..: České dráhy zaspaly :..
Personál SC, ČDPraha - Za 36 hodin vyjede první vlak kategorie SuperCity s cestujícími na palubě ze zahraničí do Prahy. Ani 1,5 dne před zahájením provozu vlaků pendolino do zahraničí si cestující nemohou zakupovat všechny typy jízdenek a místenek podle ČD na jejich nejúspěšnější produkt. České dráhy pravděpodobně podcenily přípravy na zavádění nového tarifního systému (ceny místenek, SC ze/do zahraničí apod.). Dnes nebylo možné ještě v 15 hod. zakoupit místenky Rail+ na vlak SC 72 J. G. Mendel z Brna do Prahy na neděli 10.12. Stejný problém se vyskytl i u ostravských pendolin, kde bylo možné zakupovat buď jízdenky s jízdným SuperCity a nebo místenku výhradně za 200 Kč (za 86 Kč s In-Junior/Rail+ to možné nebylo). Naopak místenka na spoj SC 134 Slovenská strela byla volně k dostání i za zvýhodněnou cenu. Stejné problémy panovaly jak ve Wasteels, tak na hlavním i Masarykově nádraží.

SC pendolino v Brně?

"Vážený pane, co by dělalo SuperCity v Brně? To jezdí jen do Ostravy. Vy asi myslíte écéčko! Abych Vám ale mohla dát místenku, musíte mi říct přesné číslo vlaku i čas odjezdu", řekla pokladní (UŽST Praha hl. n., číslo je redakci známo) jednomu z cestujících na Masarykově nádraží. Velké zmatky a řadu nesmyslných informací obdrželi zákazníci drah i na hlavním nádraží, kde začínají přípravy na stavební práce v dolní části nové budovy. "Oni to do systému vloží až v neděli. Tohle se v předprodeji koupit nedá. A na nějakej Rail Plus nevím, že by byla sleva k místence," řekla jedna z pokladních na hlavním nádraží.

Wasteels - záruka kvality

Ilustrační foto, ČDJednoznačně nejlepší a nejkvalitnější informace podali dnes v odpoledních hodinách v prodejně Wasteels na pražském hlavním nádraží. Zde uměli vystavit jak místenku na SC ze Slovenska do Prahy, tak byli informováni i o tom, že vlaky SC začnou jezdit i do Bratislavy a Vídně. Přes veškerou snahu se ani zde nepodařilo zakoupit zvýhodněné místenky s Rail+ za 86 Kč (ke čtvrtletním síťovým jízdenkám). Program nabízel výhradně místenky za 200 korun. Naopak zatím je stále možné zakupovat místenky i pro mezistátní vlaky za 30 Kč. Tato možnost skončí pro ty, kdo nejsou vlastníky zákaznických karet ČD a i na vnitrostátním úseku zaplatí v mezistátním vlaku 86 Kč (např. místenka v EC Praha mezi Prahou a Olomoucí přijde zákazníka bez slevové karty na 86 Kč a k tomu navíc zaplatí příplatek ve výši 60 Kč).

Zvýhodněné jízdenky do Vídně

680Zvýhodněná cenová nabídka pro cesty mezi Prahou a Vídní ve spojích SC je stanovena na 593 Kč (kontingentní jízdenka). Tato cena je určena pro prvních 10 cestujících v každém ze 4 spojů mezi Českem a Rakouskem. Ostatní cestující zaplatí běžné jízdné 836 Kč a 200 Kč za místenku (1.036 Kč) v jednom směru. Naopak prokáže-li se cestující slevou např. In-Junior (na jízdenkách nadále uvedeno Junior pas) zaplatí za jízdenku s místenkou ještě o 11 korun méně, než je zvýhodněná tarifní nabídka (tj. 496 + 86 = 582 Kč) bez dalších omezení.

O prvním dni provozu vlaků kategorie SuperCity, které se vydají od 10.12. nejen do Ostravy, ale i do Bratislavy a Vídně, přinese ŽelPage reportáž.

zdroj: Vlastní pozorování


CSPSV | 8.12.2006 (22:45)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Rakousko Česká republika (celá) Slovensko (celé)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
08.12.2006 (18:27)  
ČD zase zaspaly. To nemají nikoho, kdo by aktualizoval stránky scpendolino.cz? A ani pokladní na největších nádražích nejsou vůbec připraveni na nový tarif. Takže zase jsou nejvíce informováni šotouši :) Ale to je mínus ČD. Lidi, kteří chtěli jet vlakem, tak radši než by se dohadovali u pokladny, tak pojedou třeba autobusem.
registrovaný uživatel comar 
08.12.2006 (17:17)  
v nedeli jedu smetanou breclav-viden, tak su docela zvedavy ;-)
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko