..: České dráhy ruší bonusy za samostatný nákup jízdenek :..

jízdenka SONE+ R, foto: Staněk Praha — Kdo byl dlouhá léta zvyklý drobně snižovat cenu jízdného u Českých drah nákupem v eshopu nebo v automatu, má nyní smůlu. ČD totiž od září změnily znění svého Tarifu pro vnitrostátní přepravu cestujících a zavazadel (TR 10), kde byl původně tento bonus v hodnotě 3 % zanesen. Nově mohou zákazníci získat zpět tříprocentní část jízdného již pouze platbou prostřednictvím elektronické peněženky dopravce, a to stejně jako doposud bez ohledu na to, kde zákazník jízdenku koupí. Připomeňme však, že právě v eshopu ČD prostřednictvím elektronické peněženky platit nelze.

„Bonus za samoobslužný nákup byl nastaven jako motivační podpora pro zvýšení zájmu zákazníků o nákup přes eShop v době jeho rozjezdu. Nově chceme cestujícím nabízet výraznější akce v trvání několika týdnů, jejichž cílem bude přilákat na eshop nové skupiny zákazníků. Tyto akce ale budeme komunikovat až před jejich zahájením,“ uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Toto tvrzení dokládá i zmínka na samotném webu ČD: „V současnosti je připravován nový věrnostní program, u kterého předpokládáme zohlednění nákupů všech druhů jízdenek (vnitrostátních i mezinárodních). Jeho nasazení je plánováno ke dni počátku platnosti nového jízdního řádu, t.j. ke 14. prosinci 2014.“

Navzdory těmto změnám zůstává zachován bonus za nákup v elektronickém obchodě pro firemní klientelu, který se podle objemu plateb pohybuje od tří do deseti procent.

Zdroj: České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 6.9.2014 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 ... 13      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Honza  mail  
08.09.2014 (23:53)  
Z pokut a přirážek, pokud vím, nemají nic.
08.09.2014 (22:10)  
Strojvedoucí má plnohodnotnou POP, pokud vím, stejně jako by snad měl mít zkoušky z tarifu. Proto nevidím důvod (je-li čas), proč by nemohl třeba jízdenku do 100 km vzdálené destinace (kterou drobnými v automatu nezaplatíte), vydat. Jasně že v zastávce s pobytem méně jak minutu to je blbost a vyřídí to průvodčí v následném vlaku/pokladna, ale pokud čas je, proč ne. Ostatně - pokud vím, tak průvodčí (takže asi i strojvedoucí) mají nějaká procenta z prodeje jízdenek/přirážek/pokut/načtených In-karet, tak proč by se nesnažili.
registrovaný uživatel M 
08.09.2014 (21:45)  
Strojvedouci ani do vzdalenejsich zastavek nebo slozitejsi. Ty si koupi v nejblizsi stanici, az budou prestupovat z te lokalky.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
08.09.2014 (20:53)  
Michal Jaroš: Ještě si dovolím dodat, že strojvedoucí ani nevylézá z kukaně, jen v Břidličné zastávka řekne lidem ať si k němu v Břidličné přijdou koupit lístek, takže se tam hezky udělá fronta, místo aby ty lidi obešel, prostě Kocourkov.

Co se tématu týče, tak je to detail, ale trochu mě to odradilo od používání EPIK, kde jsem měl 6% slevu a nyní to jsou jen 3%. A včasné jízdenky jako majitel IN50 nepoužívám, takže jsem i za eshop o každé 3% přišel. Fakt doufám, že věrnostní program přinese něco pořádného, už jsem s ČD "nalétal" dost mil na to, abych mohl každý týden mít all you can eat v jídeláku..
08.09.2014 (20:16)  
Nechic: A tak to přesně vypadat nemá. Ve vozidle má být automat na jízdenky (u strojvůdce jen složitější jízdenky nebo do vzdálenějších stanic mimo možnosti automatu) + má být motivace, aby lidé co nejvíce využívali předem zakoupené jízdenky IDS (pokud je) nebo nákup přes internet (motivace).

K tomu tam má minimálně v 10 - 20 % případů být revizor, aby se cestujícím nemohlo vyplatit jezdit na černo, samozřejmě ten nesmí dávat směšné 40,- Kč přirážky, ale pokuty.

Bez tohoto je na většině tratí s jen trošku větším množstvím cestujících specifický způsob odbavení k ničemu.

Samozřejmě na tratích s jednotkami cestujících (z mých zkušeností například Svojšín - Bor) se investovat do automatu asi ani nemusí vyplatit, tam by jen stačilo, kdyby strojvůdce před započetím jízdy vlak prošel a jízdenky zběžně zkontroloval a při samotné cestě měl alespoň roztaženu záclonku na stanoviště, aby cestující měli alespoň subjektivní pocit, že tam nějaká kontrola existuje.


Ale to už tedy od tématu článku dost odbíháme...
08.09.2014 (18:29)  
a co ty davy jezdící pátek-neděle, či čtvrtek-pondělí.
Slevu pro lidi jezdící v největší špičce?
registrovaný uživatel Nechic  mail  
08.09.2014 (17:24)  
Na trati 311 je to teprv žůžo. Jízdenky prodává strojvedoucí při nástupu, ale u zastávky Břidličná-zastávka aby nepřekážel na přejezdu se prodávají jízdenky až v Břidličné, kde na to má vlak vymezený 3 min. prostoj. Zajímavé je, že se to za ty 3 min. stejně nestíhá, takže je ten vlak furt zpožděný. No vymyslel to asi nějaký koumák.
registrovaný uživatel M 
08.09.2014 (17:21)  
a jsou bohužel trestáni tím, že se nevejdou do omezujících podmínek "komerčních" nabídek
Strasne...
registrovaný uživatel Oto 
08.09.2014 (17:20)  
nebylo by lepsi zavest celorepublikovy IDS,

Bylo, ale to není s mým návrhem v rozporu. Dokonce některé IDS (IDOL, IREDO) mnohé z mnou popisovaných vlastnosti už mají.
registrovaný uživatel kobros 
08.09.2014 (17:15)  
Oto: Hm, a nebylo by lepsi zavest celorepublikovy IDS, který by mel monopol na pravdilenou hromadnou osobní prepravu, zavest casovy tarif a drazit baliky linek namichane z bonitních a nebonitních relaci?
Pasazeri by zatleskali a verejne rozpocty taktéž.
  1 2 3 4 5 6 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko