..: DB vybírá partnera pro linku Praha - Hamburk, možnosti jsou dvě :..

Berlin Hauptbahnhof - staveniště Berlín/Brno — Německý koncern Deutsche Bahn potvrdil, že hledá partnera pro provoz vlaků EuroCity mezi Prahou, Berlínem a Hamburkem. V současnosti jím je dopravce České dráhy. Ty také počítají s tím, že na linku nasadí poptávané jednotky Siemens Viaggio Comfort. Spolupráci zatím nemají jistou – Německé dráhy vybírají z více nabídek. Již dřívě pro deník E15 dementovaly, že DB má s ČD podepsané memorandum pro nasazení nových souprav na EC-linku do Hamburku. Dnes jsou ještě konkrétnější: "Kromě Českých drah jednáme také se společností RegioJet a obě nabídky jsou velmi zajímavé," vysvětluje pro magazín ŽelPage aktuální stav Stefan Tontsch z koncernu DB. Ve hře tak jsou nejen "modré railjety", ale i žluté vozy z vagonky Astra Arad či možný pronájem vozové garnitury RegioJetu. DB ale detaily nechává stranou a bude s oběma partnery do konce roku o možnostech jednat.

Zdroj: DB Konzern, E15


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 22.9.2011 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Německo Česká republika (celá)


  1 ... 8 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   
22.09.2011 (19:55)  
rpet: No už jen třeba proto, že se na to nedá vypsat VŘ. Tím to stačí.
registrovaný uživatel rpet  mail  
22.09.2011 (19:52)  
@ infected.bass@
Mezistátní linka má zůstat v rukou národních dopravců.

jako hele, cte se to pekne. jen by to chtelo nejakej ten docela logickej duvod, jako ze proc. jinak je to postaveny na uroven diskuse ve cvrty cenovy typu: repka musi zustat ve sparte. (taky to zni hezky - jen ten duvod chybi...)
registrovaný uživatel Lkprak 
22.09.2011 (19:51)  
Abych se vrátil k tématu. Je možný, aby si ČD, když si je DB nevyberou, vybrali v Německu svého partnera a provozovali vlastní EC vlaky do Hamburku? Víte to někdo?
22.09.2011 (19:49)  
Přijde mi to normální, protože to tak mají DB, ÖBB, SNCF a jistě by se dalo pokračovat.

Přečti si rozhovor se Žaludou v Profitu, to je hezky popsaný.
22.09.2011 (19:48)  
tak jasně ,že je DB milejší Jančura než ČD. český dráhy koupit nemůžou, jančuru podle všeho jednou koupěj,na to dám krk. nebo do něj vstoupěj jako francouzi do Westbahnu.
22.09.2011 (19:47)  
rpet: Takhle se nepodniká, ale. Nemůžeš zavést produkt, a nasadit likvidační ceny tak, že ztrátu si dosypeš z jiné činnosti. A až zlikviduješ konkurenci, tak to osolíš naplno.
registrovaný uživatel rpet  mail  
22.09.2011 (19:47)  
@ infected.bass@
Kdyby koleje a osobka zůstala ČD

ted mi nejde o DB a jejich touhy. jde mi o nejaky normalni vysvetleni, proc by JEDEN dopravce mel pod rukou drzet koleje??? jako prijde ti to normalni???

ty si postavis barak na svym pozemku, zavedes tam plyn a plynovy topeni. a ja, jako plynarna, budu majitelem toho plynovyho kotle.

co myslis, ze udelam, az prijdes s tim, ze bys chtel dodavku plynu od konkurence??
registrovaný uživatel rpet  mail  
22.09.2011 (19:43)  
@ infected.bass@
Je mi jasné, že ani tohle se nebude líbit, ale to je fakt.

a kdo ti brani v tom, aby sis koupil par vystavnich merglu treba, a zacal brousit D1cku svejma busama a natrh jancurovi zadek? s libenim a nelibenim to nema nic spolecnyho asi.
registrovaný uživatel Lkprak 
22.09.2011 (19:42)  
Já bych to tak tragicky neviděl, prostě pokud není mezi dvěma velkoměsty kvalitní železniční infrastruktura (a to mezi Prahou a Mnichovem fakt není), tak prostě železniční dopravce nasadí autobusy za železniční tarif. Kdysi to někdo přirovnával k trajektu (jen místo po moři se jede po dálnici). A nic nebrání tomu, že až se ta infrastruktura zlepší, tak se busy zruší.
22.09.2011 (19:42)  
rpet: Kdyby koleje a osobka zůstala ČD, byly by ve stejné pozici s DB. A to tak, že by Jančuru z této linky vyškrtly. Nevadí mi konkurence u nás, ale nelíbí se mi spojení DB vybírají. Tohel se nebude líbit ani MÁV a myslím, že ani ÖBB.
  1 ... 8 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko