..: Nové spoje zrychlily cestu do Prahy :..
Ilustrační fotoVsetín - Spojení Vsetínska s Prahou se od soboty výrazně zrychlilo. Nové jízdní řády nabízí cestujícím 3 nové spoje. Vlaky kategorie EuroCity zastavují ve stanicích Horní Lideč, Vsetín a Valašské Meziříčí. Tři páry mezistátních vlaků EuroCity figurují v jízdních řádech jako Košičan, Fatra a Hradčany. Odjezdy těchto vlaků ve směru do Prahy jsou plánovány na 7:54, 13:54 a 17:54 hodin ze Vsetína. „První jede z Košic, druhé dva ze Žiliny. Cílovou stanicí všech tří je Praha hl.n.,“ uvedl vrchní přednosta uzlové železniční stanice ve Valašském Meziříčí Vítězslav Nesvadba. Rychlíkové spojení přes Valašsko oslabilo po povodních v roce 1997, kdy voda poškodila několik tratí. Kvůli sílícímu tlaku cestující veřejnosti a konkurenci ostatních dopravců se ale vlaky opět začínají vracet. Cestovní doba by se díky zavedení těchto spojů měla výrazně zkrátit, ze Vsetína na rovné 4 hodiny. „Lidé dosud mohli využívat tyto spoje pouze pokud dojeli do Hranic na Moravě,“ uvedl mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.

Soupravy kategorie EuroCity, která je po SuperCity zastoupené rychlovlaky Pendolino nejvyšší kategorií na českých železnicích, dosud regionem ani neprojížděly. Řazení vlaků odpovídá mezinárodním standardům. Mezi ty patří například minimálně takzvaná nucená ventilace, případně klimatizace, látková čalouněná sedadla, maximálně po šesti místech v oddíle, a průměrná rychlost spojů nad 90 kilometrů za hodinu.

zdroj: Mladá fronta DNES


Adys Poslat mail autorovi | 12.12.2006 (5:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Zlínský


  1 2      Zpráv na stránku:   
12.12.2006 (8:31)  
Kluci, budu opakovat opakovaně již vyřčené, ale nemusíte sem kopírovat každou tiskovou zprávu / článek z novin, zvláště, když nic nového nám neřeknou ;-)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko