..: Příměstské vlaky v okolí Prahy budou jezdit častěji :..
971 022-9 Praha - Zkrácení intervalů vlaků jezdících mezi Prahou a některými přilehlými městy přinese od prosince nový jízdní řád Českých drah. V ranních špičkách tak budou do Prahy v patnáctiminutových intervalech mířit vlaky z Českého Brodu, Řevnic a Lysé nad Labem. Intervaly vlaků směřujících z Prahy a do ní z blízkého okolí se ale zkrátí i v dalších částech dne. Třicetiminutový interval bude prakticky nepřetržitě například na trati z Prahy do Českého Brodu a zpět. Výrazně více vlaků spojí i Prahu a Kralupy nad Vltavou. "V odpoledních hodinách pracovních dnů kromě prázdnin zde budou vlaky jezdit v půlhodinových intervalech od tři čtvrtě na dvě do tři čtvrtě na osm směrem z Prahy a od tři čtvrtě na tři do tři čtvrtě na osm směrem z Kralup," uvedl mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.

Mezi Smíchovem a Řevnicemi se intervaly vlaků ve špičkách pracovních dnů zkrátí dokonce na patnáct minut. Kromě těchto zásadních změn zavedou České dráhy nová vlaková spojení i na některých dalších příměstských tratích. Například mezi Všetaty a Prahou pojede v pracovní dny po šesté hodině ranní ve směru do Prahy nový zrychlený osobní vlak. Z Hostivice se cestující nově dostanou na hlavní nádraží v 10.52 a v 12.52. Mezi Prahou a Řevnicemi by vlaky měly pozdě večer jezdit každou hodinu namísto nynější hodiny a půl. Zaveden bude také nový osobní vlak z hlavního nádraží do Strančic v 19.48. O pět pár vlaků bude posílena doprava na trati Praha - Nučice. V některých případech rozšíří ČD kapacitu jednotlivých spojů. Tak tomu bude například v odpoledních hodinách u vybraných vlaků směřujících z Prahy do Kladna.

Příměstské spoje budou mít přednost před dálkovými

Aby vlaky regionální dopravy neměly zpoždění, měly by jim dávat přednost rychlíky a spěšné vlaky; s výjimkou pendolin a vlaků kategorie IC/EC. Většina příměstských vlaků navíc nebude ve své výchozí stanici čekat na žádné přípojné vlaky (kromě spojů s odjezdem po 20. hodině).

zdroje: Tisková zpráva ČD, Jízdní řád ČD, Pražský deník, Právo


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 23.11.2006 (10:54)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Praha ČR Středočeský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
23.11.2006 (14:59)  
V okolí Prahy je už i dnes zakázáno zpožďovat os vlaky rychlíky jedoucímy s náskokem.Dále zakázáno v úsecích Čelákovice - Praha,Praha Radotín - Praha hl.n a pravděpodobně i v dalších jakekoliv předjíždění osobních vlaků.Oblíbená je jízda rychlíku přískoky za osobním z Čelákovic až do Prahy.
registrovaný uživatel Rail-2005  mail  
23.11.2006 (14:33)  
Myslím že je to správné opatření. Při takové hustotě provozu by už bylo dost problém zajistit provoz tak, aby se takt Os nerozsypal. Lepší řešení je nasrat osazenstvo jednoho R než nasrat mnohem více lidí třeba v deseti po sobě jdoucích Os. Už zpoždění 5 minut může být problém.

Trať 011 začíná být extrémně přetížená. Volá urgentně po 3 koleji. A nejen to. Trať potřebuje ERTMS Level 2, aby byla schopna se s takovou porcí provozu vypořádat.
23.11.2006 (14:24)  
Osobně se domnívám, že s tou předností by to nemělo být tak žhavé jako 9621 vs. Galilei:), avšak samotná preference nižší kategorií před vyšší kategorií se mi zdá poněkud nekoncepční. Nelze však vyloučit možnost, že se v plánu je pouze preference regionálních vlaků před ZPOŽDĚNÝMI rychlíky - to by bylo myslím vcelku pochopitelné...
23.11.2006 (14:17)  
No nevím, s tou předností se mi to taky moc nezamlouvá. To je asi podle logicky, že cestujcího, který sedí v rychlíku dvě hodiny deset minut nezabije, kdežto pro cestujícího v příměstském vlaku, který tam sedí třeba jenom 30 minut, je to už moc. :/
23.11.2006 (14:00)  
No už vidím jak bude mít např. taková 809 na 9621 přednost a za ní bude poskakovat, aby jí náhodou nezpozdil, R Galileo Galilei (Dresden-Budapešť) :))
23.11.2006 (12:23)  
"Aby vlaky regionální dopravy neměly zpoždění, měly by jim dávat přednost rychlíky a spěšné vlaky; s výjimkou pendolin a vlaků kategorie IC/EC. Většina příměstských vlaků navíc nebude ve své výchozí stanici čekat na žádné přípojné vlaky (kromě spojů s odjezdem po 20. hodině)."
TAK to je husty...ja pojedu rychlikem a ujede mi v Praze pripoj - dalsi rychlik, jen proto, aby se nejaky "stredocech" dostal vcas do Praglu.... Jo vyborne to ty drahy delaji. Jak to bude na trati Benesov - Praha? Dosud jsem zil v presvedceni, ze prednost jde nasledne SC, EC, IC, Ex, R, Sp, Os....

23.11.2006 (11:30)  
Coze je to s temi Nucicemi?
Vzdyt vloni se to malem melo zavrit...
23.11.2006 (11:12)  
A jak to bude se zpožděnými osobními vlaky - ty budou mít taky přednost před načas jedoucími rychlíky, Sp a Ex?
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko