..: ZSSK aj tento rok ponúkne výhodné letné sieťové lístky :..

Barónka pod Lomnickým Štítom, apríl 2009, foto: Bea ŽeltvayováBratislava  — Podobne ako po minulé roky, aj toto leto ponúkne slovenský národný železničný dopravca zvýhodnené sieťové lístky pre držiteľov jeho vernostných kariet a študentských preukazov. Univerzálny lístok Slovak platí vždy 31 dní, najviac však do 31. augusta 2014 (lístok zakúpený po 1. auguste bude mať skrátenú platnosť) na neobmedzené cestovanie vlakmi Železničnej spoločnosti Slovensko, pričom použitie vlakov EuroCity je bez príplatku. Do vlakov InterCity si však bude nutné zakúpiť rezerváciu, pričom dopravca zatiaľ nezverejnil detaily týkajúce sa jej ceny.

Po minulé roky zaplatili držitelia týchto lístkov 5 eur za jedno použitie takéhoto vlaku, bez ohľadu na precestovanú vzdialenosť. V ostatných vlakoch si cestujúci v prípade záujmu môžu zakúpiť miestenku, lôžko, alebo ležadlo za bežnú cenu, alebo cestovať bez rezervácie. Lístok neplatí vo vlakoch dopravcu RegioJet na trasách Bratislava - Dunajská Streda - Komárno a Čadca - Žilina.

Cena sa bude tak ako po minulé roky odvíjať od typu zákazníckej ponuky:

  • Slovak Klasik - 55 eur pre držiteľov zákazníckej ponuky Klasik RailPlus
  • Slovak Junior - 45 eur pre držiteľov zákazníckej ponuky Junior RailPlus
  • Slovak Študent - 35 eur pre držiteľov platných žiackých preukazov ZSSK, resp. študentských preukazov vo forme čipovej karty, ktoré ZSSK akceptuje
  • Slovak Senior - 25 eur pre držiteľov zákazníckej ponuky Senior RailPlus

V tejto súvislosti je vhodné upozorniť, že na študentskú zľavu majú na Slovensku nárok aj študenti zahraničných škôl a to aj v prípade ak sú cudzími štátnymi príslušníkmi. To sa týka aj ponuky Slovak Študent, cestujúci si však najprv musí vybaviť žiacky preukaz Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorý dopravca vydáva bezplatne.

Predpredaj cestovných lístkov začína 2. júna, v predaji budú po celú dobu trvania ponuky, teda až do 31. augusta 2014.

Zdroj: Facebook stránka Železničnej spoločnosti Slovensko


Error404 | 28.5.2014 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Tarify

Další z regionu Slovensko (celé)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
29.05.2014 (22:56)  
Ano, to je přesně to, o čem mluvím - jedná se o kartu školy (kde čip je pouze pro účely školy) a na této čipové kartě je pouze potisk ISIC.

Ale běžné ISIC karty čip opravdu nemají.

Ale to už je diskuze opravdu o ničem která sem nepatří.
29.05.2014 (22:53)  
Jen tak mimochodem, třeba ISIC vydáváný UK čip má.

"Pre študentov študujúcich v zahraničí, sa zľava priznáva len po štátnu hranicu a študent musí mať trvalé bydlisko v SR." http://www.slovakrail.sk/sk/preprava-osob/slovensko/produkty-a-zlavy/ziaci-a-studenti.html

^^To je typické diskriminační opatření odporující evropskému právu. Něco podobného bylo u nás, viz www.online.muni.cz/student/2878-slovenska-studentka-vybojovala-zakovske-jizdne-i-pro-lidi-ze-zahranici ale už to po volání Slováků zrušili. Obdobně by tamto taky měli zrušit.
29.05.2014 (17:32)  
Jiří Hovorka: sleva je gesto obchodníka k zákazníkům a je jen na jeho uvážení, komu ji poskytne. Zákazník pak musí zvážit, zda i přes omezující podmínky je ochoten tu slevu akceptovat.
To neni zadny gesto obchodnika. Proste chtej nak zvednout tragickou obsazenost vlaku, tak musej prijit s odpovidajici cenou. To je jak kdybych rek, ze je gesto, kdyz obchodnik zlevni hrnce z 80 tisic na 20 a jeste k tomu prida sadu kuchynskych nozu ZDARMA! Je to jen vypocitavost.

Samozrejme, s panem bohem, at si (statni) dopravci delaj co chtej, ale proste se mi vic libi model CD, kdy jizdenka na leto stoji 990 pro inkartysty a 1190 pro ostatni. Dokonce je vyhodnejsi koupit si ad hoc IN25 na 3 mesice. Nekdo to ale nekdo nechce delat - typicky zahranicni turista, protoze je to pro nej jen komplikace - nerku-li ze je to nemozne. A dokonce ani dopravce nic neziska tim, ze proda zakaznickou kartu zahranicnimu turistovi, ktery prijede v lepsim pripade zas za nekolik let a kartu vyhodi na hranicich z okna.
29.05.2014 (14:16)  
Přesně jak píše Error404 - chtěl jsem slevu u ÖBB, pořídil jsem se Vorteilscard, chtěl jsem slevu SBB - pořídil jsem si Halbtax... Křičet na všechny strany, že mi nedali slevu je zbytečné - sleva je gesto obchodníka k zákazníkům a je jen na jeho uvážení, komu ji poskytne. Zákazník pak musí zvážit, zda i přes omezující podmínky je ochoten tu slevu akceptovat.
29.05.2014 (12:48)  
Error404: Jak dlouho už pracujete na železnici?
29.05.2014 (12:13)  
Michal Jaroš: Prostě to je výhodná nabídka, kde dráhy chtějí, aby byla pro domácí cestující, nikoliv pro zahraniční turisty
Ja jen nechapu, k cemu je naka evropska integrace, kdyz si chce kazdej hrat na vlastnim pisecku...
V cem je lepsi domaci zakaznik nez zahranicni?
29.05.2014 (9:56)  
A jinak k tématu - já to omezení chápu - je to to samé, jako v Rakousku, kde ÖBB zavedly povinnost pro nákup Sommerticketu vlastnit Vorteilscard.

Prostě to je výhodná nabídka, kde dráhy chtějí, aby byla pro domácí cestující, nikoliv pro zahraniční turisty.
Motivace ke koupi In-karty/ZSSK karty/Vorteilscard mi přijde rovněž správně, nevidím na tom nic špatného, je to relativně standardní nástroj.
29.05.2014 (9:54)  
Doplnění mimo téma - karty ISIC opravdu běžně čip neobsahují. Pouze pokud se jedná o jiný průkaz pouze s "potiskem" ISIC, tak potom tam může čip být, ale jinak je to jen plastová karta bez jakéhokoliv čipu.
29.05.2014 (9:20)  
Vždyť klasický ISIC má taky "čip". Jenže oni jsou posedlí nějakým svým vlastním "čipem".

Hlavně ale, poskytování slevy jen osobám s trvalým bydlištěm na Slovensku je typická diskriminace na základě místa trvalého bydliště. Bohužel, evropská směrnice o službách (2006/123/ES), která to řeší, se netýká dopravy. Výsledkem jsou tyhle slevy jen "pro někoho" nebo fakt, že třeba cena téže (!) letenky je (i při objednání po internetu!) závislá na tom, z jaké země kupující (!) objednává.
28.05.2014 (22:37)  
Já už to psal u "výhodných" nabídek OeBB a ČD - že mi není jasné, jestli je účelem letních nabídek dostat lidi na letní cesty do vlaků, nebo těmi absurdními podmínkami dál zahnívat na periferii masového zájmu.

Jako dost velkou chybu vidím neuznávání české IN karty (odkud do SR přijíždí nejvíc turistů, hm?). A ISIC je celosvětový standard, ale modrá guma si i tak najde cestu, jak ho odstandardizovat...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko