007 (16:59)  
Tu petici započal Eduard Siwy, p. Pawera pokud chcete nějakou stížnost napsat rychle píšte na OÚ Střítež. Lidé to podepisovali proto, že tito dva pánové ve Stříteži nalhali lidem, že přes celou obec povedou 3 koleje proto jim to lidé podepsali, oni také započali s petici proti plánované stavbě silnice R11 1/11 která měla jit přes barák p.Siwého, také nalhali lidém, že obchvat odkloni z obce pryč a co se stalo? Obchvat se hodil z jižní strany obce na severní a oni se radují, že nebudou mít žádné kamiony a severní strana Stříteže bude mít všechno kamiony i nákladní vlaky.
registrovaný uživatel Tom  mail  
02.04.2007 (15:50)  
Dobře,ať si prosadí ponechání jedné koleje,ale pak se budou muset smířit s tím, že možna ubude vlaků osobní dopravy a ve stanicích se bude čekat na křižování..a pochybuju že všechno pojede včas...
02.04.2007 (14:29)  
sakra tek chtěli jste hyundai tak to máte. To jako mají raději jezdit kamiony? tu petici muže podepsat jen blb
02.04.2007 (14:22)  
Podobní obyvatelé bydlí i na 8.obvodě v Ostravě Porubě.Už víc než deset let je slyšet superargumenty proti prodloužení tramvajové trati. Např.- Vždyť ty tramvaje budou jezdit po ulicích a mezi domy.Bude to škodlivé zdraví,protože to občas jiskří a pod.Asi si myslí,že dnešní systém bus za busem je lepší a má lepší vyhlídky.
  1 ... 3 4 5 6 7 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko