..: Petice proti vlakům z Nošovic :..

Ilustrační obrázekFrýdek-Místek - Ve Stříteži a okolí přibývá podpisů pod peticí proti chystanému zvýšení kapacity na železniční trati mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem. Lidé se obávají, že nákladní vlaky přinesou trvalou hlučnost a zhorší podmínky pro život místních obyvatel i rekreaci turistů v Beskydech. Petici podepsalo do úterý 513 lidí, většina je jich přímo ze Stříteže. Zvýšení kapacity se plánuje zejména kvůli výstavbě automobilky Hyundai v Nošovicích.

Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC) nakonec kvůli postoji občanů zřejmě odstoupí od svého návrhu na vybudování tříkolejné dopravy ve Stříteži, SŽDC projekt přepracuje a obcí povedou jen dvě koleje. Půjde o minimální dopady v co nejšetrnějším režimu. Lidé v petici navrhují, aby nákladní vlaky jezdily do Českého Těšína přes Ostravu-Kunčice, což by prý bylo ekonomičtější a zároveň šetrnější k životnímu prostředí.

Obcí má denně projíždět 22 půlkilometrových souprav nákladních vagonů, podle jiných odhadů jich může být až čtyřikrát tolik. Zastupitelé se podle prohlášení místostarosty Stříteže s peticí ztotožňují, nesouhlasili ani s vybudováním výhybny. Velké možnosti ale radnice obcí nemají, jelikož ovlivnit zkapacitnění tratě jako takové nemohou, jde o usnesení vlády. Obce mohou ovlivnit jen její dopad tak, aby byl pro jejich občany co nejšetrnější.

zdroj: denik.cz


PETR Poslat mail autorovi | 1.4.2007 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 ... 6 7 8 9 10      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel mrkvo  mail  
01.04.2007 (9:19)  
jen at si remcaj, presne bych je chtel videt kdyby jim tam jezdily nakladaky
registrovaný uživatel Martin 
01.04.2007 (9:10)  
Tohle je jeden s výdobytků demokracie, a není to problem jen Střítěže.Dneska když může každý úspěšně různě blokovat stavbu čehokoliv a kdekoliv tak proč bych nesepsal petici at mi za plotem v Horní Lhotě nejezdí vlak, ale ať si klidně jezdí vedle lidem za plotem v Dolní Lhotě.Zatím ve velkém lidé protestovali proti silniční dopravě,bohužel se to jak vidno začíná týkat i železnice.Každopádně výsledek bude zajímavý.
01.04.2007 (9:06)  
Já bych jím vyhověl, a ještě přidal bonus. Trať bych zavřel, a nechal bych fabriku zásobovak kamiony. Ať si užijou, co chtěli. Jinak mě jen napadá, je to pravda, nebo to souvisí s dnešním datem?
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
01.04.2007 (8:59)  
nejde než s vámi souhlasit...silnice mezi FM a Těšínem je dehtová a olověná žumpa,kde už to člověk nedýchá ale doslova se v tom olovu koupe...navíc trat FM - ČT bude pod dráty ještě dřív,než Ostrava - FM. Ale to už je asi i věc kraje,aby se v té "prezentaci" nějak angažoval a těm lidem to vysvětlil. I pro turisty bude rozhodně zajímavější železnice než autostráda. Ty kamióny by stejně na to Slovensko jely tamtudy.
No ...pro šotouše...80 vlaků...to asi začne lovecká sezóna :-)
registrovaný uživatel kuchi 
01.04.2007 (8:34)  
Zel.am: presne tak.Cim vic se toho prepravi po kolejich, tim mene po silnicich (a ze kamiony jsou mene ekologicke nez vlak snad netreba pripominat)
registrovaný uživatel Zel.am  mail  
01.04.2007 (8:09)  
všem co pedpsali petici bych vzkázal asi tohle....postavte se na 2 minuty k nějaké silnici 1 třídy a myslím že budete rychle hledat něco, čím svůj podpis vymazat....
  1 ... 6 7 8 9 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko