..: České dráhy opět nabízí středoškolská stipendia :..

750.701-5 ČD DKV Praha PJ Praha-Vršovice, foto: Martin Nezdara Praha — České dráhy pokračují v hledání talentů mezi studenty základních a středních škol. I letos nabízejí stipendijní program ČéDés, který si klade za cíl přivést do firmy nové provozní zaměstnance a je určen pro žáky 9. ročníků základních škol a studenty partnerských středních škol. Stipendisté zařazení do programu získají několik výhod – pravidelný měsíční finanční příspěvek, jízdné po ČR ve vlacích ČD zdarma nebo bezplatné ubytování v domově mládeže. Po dokončení studia ČD garantují absolventovi zaměstnání na dobu minimálně pěti let výměnou za nemožnost odchodu k jinému zaměstnavateli. Nejprve je však nutné odeslat přihlášku spolu s motivačním dopisem (do 28. 2. 2015) a uspět při ústním pohovoru i zdravotním vyšetření, což není vždy úplně snadné. Přihláška je ke stažení na webu Českých drah.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 5.2.2015 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
16.02.2015 (11:08)  
Bože můj to je diskuse, nechte radši napsat lidi co to mají nebo měli to stípko, já to stípko dostal taky bez jakýchkoliv kontaktů, je to věc která mi totálně změnila možnosti pohybu kolem železnice, mluvím zejména o praxích v depu, kdy sem se všema poznal a jelikož jsem se snažil tam tomu porozumět a vyjít s něma, tak mě víceméně vzalimezi sebe a dneska jsem tam jak doma, a dále průkaz na stanoviště HV, kdy máte možnost potkat někoho komu nevadí, že se občas svezete a třeba se stavíte i mimo praxe, moralizující komentáře o nebezpečnjosti doby si strčte za klobouk, zase nejsem debilové abysme se vystavovali v Brně na hlavním
Kvůli penězům jsem tam určitě nešel, takže něteří tupci kteří se vymlouvají na finance rodiny jsou ubožáci, já mám ty prachy na účtu a nesáhnu ani na korunu, dokud neodmaturuju a stejně jsem v životě už od mala neměl jinou představu než jít jzdit a to znám poměry ostrého provozu a to jak se s lidma zametá více než dobře a stejně mě to neodradilo, jak trvdí někteříé které to nebaví, že nás to všechny přejde, mě to nepřešlo a i přes ten stres a všechnu práci která se pořád nakládá, najdite za ty prachy a to pohodlí něco jiného dneska...
registrovaný uživatel M 
15.02.2015 (23:03)  
1, 2: Ne...
3: Je. Podobne jako socialni pojisteni je dan, bez ohledu na to, jak se jmenuje. Ale pokud nekdo chce tvrdit, ze je to pojisteni, tak mi to nevadi. Podobne jako mi nevadi, ze nekdo neni schopen pochopit, ze tohle "stipendium" je vicemene uver, kde si prijemce muze vybrat, jestli to chce zaplatit nebo odpracovat. Presne takova je podstata...

5: Je to podobne sileny jako poslat dite na vysokou, platit ji a po 2-3 zjistit, ze dite vysoke nechalo. V obou pripadech jsou prachy v pr..yc
15.02.2015 (18:40)  
1. způsobilost k právním úkonům je od 18 let, jinak je to nevymahatelné. To znamená, že člověk se může upisovat k závazné věci od 18 let. Tam kde je třeba podpisu, takový je neplatný ... koupit stan, tričko ano, ale vlastnictví stanu a trička je zákonných zástupců.

2. pokud jedná neplonoletý, je to jako by jednal jeho zákonný zstupce.
Je to jen na nich jak si upraví mezi sebou vztahy. Vždy je odpovědný zákonný zástupce a ten je také chráněn tím, že když se podepíše 5 nebo 17,5 leté dítě na dlužní úpis k domu v hodnotě 5.000.0000,- USD, bude tento akt NEPLATNÝ.
Pokud pošle zákonný zástupce neplnoletého k nákupu odpovídá za něj zákonný zástupce. Pokud místo, jablek, vína, másla a chleba si koupí autodráhu, je to vůči PRODÁVAJÍCÍMU irelevantní. Pokud zákonný zástupce od takové smlouvy odstoupí, jako by nebyla AD - TUNC a strany si vrátí plnění.

3. Stipnedium není úvěr, na studium ...

4. pokud zákonný zástupce se k takovému úvěru zaváže a jeho post-adolescentní dítě ho neposlechne a k dráze nepůjde, následky ponese zákonný zástupce.
U soudu ponese ZZ důkazní tíži a tu prostě neunese. (prohraje a vše zaplatí)

Toto je ŠÍLENOST a ne STIPENDIUM. zavazovat rodiče k tomu, aby ručili za to, co možná nebudou chtít jejich děti ...
registrovaný uživatel M 
10.02.2015 (23:07)  
Ano, podstata takova je naprosto presne (pujcku dostava rodina na studium jejich potomka). Nebo jaka je ta podstata? Ze zly vykoristovatel nici zivot neboheho ditete?
Jak je to podstavene pravne, to netusim a je mi to jedno. Psal jsem o podstate tohoto dealu.

Chces studovat? Tak si to zaplat, NEBO si to nech zaplatit. Pokud si vyberes to druhe, tak bud si to pak opracujes NEBO to doplatis zpetne. Clovek nemusi byt zadna velka vedma, aby tento princip pochopil kdyz ne napoprve nebo napodruhe, tak aspon napotreti.
Hlavni riziko je hlavne na te firme, protoze se zavazuje zamestnavat cloveka, i kdyz ani poradne nevi, jestli bude pouzitelnej.
registrovaný uživatel kave 
10.02.2015 (14:59)  
Michal Jaroš:

Vaší terminologií řečeno jde o nenávratnou půjčku, kterou nevrací po odpracování 5 let u ČD.
10.02.2015 (14:11)  
M: Takže ono to je právně postaveno tak, že ČD dávají 15 letým studentům půjčky, které pak musí vracet, pokud u nic neodpracují pět let?
registrovaný uživatel M 
10.02.2015 (13:21)  
NEMUSI!!! Jenom proste musi splatit pujcku, ktera jim v tomto pripade nebude prominuta. Ale nikde pracovat NEMUSI. NEMUSI!
registrovaný uživatel Nechic  mail  
10.02.2015 (10:07)  
15 je strašně brzo, to se zájmy mohou 100x změnit, o světě panují celkem naivní představy (a to i o práci na železnici) a může dojít k nepěknému vystřízlivění. Kolik lidí šlo na nějakou specializovanou střední školu nebo SOŠ a pak zjistilo, že je to vůbec nebaví a nezajímá a v lepším případě to nějak "doklepali" do maturity. Ti aspoň po maturitě měli klid a věděli co nechtějí dělat, tihle musí ještě 5 let někde dělat to co nechtějí. Zatímco někdo se začne zajímat aktivně o železnici třeba až v 18 a už se bez ČDes dostává do oboru velmi těžko.
registrovaný uživatel PepaN 
10.02.2015 (7:09)  
753006: na základě jednoho soudíte všechny? Aha, zajímavé... Já znám zase plno kluků, kteří stipendium měli a dali vše tak, jak měli...
09.02.2015 (16:43)  
753006: njn, koho si tam ČD vyberou, toho tam maj... Ve smlouvě by podobné případy měly být určitě ošetřeny - kdo má stípko, ať se hezky učí...
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko