..: Stíhání výpravčího kvůli nehodě u Vraňan je potvrzené :..

Ilustrační obrázekKralupy nad Vltavou - Oficiálně bylo potvrzeno, že se policie intenzivně zajímá o třiašedesátiletého výpravčího, který zastavil provoz na jiné trati, než na které se stala v pondělí v noci nehoda - na železničním přejezdu u Vraňan. O nehodě informovala ŽelPage, ve zprávě naleznete i fotografie z místa nehody. Výpravčí je stíhán pro podezření z obecného ohrožení. Uvedl to mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa televizi Nova. Při srážce rychlíku s osobním autem, které stálo na přejezdu, utrpěli 4 lidé lehké zranění. Škoda byla vyčíslena na více než 40 milionů Kč. Policie již ve středu obvinila z obecného ohrožení a pokusu o pojistný podvod trojici mužů. Dva z nich vzal soud do vazby, třetí je vyšetřován na svobodě.

Podle policie vznikla nehoda mezi Vraňany a Cítovem zřejmě kvůli pojistnému podvodu. Muži přivolali hlídku na přejezd, o který si údajně poškodili podvozek automobilu. Uvízli s ním, ale z kolejišti se jim ho nepodařilo vytlačit. Spadlé závory pak auto na přejezdu uvěznily a rychlík do něj narazil. Policie o překážce na trati informovala ČD. Kvůli údajně nepřesnému uvedení lokality ale výpravčí varoval jinou stanici. V místě jsou vedle sebe 2 trati a je na nich 5 železničních přejezdů. Mluvčí ČD Aleš Ondrůj již dříve novinářům řekl, že společně s policií vyšetřují, proč se zastavil provoz na jiné trati. "Je pro nás důležité zjistit, jestli nedošlo k selhání lidského činitele, jestli bylo učiněno všechno pro to, aby se nehodě předešlo," dodal. Výpravčí byl kvůli vyšetřování postaven mimo službu, podle Ondrůje je to standardní postup.

zdroj: Nova a Novinky


Adys Poslat mail autorovi | 22.3.2007 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Středočeský


  1 ... 3 4 5 6 7 ... 13      Zpráv na stránku:   
24.03.2007 (10:08)  
Nevím, nebyl jsem u toho, ale je mi smutno z toho, že nakonec bude viníkem výpravčí. Nevěřím tomu, že neudělal to co měl. Pokud mu Policie zavolala, že na přejezdu stojí auto, určitě by tam vlak nepustil. Jiná otázka je, jakou informaci o místě přejezdu od Policie dostal. Držím palce panu výpravčímu.
24.03.2007 (9:39)  
Tolik verzí celého případu snad nemá ani policie. Je třeba si uvědomit, že ke srovnatelným nehodám kamionů na dálnici dochází často a umírají při nich lidé. I když materiální škody a následky typu přerušení provozu nebývají tak velké.
Možná by se dráhy měly poučit a alespoň na přejezdech koridorových tratí instalovat kamerové systémy - jednak pro kontrolu, jednak pro výstrahu riskujícím řidičům. V dnešní době levné elektroniky by to snad nemusely být velké investice. (Někde by možná pomohly i atrapy). Dále instalovat zákaz vjezdu vozidel nad 3,5 tuny na maximum přejezdů. A u nově rekonstruovaných tratí s vmax>120 km/h přejezdy úplně zrušit!
24.03.2007 (7:30)  
Railpic: Můžu se zeptat, kterého průvodčího máš na mysli? Že by nový podezřelý :-)
registrovaný uživatel M 
24.03.2007 (0:14)  
Kurva chlopi, tak to ste (s tou blondynou) meli rect jako prvni a mohlo byt jasno hned:-))
23.03.2007 (23:03)  
Takže se konečně potvrdilo, že to auto řídila blondýna, já jsem si to myslel od začátku.
23.03.2007 (22:36)  
Aniž bych chtě hodnotit nebo odsuzovat konkrétného výpravčího, nechápu názory typu chudák, přišel k tomu jak slepý k houslým, má toho ve stanici moc atd. Přece situace, že na přejezdu uvízne auto, není zase až tak nepravděpodobná, a čekal bych, že průvodčí musí vědět, jak pohotově reagovat. Unikátní je jen to, že to auto tam ti bezmozci dali schválně, ale co kdyby to byl smolně porouchaný kamion?
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
23.03.2007 (20:43)  
Souhlas s M i Hamster.
Mám ale obavy že skutečnost možná nebude tak strohá...Nám to přijde po přečtení docela jednoduché,ale kdyby se to už podařilo vyřešit,tak by se už tisková mluvčí pochlubila úspěchem. Viník bude řidič z té audiny,který to auto odstavil,ale který z nich to je...pro mě je viník majitel,ale kdoví,jestli v tom autě vůbec byl...toť další z oříšků k řešení...možná je to nesmysl,ale nikdo z nás u toho nebyl, proto je to zase jen spekulace. Co se týká policie a výpravčího...na vině podle mě není nikdo z nich pokud: policie přijala přes tísňovou linku oznámení(jak jinak) a ta než učiní opatření se musí pomocí hlídky přesvědčit(je to v zákoně),zda k té situaci(auto na přejezdu) opravdu došlo.Tísňová linka zároveň obvolá kompetentní osobu od železnice a předá tu zprávu,kterou obdržela od volajícího civila.Už dávno vyslaná polic hlídka jela kdoví odkud a beztak to i chvíli hledala(záleželo na přesnosti popisu místa,které bylo i ve tmě)...proto zřejmě přijeli až těsně před příjezdem vlaku...(od doby,kdy se rozmohli volající anonymní vtipálci o různých bombách a pod. má policie ze zákona se nejdřív o dané situaci přesvědčit). Výpravčí se postaral o to,co mu bylo tísňovkou(všechny telefony i vysílačky jsou nahrávané) řečeno nebo spíš předáno.Pokud v tom oznámení už od volajícího civila byla sebemenší nepřesnost,tak nemůže být lynčován jak výpravčí tak i policie
registrovaný uživatel Hamster  mail  
23.03.2007 (19:18)  
Bohuzel tato diskuze sklouzla jinam nez pravdepobne mela.
registrovaný uživatel Hamster  mail  
23.03.2007 (19:17)  
Cestujici:AMEN!
23.03.2007 (19:05)  
Tady je spekulací, jak kdyby šlo o vraždu Kennedyho (ikdyž víme, že se zastřelil sám).

- Tripolis píše, že ta Audina měla řidičku, všude v médiích se ale píše o třech mužích.

- M sice předpokládal, že policejní auto mělo zapnutý maják (protože v Brně je mají u nehod zapnutý), ale maják zaplý nebyl. (Opět raději dodám "údajně".)

- podle toho, co píšou na K-Reportu (resp. článku na nova.cz) byla zřejěm doprava zastavena na základě telefonátu těch tří volů, ne policie, která tam dorazila až těsně před nehodou. Jenže Požáry.cz zase tvrdí něco jiného.

Jinak si mi zdá dost podivný páchat pojistný podvod tímto způsobem. (Čí vůbec bylo to auto?) Součást havarijního pojištění bývá většinou pojištění proti odcizení, takže bych spíš volil to odcizení (třeba zaparkovat ve "vhodné" čtvrti na pár dnů a doufat, že se najde nějaký dobrák... :) Myslím, že tihle týpci měli dost kamarádů, kteří by se o odcizení dokázali postarat.


Jinak je třeba si uvědomit, že obviněný se nerovná odsouzený, takže si nemůžeme být jisti ani tím pojistným podvodem.
  1 ... 3 4 5 6 7 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko