..: Pendolina začnou jezdit, ale bez cestujících :..
680Praha - Pendolina budou příští týden znovu jezdit na trase Praha - Ostrava, ale bez cestujících. Společnost Alstom totiž bude testovat jejich provoz, aby mohla do konce ledna Českým drahám garantovat jejich spolehlivost.
První test se uskutečnil v úterý, naplno však prázdná pendolina začnou mezi Prahou a Ostravou pendlovat od příštího týdne. Viceprezident společnosti Alstom pro technický rozvoj ujistil České dráhy, že se pendolina do provozu vrátí určitě do konce ledna. Poslední funkční souprava Pendolina skončila dnes ráno kvůli závadám u Krasíkova.
Kauzu pendolino již vyšetřuje i policie, která se zajímá o okolnosti, za nichž byla podepsána smlouva na náhradní díly.

Zdroj www.novinky.cz


Jiří Průša Poslat mail autorovi | 24.1.2006 (22:21)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
25.01.2006 (9:47)  
Možná je pendolíno šmejd po technické stránce (mně vadí hlavně stísněné uspořádání, ale to není věc techniky), ale co ČD dělají je na výměnu celého managementu. Ač soupravy mají závažné (doufejme ne snad nebezpečné) závady, nasadí je za velkohubého reklamního humbuku na supervlaky a tam je nechají jezdit až do hořkého konce. Za včerejší nedojezd pendolína nese plnou zodpovědnost ČD, protože o nespolehlivosti souprav nebylo pochyb! Ale "pokusy na lidech" pokračovali. Konec ledna je za 6 dní. Pak to nasadí a pokusy na lidech poběží dál. Ostatně kdo bude zkušebně ucpávat hajzlíky, když to bude jezdit bez lidí.-)
25.01.2006 (7:43)  
Je na čase, aby toho vyplavalo na povrch, co nejvíce! Živě vidím situaci na ČD v Praze, tam musí být kmity...vše tutlat, hlavně nic ven, neustálá příprava tiskových zpráv alla ČD chudáčci.
Každé malé dítě si u nevýhodné smlouvy pro stát spočítá jaký mu strkají úplatek.
Ztrácím úctu k Česku, jak se chováme sobecky a krátkozrace, :-/.
registrovaný uživatel gapa 
25.01.2006 (7:39)  
Mám nápad - když už to budou ti taliáni zkoušet, tak určitě v tom pojedou technici. Co jim nechat zaplatit každou cestu 500 Kč jako to dělají ČD? Když už ty Pendolína budou jezdit bez cestujících, tak ať si trochu ČD "přivydělá" :). (Já jsem po ránu nějak vtipný...:) )
registrovaný uživatel lada 
25.01.2006 (7:31)  
Po delsim pobytu v Recku jsem taktez nechapal, proc nas ten "zapad" chce do Unie. Ja mit takovou zkusenost, tak bych uz asi dalsi "podobne vychodni zeme" nechtel.
registrovaný uživatel M 
25.01.2006 (7:07)  
Bral sem to z pohledu toho, ze ceske nizke platy se vysvetluji nizkou produktivitou...
25.01.2006 (5:45)  
Přátelé, kolem Středomoří je přes den v létě dost horko a to už pár tisíc let. Zde nelze mít produktivitu jako u nás. Tam se musí držet siesta.
Předloni jsem byl v Řecku a dost jsem nechápal, že tam je produktivita vůbec nějaká. Asi to je mým nepochopením kapitalismu. Kdyby tam měli socialismus který trochu znám od nás, tak by už dávno neexistovali.
registrovaný uživatel M 
24.01.2006 (22:37)  
Takze prijdou na to, ze vsechno OK, Italove odjedou, do pendolina nazenou lidi a zase bude po srande. A Italove prijedou a budou zase premyslet.
Tak nejak dlouhodobe se zabyvam otazkou, proc se rika, ze u nas je nizka produktivita prace. Kdyz to srovnam s nekterymi jiznimi narody, tak mi to porad nejak nevychazi:-)
registrovaný uživatel Dr. ERROR  mail  
24.01.2006 (22:30)  
No,že se itali trochec vícero snaží je ale neomlouvá zcela...Vyrobily nám plunkry...A co se týče smlouvy, myslím že díťe v MŠ by tu smlouvu nepodepsalo, pač by si dovedlo spočítat, že je to dost akože na ko**t... A to nechci ani věďet,kolik toho ještě "vyplave" na povrch... Naši hyper ca*ti stejně vyřeší kulové... Škoda času...Ale snad už nám budou prďolína jezdit trošku lépe.A ještě ňeco,doufám že při testech nebudou mít přednost před ostatními vlaky,pač už by ty zpožďa byly fakt krutá...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko