..: Stíhání výpravčího kvůli nehodě u Vraňan je potvrzené :..

Ilustrační obrázekKralupy nad Vltavou - Oficiálně bylo potvrzeno, že se policie intenzivně zajímá o třiašedesátiletého výpravčího, který zastavil provoz na jiné trati, než na které se stala v pondělí v noci nehoda - na železničním přejezdu u Vraňan. O nehodě informovala ŽelPage, ve zprávě naleznete i fotografie z místa nehody. Výpravčí je stíhán pro podezření z obecného ohrožení. Uvedl to mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa televizi Nova. Při srážce rychlíku s osobním autem, které stálo na přejezdu, utrpěli 4 lidé lehké zranění. Škoda byla vyčíslena na více než 40 milionů Kč. Policie již ve středu obvinila z obecného ohrožení a pokusu o pojistný podvod trojici mužů. Dva z nich vzal soud do vazby, třetí je vyšetřován na svobodě.

Podle policie vznikla nehoda mezi Vraňany a Cítovem zřejmě kvůli pojistnému podvodu. Muži přivolali hlídku na přejezd, o který si údajně poškodili podvozek automobilu. Uvízli s ním, ale z kolejišti se jim ho nepodařilo vytlačit. Spadlé závory pak auto na přejezdu uvěznily a rychlík do něj narazil. Policie o překážce na trati informovala ČD. Kvůli údajně nepřesnému uvedení lokality ale výpravčí varoval jinou stanici. V místě jsou vedle sebe 2 trati a je na nich 5 železničních přejezdů. Mluvčí ČD Aleš Ondrůj již dříve novinářům řekl, že společně s policií vyšetřují, proč se zastavil provoz na jiné trati. "Je pro nás důležité zjistit, jestli nedošlo k selhání lidského činitele, jestli bylo učiněno všechno pro to, aby se nehodě předešlo," dodal. Výpravčí byl kvůli vyšetřování postaven mimo službu, podle Ondrůje je to standardní postup.

zdroj: Nova a Novinky


Adys Poslat mail autorovi | 22.3.2007 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Středočeský


  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Mato 
22.03.2007 (17:37)  
ad Sova: pojišťovna nezaplatí ani korunu z "povinného ručení" audiny ani z "odpovědnostních pojistek" těch tří blbců (úmyslně způsobená škoda). Maximálně pokud mají ČD pojištěny nějak ta vlaky (něco jako "havarijní pojištění" u auta), pak by mohli z tohoto pojištění něco dostat.
registrovaný uživatel Sova 
22.03.2007 (17:28)  
To by mě zajímalo jak to dopadne,ale stejně si nemyslím,že ti tři chlápci nějak zaplatí škodu:-(
Je jen dají do vězení a škodu nechaj na drahách,případně na pojišťovně(nevyznám se v tom kdo tohle platí)
registrovaný uživatel Mates 
22.03.2007 (17:14)  
no, tak snad fici vedou mnezavisle vysetrovani a nechtej to jen hodit na vypravciho :)
  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko