..: České dráhy opět nabízí středoškolská stipendia :..

750.701-5 ČD DKV Praha PJ Praha-Vršovice, foto: Martin Nezdara Praha — České dráhy pokračují v hledání talentů mezi studenty základních a středních škol. I letos nabízejí stipendijní program ČéDés, který si klade za cíl přivést do firmy nové provozní zaměstnance a je určen pro žáky 9. ročníků základních škol a studenty partnerských středních škol. Stipendisté zařazení do programu získají několik výhod – pravidelný měsíční finanční příspěvek, jízdné po ČR ve vlacích ČD zdarma nebo bezplatné ubytování v domově mládeže. Po dokončení studia ČD garantují absolventovi zaměstnání na dobu minimálně pěti let výměnou za nemožnost odchodu k jinému zaměstnavateli. Nejprve je však nutné odeslat přihlášku spolu s motivačním dopisem (do 28. 2. 2015) a uspět při ústním pohovoru i zdravotním vyšetření, což není vždy úplně snadné. Přihláška je ke stažení na webu Českých drah.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 5.2.2015 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Misha 
07.02.2015 (23:22)  
Železničář číslo 1, ročník XXII, str. 2; cituji:"V loňském roce nastoupilo do pracovního poměru u ČD 36 absolventů stipendijního programu. Tři stipendisté pracují na pozici vlakvedoucí osobních vlaků..."
registrovaný uživatel PepaN 
07.02.2015 (22:05)  
NIcKON: jaký příspěvek, taková reakce... :-)
Kevin: klidně na druhý konec republiky... Mám kamaráda, který chtěl na jih a nakonec je úplně na druhé straně...
DJ: tak ono nikoho nezabije být i s diplomem pár let v provozu, zkušenosti jsou vždy cenné... Někteří studenti VŠ nemají ani páru o tom, co se v provozu děje...
Tak a mínusy, díky moc :-P
registrovaný uživatel DJ 
07.02.2015 (21:00)  
Prosím ti co nečetli podmínky stipendia, ať si je njprvem přečtou a pak až komentují!!! Děkuji
V tom případě je nepřesnost už v článku samotném, neboť namísto "provozní zaměstnance" mělo být konkrétně uvedeno "výhradně strojvedoucí".

Co jsem loni náhodou viděl na jednom nádraží jeden agitační letáček, tak tam nebylo ani slovo o tom, že se to týká výhradně pozice strojvedoucích; psáno tam bylo o "technických a provozních pozicích".
Nebo že by se to od loňska změnilo?

A jaktože tedy loni ještě zjevně uměli "vrážet sto tisíc do budoucích štípačů lístků"? :-)

A jakoby náhodou tam v sekci "co očekáváme" bylo info o té povinnosti odkroutit si u ČD, a. s. 5 let mladého života uvedeno až v šesté, poslední odrážce.
To je zajímavé - jeden by řekl, že takto důležitá věc by se měla napsat hned na začátek, že.
07.02.2015 (18:13)  
To stipendium je výhradně na pozici strojvedoucího... Těžko narvou do někoho 100 tisíc, aby pak štípal lístky... I VŠ je ve smlouvě ošetřena!!! Prosím ti co nečetli podmínky stipendia, ať si je njprvem přečtou a pak až komentují!!! Děkuji
registrovaný uživatel kevin 
07.02.2015 (10:30)  
Dotaz:těch pět let je podepsáno s nějakou konkrétní jednotkou,či může být umístěn třeba na druhý konec republiky?
registrovaný uživatel DJ 
07.02.2015 (8:30)  
Je to každého svobodné rozhodnutí, zda podepsat, nebo ne... by platilo, kdyby těm kterých se to týká bylo v době podpisu 18 let. Což není.

Je zajímavé, že způsobilost k právním úkonům (kde právě jde mj. o uvědomění si všech důsledků) je až od 18 let, ale takový právní úkon zavazující na tolik let dopředu v tomto případě je de facto umožněno učinit již cca 15letým mladým lidem.
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
07.02.2015 (6:35)  
Investice do vlastních zaměstnanců se vždy vyplatí, mnoha firmám (včetně ČD) už to došlo. Ze spokojeného zaměstnance se hůř stane věčně držkující odborář z povolání. Je to každého svobodné rozhodnutí, zda podepsat, nebo ne. A jak příznačně říká můj kamarád, dráhy tu nejsou pro šotouše, ale pro lidi, takže šotouši - blbové, co je navzali ani ke dráze budou kritizovat kdykoliv a cokoliv.
registrovaný uživatel DJ 
07.02.2015 (0:56)  
Přepokládat, v jaké podobě budou ČD, a. s., v letech 2019 - 2024 (= v letech, kdy by si měli "letos se uvazující" mladíci a mladice odkroutit svůj pětiletý závazek), je tak trochu věštěním z kávové sedliny. Kde všude ještě budou jezdit vlaky osobní přepravy a kde už ne? Kde všude už nebudou jezdit ČD?

Aby pak uvázaný mladý pracovník nedopadl na úplně jiném místě (když už ne jinak, tak geograficky).

Hm, tedy dálkové studium coby nevyhnutelné řešení, jak si svůj pětiletý závazek odkroutit už při VŠ studiu a ne až poté (kdy čerství absolventi budou pohlížet např. po funkcích dopravních specialistů u objednatelů dopravy, zatímco uvázaný stipendista s čerstvým diplomem bude např. štípat lístky ve vlacích).
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
06.02.2015 (17:04)  
Možná jsou ty minusy za vaše vystupování. Začít diskuzi se svým oponentem slovy "melete sra_ky" a pokračovat v konfrontačním duchu urážením druhých není moc slušné.
registrovaný uživatel PepaN 
06.02.2015 (15:43)  
Ale copak? Zhrzení uchazeči o stipendium mi nandavají mínusy? No co... Já určitě na stipendium vydělal, jistá práce, možnost brigády při vysoké škole... Teď při dálkovém studiu inženýrského oboru si odpracuji závazek (i když na trochu jiné pozici)... Naprosto výhodné. Tak co, středoškoláčci, dáte mi mínus za osobní zkušenosti?
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko