..: České dráhy opět nabízí středoškolská stipendia :..

750.701-5 ČD DKV Praha PJ Praha-Vršovice, foto: Martin Nezdara Praha — České dráhy pokračují v hledání talentů mezi studenty základních a středních škol. I letos nabízejí stipendijní program ČéDés, který si klade za cíl přivést do firmy nové provozní zaměstnance a je určen pro žáky 9. ročníků základních škol a studenty partnerských středních škol. Stipendisté zařazení do programu získají několik výhod – pravidelný měsíční finanční příspěvek, jízdné po ČR ve vlacích ČD zdarma nebo bezplatné ubytování v domově mládeže. Po dokončení studia ČD garantují absolventovi zaměstnání na dobu minimálně pěti let výměnou za nemožnost odchodu k jinému zaměstnavateli. Nejprve je však nutné odeslat přihlášku spolu s motivačním dopisem (do 28. 2. 2015) a uspět při ústním pohovoru i zdravotním vyšetření, což není vždy úplně snadné. Přihláška je ke stažení na webu Českých drah.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 5.2.2015 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
06.02.2015 (14:22)  
No to je skvělý nápad a smlouva je dvoustranná ... Já ti budu dávat 5 let práci a ty pět let neodejdeš. Kde to dnes najdete....
Je to a.s. ale je to vlastně státem vlastněný podnik, ten vám nespadne do konkurzu, maximálně do úpadku spojeným s reorganizací - pokud ztrátu nezasanuje stát.

Dráha byla, pak nebyla, ale možná začíná být a možná bude jistou pracovní investicí
registrovaný uživatel Kakov 
06.02.2015 (13:24)  
Martin Grill:

pokud neberete slovo dotlačit jako donutit a je myšleno spíše obrazně, tak jen na naší škole Vám ukážu v každém ročníku nejméně dva takové žáky, většinou (pokud je někdo nenutil proti jejich vůli) jsou to nejlepší žáci
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
06.02.2015 (13:13)  
Nechat se rodičem od dráhy dotlačit k práci tamtéž? A to se stalo naposled kdy? Myšleno třeba za posledních 20 let... Dokud neuvidím, neuvěřím! :)))
06.02.2015 (13:01)  
Mě tohle nabídnout za doby mého studia, tak neváhám a beru!!! Někteří naši studenti si peníze získané ze stipendia nechávají bokem, právě pro případ, že by se "nezadařilo". Většina co tímto stipendijním programem prošla, tak si ho chválí. A budete se divit, uspějí spíše ti co na dráze nikoho nemají, neb se hlásí na tyto školy právě proto, že je železnice baví (narozdíl od těch kteří jsou na tyto obory dotlačeni rodiči od dráhy). Samozřejmě jsou i výjimky. Dále je to pro ně výborná motivace pro jejich studium.
registrovaný uživatel PepaN 
06.02.2015 (11:23)  
Misha: osobní zkušenosti, nebo jen melete sra-ky? Žádné rodiče na dráze nemám a stipendium jsem dostal naprosto bez problémů...
Navíc je to výhodné, na fíru jsem nešel hned po střední, protože jsem šel na VŠ, ale mohl jsem dělat vlakvedoucího na DPČ a celé studium si vydělávat výborné peníze...
registrovaný uživatel Keprt 
06.02.2015 (6:53)  
DJ, MG: tak tak. Znám několik lidi,kteří se takto upsali jedné firmě (ne ČD) a po absolutoriu VŠ, kdy má člověk všelijake plány se oni nejdřív museli krvave vyplatit, jen proto, že chtěli dělat u jiné firmy v oboru. Úpis na jakekoli stipendium tohoto druhu doporučuji dobře rozmyslet. Jedině snad těžka sociální situace rodiny může jeho vyuziti zdůvodnit.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
06.02.2015 (5:41)  
Semik: Jenže nežijeme za socialismu, kdy každý musel mít nějakou práci. Jistota to sice je, ale jde i o to, co se za ní skrývá. A když vidím toho vidláka, který aktuálně stojí v čele FSČR a slyším jak jeho způsob vyjadřování, tak názory a "nápady", je mi mdlo. Posledním výmyslem tuším bylo, že by část bonusové složky výplaty strojvůdců byla vyplácena podle toho, kolik kilometrů ten měsíc najezdil. Což je absolutně irelevantní, protože je rozdíl strávit směnu s EC na 380 a na plechovce z Vranovic do Žďáru - za stejný čas je ten kilometrický proběh úplně jinde, ale není jediný důvod, proč by měl být "plechovkář" znevýhodněn. Naproti tomu bonifikace podle, řekněme percentuálního podílu poznání tratí oproti celé síti, jakož i vozidel, by určitě smysl měla. Ale tohle naopak naprosto nelogicky nikdo neřeší, takže je jedno, jestli umíte jen 810 a 742 někde na lokálce, anebo máte v průkazu tři řádky, popsané řadami vozidel a k tomu 15 tratí, které znáte.

A (nejen) tomuhle se máte na 5 let upsat, když je vám 15 a nikdo vám nepoví celou pravdu? To je v lepším případě naivita, v tom horším pak absolutní hloupost.
registrovaný uživatel Semík  mail  
06.02.2015 (0:23)  
Taky znám člověka, který to stipko dostal a nemůže si to vynachválit. Kolik lidí si dnes může říct, že když dokončí školu, že bude mít jistou práci?
registrovaný uživatel DJ 
05.02.2015 (23:01)  
Jojo, v 15 letech se uvázat na 4 + 5 let dopředu.
S tím, že jinak se budou vracet prachy (a vracet již získané je vždy horší než nikdy nic nedostat).

Kdyby se to týkalo lidí, kterým je v době sjednání už minimálně 18 let, tak neřeknu. Ale takto - nechutné.
05.02.2015 (16:55)  
Mám kamaráda, který ho získal a na dráze nikoho neměl. Dle mého je tvrzení uživatele Misha zcela nepravdivé.
Já se o stipendium budu snažit až za rok. :-)
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko