..: Stíhání výpravčího kvůli nehodě u Vraňan je potvrzené :..

Ilustrační obrázekKralupy nad Vltavou - Oficiálně bylo potvrzeno, že se policie intenzivně zajímá o třiašedesátiletého výpravčího, který zastavil provoz na jiné trati, než na které se stala v pondělí v noci nehoda - na železničním přejezdu u Vraňan. O nehodě informovala ŽelPage, ve zprávě naleznete i fotografie z místa nehody. Výpravčí je stíhán pro podezření z obecného ohrožení. Uvedl to mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa televizi Nova. Při srážce rychlíku s osobním autem, které stálo na přejezdu, utrpěli 4 lidé lehké zranění. Škoda byla vyčíslena na více než 40 milionů Kč. Policie již ve středu obvinila z obecného ohrožení a pokusu o pojistný podvod trojici mužů. Dva z nich vzal soud do vazby, třetí je vyšetřován na svobodě.

Podle policie vznikla nehoda mezi Vraňany a Cítovem zřejmě kvůli pojistnému podvodu. Muži přivolali hlídku na přejezd, o který si údajně poškodili podvozek automobilu. Uvízli s ním, ale z kolejišti se jim ho nepodařilo vytlačit. Spadlé závory pak auto na přejezdu uvěznily a rychlík do něj narazil. Policie o překážce na trati informovala ČD. Kvůli údajně nepřesnému uvedení lokality ale výpravčí varoval jinou stanici. V místě jsou vedle sebe 2 trati a je na nich 5 železničních přejezdů. Mluvčí ČD Aleš Ondrůj již dříve novinářům řekl, že společně s policií vyšetřují, proč se zastavil provoz na jiné trati. "Je pro nás důležité zjistit, jestli nedošlo k selhání lidského činitele, jestli bylo učiněno všechno pro to, aby se nehodě předešlo," dodal. Výpravčí byl kvůli vyšetřování postaven mimo službu, podle Ondrůje je to standardní postup.

zdroj: Nova a Novinky


Adys Poslat mail autorovi | 22.3.2007 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
27.03.2007 (23:47)  
bimbo:nevím,jak reálný je svět,ve kterém žiješ :-) ,ale pokud se to nevyšetří,tak média informovat zatím nebudou a nemusí.A TV Nova ráda přikrešluje,to už je několikaletá zkušenost. Co se týče korupce,tak ta je myslím úplně v jiných VIP dimenzích...pochybuji,že hlídkař na ulici bude kvůli tisícovým úplatkům riskovat práci,která ho živí a má tam všelijaké sociální výhody a jistoty i v důchodu...a navíc tady v tomhle případě mi jaksi uniká souvislost(třeba mi to líp vysvětlíš). Nahrávky z CTV nejdou smazat,ale je to tajné a určitě to pro veřejnost zatím nedají k dispozici,dokud se to nevyřeší
registrovaný uživatel bimbo 
27.03.2007 (20:12)  
Lidi vzpamatujte se:)
Copak není divné, že do televize NOVA se čirou náhodou dostaly pouze nahrávky toho, jak všechny hlídky okresu jely zachraňovat stovky těžce raněných cestujících? Jak mluvčí mělnické policie div nebrečela do kamer, že výpravčí byl informaván včas? Jak se důsledně tají všechny nahrávky, které předcházely srážce, včetně rozhovoru s výpravčím?
Nezapomeňte, že žijeme ve státě, který má jednu z nejhorších pověstí v Evropě ohledně korupce policie.
Pokud Franta ví, že Pepa udělal chybu, určitě ho neutopí. Proč policie tak pospíchala s obviněním výpravčího a jakoby náhodou unikly jen některé informace?
Já bych počkal na vyšetření a pak teprv dělal závěry. Vždyď drážní inspekce i vedení drah vůbec nedostaly prostor k vyjádření. A to, co sestříhal pan redaktor z NOVY je pěknej hnus vytrženej úplně z kontextu.
Doufám, že NOVA bude mít alespoň slušnost uvést věci na pravou míru, ne-li se omluvit, až se ukáže celá pravda, člověku, který je na tom psychicky zle kvůli chybám jiných a tyto účelově stavěné reportáže mu určitě ubližují nejvíc....
27.03.2007 (14:16)  
Domnívám se že to,co se stalo je klasický příklad provozního rizika:výpravčí byl informován policistou,který nezná způsob označování železničních přejezdů dle předpisu pro výpravčí(ale to výpravčí nemůže vědět) a tak v dobré víře,že se jedná o přejezd na trati,kde v inkriminované době žádný vlak nejede nezastavil rychlík,podle jeho dobré víry jel po trati,která není ohrožena. A policista,který případ výpravčímu hlásil zase neví(a vědět to nemusí),že se přejezdy rozlišují podle počtu kolejí,podle způsobu zabezpečení apod. Prostě ohlásil překážku na přejezdu, který leží mezi....A to je možná jádro pudla,jenže ve skutečnosti a hlavně u soudu to bude asi jinak
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
27.03.2007 (10:01)  
policista opravdu není computer,aby znal všechny zákony a vyhlášky nazpaměť,které jsou ještě každou chvíli novelizovány. Ty znáš všechny zákony a paragrafy v nich,Miroslave,když je to i tvoje,jak píšeš, "povinnost"?Ne,opravdu to povinnost není. Tohle neznají ani ti špičkoví právnici.od toho mají knihy vedle sebe na stole,v kterých si všechno přečtou. Policajti ty bichle pod bundou opravdu nenosí a mají určeno už ze zákona,jaké zákony jsou povinni znát. A věř mi, že ke všem těm trestním,dopravním,přestupkovým zákonům a pod. musí znát třeba i různé zbytečnosti jako např. živnostenský zákon apod...vyřešilo by to snad lepší vybavení třeba pomocí palmu,kam by se všechny zákony nahrály...a ani to není jistota,že by se to tam všechno vlezlo. Myslím,že hledáte viníky tam,kde nejsou...hlídka jen udala svou lehce zjistitelnou polohu(snad na CTV ví,kam je poslali) na CTV a to zavolalo na ČD či výpravčímu,takže podle mě je chyba někde na samotném CTV...ale zas je to jen spekulace. Jak jsem psal níže,Miroslave, třeba máš pravdu ty,já nebo ještě někdo jiný...ale všecko to jsou zase jen spekulace. O těch absolutních znalostech zákonů jsi však psal nesmysly
27.03.2007 (0:42)  
Co furt blnete s tou návěstí? Snad stačí, když policajt/řidič bude mávat s tou červenou baterkou. Nebo si myslíte, že když fíra zahlídne osobu v reflexní vestě, která mává baterkou ale ne v kruhu, tak si řekne: "Hmm, asi se něco stalo, ale návěst 'Stůj, zastavte všemi prostředky' to není, tak jedu dál..."?

Každopádně by tohle policista měl znát. Nakonec v autoškole se taky učí, že se nemá vjíždět na přejezd (autem), když železničář krouží červeným praporkem.
registrovaný uživatel M 
26.03.2007 (23:37)  
Takze nejlepsi pravnici jsou policiste, protoze ti musi znat vsechny zakony:-)
26.03.2007 (22:53)  
Uvědomil jsem si podstatnou věc – základní návěsti a jejich význam stanoví vyhláška 173/1995 Sb., která je obecně závazným právním předpisem, jehož neznalost neomlouvá. Tím spíše neomlouvá příslušníky Policie ČR, kteří jsou povinni znát právní řád ČR, tedy i návěst "Stůj zastavte všemi prostředky" …
registrovaný uživatel JN 
26.03.2007 (10:36)  
tak ta mašina z havárky je na cestě směr Praha, před 15 minutama projeli Kralupama...
registrovaný uživatel waszyn 
26.03.2007 (10:00)  
to Lanhout: a to jako proc?
takovy soud by CD nikdy nevyhraly.
TV NOVA neni odbornou stanici pro sotouse a takove detaily bezneho smrtelnika nezajimaji.
Kazdy clovek ktery se nejak specialne o zeleznici nezajima se z reportaze dovedel vse podstatne:
1) 3 blbci nechali auto na kolejich na koridoru
2) policiste volali aby zavreli trat
3) vypravci zavrel jinou trat nez na ktere zustalo auto
4) vlak narazil do auta rychlosti 140 km/h a vykolejil
25.03.2007 (23:38)  
Jsem zvědav, zda ČD podá trestní trestní oznámení na televizi NOVA za nesmysly ve Střepinách. Vždyť ani neznali správný název dotčené stanice.
  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko