..: Soud nezrušil soutěž na norimberský S-Bahn :..

NX_7Ev, foto: Škoda Transportation Mnichov (Doplněno) – Soutěž o norimberské vlaky S-Bahn se nebude opakovat. Druhého února letošního roku BEG ohlásil, že preferovaným dodavatelem je německá pobočka britského dopravce National Express, s níž uzavře dvě dvanáctileté smlouvy v celkové hodnotě 1,4 mld. eur. Nejvyšší zemský soud v Mnichově vynesl 17. září verdikt v odvolání společnosti DB Regio a nařídil společnosti BEG, organizátorovi objednávky železniční osobní dopravy v Bavorsku, aby znovu vyhodnotil podklady dodané dopravcem.

DB Regio se po oznámení výsledků soutěže odvolalo proti parametrům soutěže a v dubnu jihobavorský antimonopolní úřad zablokoval předběžným opatřením uzavření smlouvy mezi BEG a National Express. Zářijový verdikt je výsledkem odvolání smluvních stran k nejvyššího soudu. Ten nezrušil verdikt, nicméně nalezl v zadání technické nedostatky ohledně vyhodnocení finanční způsobilosti soutěžícího. National Express svou finanční sílu prokázal mj. finančními zárukami mateřské společnosti. Tuto možnost soud formálně zamítnul. Zadavatel musí znovu vyhodnotit padesátistránkové rozhodnutí o finanční síle National Express a potvrdit, v jaké chvíli došlo k dodání důkazů o této způsobilosti. National Express Rail GmbH byl mezitím vyhodnocen jako finančně způsobilý ve vyhrané soutěži o vlaky v Severním Porýní-Vestfálsku.

National Express může kontrakt získat, pokud splní podmínky finanční způsobilosti. Dopravce rozhodnutí soudu uvítal a deklaroval, že podmínky splní. Ve hře je smlouva na 7,5 mil. vlakokilometrů ročně s očekávanou přepravou 20 mil. cestujících. Ke střídání DB Regio a National Express by v případě uzavření smlouvy mělo dojít 9. prosince 2018.

Rozhodnutí soudu je zajímavé i pro skupinu Škoda Transportation, u které dopravce poptal 38 pětivozových jednotek RegioPanter.

Zdroj: Railway Gazette, BEG


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 17.9.2015 (21:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Německo Bavorsko /Bayern


  1 2      Zpráv na stránku:   
18.09.2015 (10:02)  
To vzájemné jízdenkování s Trilexem bohužel funguje jen v očích šotoušů a na papíře. Bydlím na té trati a ve skutečnosti je to dost velký problém. Především v tom, že když bych chtěl někam jet přes liberec, tak potřebuju trilexí jízdenku do liberce a ČD jízdenku dále. Sečtěte si ty dvě ceny a pak něco říkejte... Že mi je obě prodá průvodčí v trilexu není podstatný.
registrovaný uživatel Raquac 
17.09.2015 (22:14)  
Cetl jsem vyjadreni soudu a je to trochu jinak - soud ulozil BEG znovu a poradne proklepnout National Express po financni strance. Hlavne jasne zduvodnit, proc povazuje predchozi vyhodnoceni financniho zazemi nemecke dcery NE za dostatecne. Soud take vyslovne uklada provest tyhle kroky na zaklade stavu z doby puvodniho vyhodnocovani. Takze se zadne podminky nebudou upravovat ci menit.

Pro zajemce, je to k precteni tady: http://www.justiz.bayern.de/gericht/olg/m/presse/archiv/2015/04974/index.php
17.09.2015 (21:46)  
Honza7887: Tak to do minulého roku fungovalo právě na Liberec - Zittau, kdy tam Sp jezdily ČD a Os Trilex. Vyzkoušené řešení jsou, jen si dopravci musí vybrat.
17.09.2015 (21:43)  
Josef Petrák: Však na trati kde jezdí dopravce sám žádný problém není, lomené jízdné je řešení ;) Mě jde o to když jezdí třeba dva dopravci v souběhu (Os ČD, R třeba GWTR)
17.09.2015 (21:25)  
Honza7887: Na Šumavě je to jednoduché - GWTR a ČD si prodávají vzájemně jízdenky už roky, takže i Pošumavské lokálky by měly být vyřešené. Podobně ČD vs Arriva Morava, ČD vs Trilex/Vogtlandbahn. U zbytku je to o dohodě. V Německu se DB a ostatní dohodnout dokázali, u nás uvidíme.
17.09.2015 (21:22)  
No jo v Německu je to dobré. Tam v podstatě člověk změnu dopravce nepocítí, protože to člověk pozná jen podle toho, že tam místo loga DB bude jiné. Automat DB mi vydá jízdenku do Liberce i když jedu s Trilexem. Stejně jako se cestující nemusí starat jestli mu daná sleva platí u toho nebo toho dopravce (BahnCard) :( Jsem zvědavý jak to dopadne u nás, když rychlíky bude jezdit neČD dopravce. Jestli si ty jízdenky budou uznávat nebo ne.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko