..: Soutěž "Fotografie roku 2007" :..

Ilustrační obrázekŽelPage - Nadešel čas, abychom vyhlásili druhý ročník ankety o fotografie roku. Pravidla se nebudou v ničem lišit od loňska, stejně jako rozdělení fotografií do kategorií tak, jak je znáte z naší fotogalerie. Ta před nedávnem prošla reorganizací - například nově mají svou kategorii nedělitelné soupravy složené z hnacího a řídícího vozu, tedy 471 s 971 a 814 s 914. Tyto kategorie jsou pak zařazeny podle trakce hnacího vozidla. Samostatné řídící vozy (943 a 954) pak spadají do kategorie "Motorové vozy". Pro úplnost však zmíním všechny podskupiny - Elektrické lokomotivy, motorové lokomotivy, elektrické jednotky, motorové vozy, parní lokomotivy, zahraniční železnice, pracovní mechanismy, umělecká galerie a noční fotografie. Ostatní pravidla a podmínky si dovolím citovat z loňského oznámení o soutěži.

KATEGORIE SE NESMÍ MĚNIT, FOTOGRAFII LZE TEDY NOMINOVAT JEN DO TÉ KATEGORIE, POD KTEROU JE K NALEZENÍ I VE FOTOGALERII. Jedinou vyjímkou jsou fotky noční, které svou kategorii nemají - v soutěži pro ně bude vytvořena.

Anketa odstartuje 1. února 2008. A jaká jsou pravidla?

Nominace - Každý autor, jenž má zájem se účastnit, nominuje po jedné fotce do té kategorie, v níž chce soutěžit (např. pokud nedisponuje ani jednou fotografií v sekci „motorové vozy“, nemůže se jí účastnit). Autor vybere fotografie do soutěže tak, že v detailech fotografie (např. admin > přehled fotografií > konkrétní fotka nebo homepage > fotogalerie > .. > konkrétní fotka) stiskne tlačítko "Nominovat fotografii do soutěže", které bude zobrazeno pouze po dobu nominace. Ta bude probíhat dva kalendářní týdny. Jednotlivé nominace se budou kontrolovat, fotografie nesplňující podmínky (kategorii a rok pořízení, např. 2006 či 2008) nebudou zařazeny do ankety.

Hlasování - Hlasovat mohou všichni registrovaní návštěvníci serveru, a to pouze pro jednu fotografii v každé kategorii. Hlasovat mohou také autoři, a to se stejným, výše uvedeným omezením. Mohou hlasovat také pro své vlastní fotografie. Registrovaní uživatelé budou volit přímo u fotografie pomocí tlačítka. Hlasování bude probíhat dva kalendářní týdny, po uplynutí této doby již nebude hlasování přístupné. Neregistrovaní zájemci o hlasování se mohou zúčastnit také. Pro ně bude připravena možnost hlasování přes SMS. Podrobnosti budou zveřejněny v den zahájení hlasování.

Vyhodnocení - Bude probíhat v týdnu následujícím po hlasovacím období. Proběhne formou newsky viditelné na homepage. Autoři vítězných fotografií budou vyrozuměni vzkazem.

Pro přehlednost uvádím důležitá data:

Start nominací autorů (počátek soutěže) - 1.2.2008
Konec nominací - začátek hlasování - 15.2.2008
Konec hlasování - 29.2.2008
Vyhlášení výsledků - podle časové náročnosti samotného zpracování
Do soutěže mohou být zařazeny pouze fotografie s datem pořízení v roce 2007, a uveřejněné na ŽP do spuštění soutěže.

Přejeme všem autorům šťastnou ruku při nominaci a hodně štěstí v samotné soutěži!


Martin Grill Poslat mail autorovi | 31.1.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel Přema 
17.02.2008 (16:11)  
fabie: Ve svém adminu na žp je dole vpravo, hlasovat do soutěže
registrovaný uživatel fabie 
17.02.2008 (10:40)  
hej kde muzu hlasovat???
registrovaný uživatel fabie 
14.02.2008 (17:20)  
tak uz se tesim hlavne na vytvor petra luxe
registrovaný uživatel Tužka  mail  
01.02.2008 (14:54)  
Co se týče toho nového uspořádání galerie, hodnotím ho kladně, obzvlášť pak oddělení "Ostatní" v každé skupině (i když možná by bylo přehednější, kdyby se tato oddělení nacházela hned v levém horním rohu i u "Zahraničních vozidel" a "Pracovních mechanizmů", kde je teď kdesi mezi konkrétními kategoriemi).
Nicméně v "Parní lokomotivy / Ostatní" zůstalo asi 6 fotek vozidel, která mají k parní lokomotivě opravdu daleko, takže by to chtělo je někam přeřadit.
Možná by bylo také lepší rozpustit "Důlní lokomotivy" a ty fotky zařadit do "Ostatních" dle příslušné trakce a tím zcela osamostatnit "Uměleckou galerii" (a třeba ji pak ještě posunout až na konec pod "Pracovní mechanizmy").
dopisovatel nebo člen ŽP Šlechtična  mail  
01.02.2008 (7:45)  
84: tak jen pro přesnost, v textu máš napsáno, že nominace i hlasování bude probíhat 14dní (2týdny), ovšem v přehledu důležitých dat máš vždy 7dní (1týden), tak jak tedy? :-D
01.02.2008 (9:19)  


Hups...nějak se mi to smíchalo s prací...tam mám daleko neúprosnější termíny.
31.01.2008 (9:37)  
Super, už se těším na nominace. Ale zúčastním se až příští rok.;-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko