..: Pendolina začnou jezdit, ale bez cestujících :..
680Praha - Pendolina budou příští týden znovu jezdit na trase Praha - Ostrava, ale bez cestujících. Společnost Alstom totiž bude testovat jejich provoz, aby mohla do konce ledna Českým drahám garantovat jejich spolehlivost.
První test se uskutečnil v úterý, naplno však prázdná pendolina začnou mezi Prahou a Ostravou pendlovat od příštího týdne. Viceprezident společnosti Alstom pro technický rozvoj ujistil České dráhy, že se pendolina do provozu vrátí určitě do konce ledna. Poslední funkční souprava Pendolina skončila dnes ráno kvůli závadám u Krasíkova.
Kauzu pendolino již vyšetřuje i policie, která se zajímá o okolnosti, za nichž byla podepsána smlouva na náhradní díly.

Zdroj www.novinky.cz


Jiří Průša Poslat mail autorovi | 24.1.2006 (22:21)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel zaosai  mail  
25.01.2006 (21:45)  
Jedu v úterý se steřičkou lokomotivou do Olomouce a ve středu zpět.Jsem zvědav zda budu lepší než Prnďolíno.
25.01.2006 (18:21)  
Vídám je už od pondělí jak pendlují Pendolína úsekem Olomouc-Ostrava.
registrovaný uživatel karel.f  mail  
25.01.2006 (18:12)  
Dnes 25.1.06 před třetí hodinou odpoledne projeli dvě Pendolína kolem mě na hl.n.Ostrava jedno nevím č. a druhé byla 005. Jeli těsně za sebou a zpět asi kolem 15 30 směrem na Prahu.
registrovaný uživatel karel.f  mail  
25.01.2006 (18:09)  
Dnes 25.1.06 před třetí hodinou odpoledne projeli dvě Pendolína kolem mě na hl.n.Ostrava jedno nevím č. a druhé byla 005. Jeli těsně za sebou a zpět asi kolem 15 30 směrem na Prahu.
registrovaný uživatel Olda_K  mail  
25.01.2006 (18:00)  
Bram má pravdu, je v tom politika. Úlpně původní nápad (ze špiček ČSSD) - využít pendolina k předvolebnímu boji a zavést pojmenování "SC 50X - Fičák", byl ukraden a přetaven na "Klidnou sílu". Původně to byl nůž vražený do zad koaličním partnerům, ale teď jsou všichni rádi,(není třeba rozvádět proč) že k tomu nedošlo.(Podobný případ: Chtěli boby - mají bobky.) A teď vážně. Projekt pendolina byl přijat a původně nastaven s ohledem na podporu domácího průmyslu a myslím si že za dob Šípa to bylo jedno z možných a snad i dobrých řešení modernizace voz. parku. Ve velký průser se to začalo přetvářet asi v letech 2000-1.
Takže se stačí kouknout, jací Kocouři tam tehdy seděli. A jelikož se nikdy na žádné diskuzi nic nevyřeší (ani to naštěstí není její smysl), nezbývá mi nic jiného, než popřát pevné zdraví zúčastněným - stejnak je to pech mít doma sedm koupelen a záchodů a když to na vás příjde, můžete si sednou jenom na jeden :)) No nic, aspoň jsem se zasmál.

registrovaný uživatel mah 
25.01.2006 (17:41)  
Od pristiho tydne zacnou jezdit, aby je do konce ledna meli ozkousene -- to na to ovsem maji jen pondeli a utery
25.01.2006 (14:12)  
Ale něco se od Čd dozvědět. Protože v televizi jsou jen pánové Ondrůj a Kolář. I mimina vědí o Pendolinech víc.
registrovaný uživatel Bram 
25.01.2006 (12:01)  
Já doufám ( asi trochu naivně ), že se celá věc nakonec vyřeší a pendolina začnou jezdit. Jde o to se zase přenést do roviny technické a předtím opustit politickou. Takže pendolino pořádně vyzkoušet, odladit ( povedlo se to jinde, tak se to povede i zde ). Nepodléhat tlakům a zájmům různých firem ( AŽD a jejich "povedený" kompenzátor a úprava normy ), dále tlakům politickým ( musí to vyjet, budou volby ( ČSSD ), nesmí to vyjet, budou volby ( ODS ), musí to vyjet, jinak vyjdou na světlo boží různé nesrovnalosti ve smluvních vztazích a nebude se možné chlubit - ČD). Se zpackanými smlouvami se toho mnoho dělat nedá, tak leda možná prohnat mediálně ( a možná i soudně ) ty, co je podepsali, potrápit je a spoléhat na to, že Alstom celou záležitost vyřeší sám ve svém zájmu. Myslím si, že si v Alstomu dobře spočítali, že kdyby se celá záležitost nevyřešila, tak díky špatným referencím by mohli přijít o dost víc, než kdyby se na celou záležitost vykašlali.
25.01.2006 (11:19)  
Tady cela ta diskuse je trochu vedle... vzdyt prece v Cechach vedi vsechno nejlepe, "nase" Pendolina (oo, jaka nestastna shoda okolnosti, ze se v CKD cosi nepovedlo) by byla nejlepsi v Evrope, mame par esusu a kdo ma vic...
Prijde mi, ze vetsine lidi tu nevadi, ze maji P. problemy (ktere nove soupravy nemaji?-i kdyz uznavam, ze soucasne jsou trochu delsi...ale nejsem si jist, ze to vzdy bylo jen kvuli vlaku), ale ze je nevyrobily "zlate ceske ruciciky" (v tomto oboru s mnoha zkusenostmi, ze?) - mimochodem Italie zas tak spatna neni, zkuste si tam nekdy zajet vice nez na vylet...
registrovaný uživatel Glagol  mail  
25.01.2006 (10:51)  
Teda, už jsem zvyklý na lecos, ale příspěvek Dr E. je opravdu na vysoké formální úrovni. Co se týče obsahové stránky věci, musím se přiznat že jsem všemu ani neporozuměl. To je psané nějakým nářečím?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko