..: Stíhání výpravčího kvůli nehodě u Vraňan je potvrzené :..

Ilustrační obrázekKralupy nad Vltavou - Oficiálně bylo potvrzeno, že se policie intenzivně zajímá o třiašedesátiletého výpravčího, který zastavil provoz na jiné trati, než na které se stala v pondělí v noci nehoda - na železničním přejezdu u Vraňan. O nehodě informovala ŽelPage, ve zprávě naleznete i fotografie z místa nehody. Výpravčí je stíhán pro podezření z obecného ohrožení. Uvedl to mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa televizi Nova. Při srážce rychlíku s osobním autem, které stálo na přejezdu, utrpěli 4 lidé lehké zranění. Škoda byla vyčíslena na více než 40 milionů Kč. Policie již ve středu obvinila z obecného ohrožení a pokusu o pojistný podvod trojici mužů. Dva z nich vzal soud do vazby, třetí je vyšetřován na svobodě.

Podle policie vznikla nehoda mezi Vraňany a Cítovem zřejmě kvůli pojistnému podvodu. Muži přivolali hlídku na přejezd, o který si údajně poškodili podvozek automobilu. Uvízli s ním, ale z kolejišti se jim ho nepodařilo vytlačit. Spadlé závory pak auto na přejezdu uvěznily a rychlík do něj narazil. Policie o překážce na trati informovala ČD. Kvůli údajně nepřesnému uvedení lokality ale výpravčí varoval jinou stanici. V místě jsou vedle sebe 2 trati a je na nich 5 železničních přejezdů. Mluvčí ČD Aleš Ondrůj již dříve novinářům řekl, že společně s policií vyšetřují, proč se zastavil provoz na jiné trati. "Je pro nás důležité zjistit, jestli nedošlo k selhání lidského činitele, jestli bylo učiněno všechno pro to, aby se nehodě předešlo," dodal. Výpravčí byl kvůli vyšetřování postaven mimo službu, podle Ondrůje je to standardní postup.

zdroj: Nova a Novinky


Adys Poslat mail autorovi | 22.3.2007 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2 3 4 5 6 ... 13      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
25.03.2007 (8:40)  
Proto taky policajti co to věděli dopředu hlásili trať na Lužec.....

Kdyz, tak trat nehlasili policajti, ale policajtum... Prvni volani (na tisnovou linku) bylo, dle vseho, od te trojky v Audi...
registrovaný uživatel PES38 
25.03.2007 (0:43)  
Petr Purkrábek: Pobobných případů (poškozená auta) tam v té lokalitě bylo za poslední půlrok několik.
24.03.2007 (20:29)  
Bylo to určitě předem domluvený na lokální trati,kde už žádný vlak v noci nejede,auto najede na přejezd a zavoláme známým policajtům a bude všechno ok.Jenže si holt aktéři spletli strany a místo doleva na lokálku odbočili na hlavní trať.....Proto taky policajti co to věděli dopředu hlásili trať na Lužec.....Zajímavý by bylo zjistit od pojišťoven,zda to bylo v okolí poprvé co auto zrovna rozbilo spodek o přejezd.....
24.03.2007 (14:05)  
Nova by za ty zprávy taky měla dostat pokutu podobně jako za Velkýho Bobra apod.páč ve zprávách který jsou od toho že se říká pravda a fakta a oni melou kraviny.Poškození jména ČD.
A taky ty týpkavé co si při stavbě koridorů jak se u nich prodělali miliardy,nahrabali do vlastní kapsy,páč si museli budovat ty český sartvorky a nevyzbylo na mimoúrovnový přejezdy.
Ten gumokol byl určitě kradenej.
Bejt výpravčím bylim to dám vejpověd a jdu do důchodu.Za těch pár korun to nemá zapotřebí tam kydat dál.
registrovaný uživatel kasku  mail  
24.03.2007 (12:20)  
Souhlas s Mamutik!
Kdyby policie takovou návěst dávala vstříc přijíždějícímu vlaku,následky i škoda by jistě byla menší!Jistě v noci ssebou nějakou přenosnou svítilnu mít musí.
registrovaný uživatel kasku  mail  
24.03.2007 (12:16)  
To je stále samé kdyby!
Takže další viník?Ředitel Husák odstoupil vlastně kvůli tomu,že nekoupil policii kola v Mountfieldu!?
24.03.2007 (12:13)  
Já zde vidím ještě jeden problém. TV Nova se také ptala, zda policista může ně jak zastavit vlak? Odpověď byla poněkud nejistá (... třeba červeným světlem...). Jsem řidič. Ale také ajznboňák. Ale jako řidič jsem NIKDY nebyl seznámen s drážní návěstí "stůj, zastav všemi prostředky". A ptám se. Znají tuto návěst příslušníci policie. Odpvěď si domýšlím. Je mi naprosto jasné že dávat tuto návěst ze zablokovaného přejezdu je již více než zbytečné. Ovšem vědět, znamená umět řešit.
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
24.03.2007 (11:53)  
Martin38. viz. můj příspěvek níže(20:43)
registrovaný uživatel Semík  mail  
24.03.2007 (11:27)  
Jo a proč ještě nestíhají rodiče těch grázlů ( pokud ještě žijí ) co tam to auto dali. Vždyť ti jsou odpovědni za jejich výchovu a mají svůj podíl na té nehodě. Možná i větší než ten výpravčí.
registrovaný uživatel Semík  mail  
24.03.2007 (11:24)  
Překvapujemě, že v době GPS navigace, kterou vám dá i Mountfield ke každému kolu zdarma nemají tuto navigaci složky záchraného systému, aby byli schopni s přesností na 1m říct, stojím zde ( udat přesné souřadnice) a potřebuji tu zastavit provoz. Kdyby měl výpravčí mapu v PC nic podobného by se stát už nikdy nemuselo a odpadlo by aj to označování přejezdů.
  1 2 3 4 5 6 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko