..: Tragický začátek října na železnici, Drážní inspekce varuje :..

přejezd lebka Praha — První říjnový víkend se zapsal do statistik Drážní inspekce smutně vysokými čísly. Během dvou dnů se událo celkem sedm mimořádných událostí, kdy došlo ke střetu osoby s vlakem; třikrát si nehoda vyžádala lidský život. Takový nárůst přitom inspekce za poslední roky ještě nezaznamenala. Dosud nejvíc mrtvých po střetu vlaku s osobou bylo v roce 2011, kdy se toto číslo během prvních deseti měsíců vyšplhalo až na 150 osob z celkových 197 nehod. V roce 2012 se pak za deset měsíců událo ještě o osm nehod víc než během stejného období před rokem. Jelikož nastupující zimní období s sebou obvykle nese zvýšený počet incidentů na kolejích, Drážní inspekce na svých internetových stránkách vyzývá veřejnost ke zvýšené pozornosti v blízkosti železnice. Zároveň připomíná, že podle zákona o dráhách je většina míst na železnici nepřístupná. Výjimku tvoří pouze železniční přejezdy, místa, kde je dráha vedená po pozemní komunikaci, a prostory pro veřejnost speciálně určené – jako nástupiště, odbavovací haly a čekárny, účelové komunikace v obvodu dráhy a volné plochy vzdálené nejméně 2,5 metru.

Zdroj: Drážní inspekce


Vojtěch Beran Poslat mail autorovi | 15.10.2012 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
15.10.2012 (14:47)  
vikititor: je dobře známo, že velká většina přejetých jsou sebevrazi. Jak chcete oslovit sebevrahy? Obávám se, že to není možné. Pomohlo by leda rozestavět podél tratí ploty ...
15.10.2012 (14:16)  
Varování dobré - no ale pro nás vláčkaře asi zbytečné. Statistický údaj je hrozný - neříká nic hezkého. Týká se to ale lidí, co s železnicí nemají nic do činění. Upozornění DIČ na webu je podle mě fajn, ale nikdo si ho nevšimne.

Měly by si zaplatit banner v novinách - aspoň v těch nejčtenějších a pak - těsně před zprávami na NOVA nějakou reklamu.. Je to můj hloupý odhad, ale takto by to došlo k lidem, kterých se to týká.
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko