..: České dráhy ruší bonusy za samostatný nákup jízdenek :..

jízdenka SONE+ R, foto: Staněk Praha — Kdo byl dlouhá léta zvyklý drobně snižovat cenu jízdného u Českých drah nákupem v eshopu nebo v automatu, má nyní smůlu. ČD totiž od září změnily znění svého Tarifu pro vnitrostátní přepravu cestujících a zavazadel (TR 10), kde byl původně tento bonus v hodnotě 3 % zanesen. Nově mohou zákazníci získat zpět tříprocentní část jízdného již pouze platbou prostřednictvím elektronické peněženky dopravce, a to stejně jako doposud bez ohledu na to, kde zákazník jízdenku koupí. Připomeňme však, že právě v eshopu ČD prostřednictvím elektronické peněženky platit nelze.

„Bonus za samoobslužný nákup byl nastaven jako motivační podpora pro zvýšení zájmu zákazníků o nákup přes eShop v době jeho rozjezdu. Nově chceme cestujícím nabízet výraznější akce v trvání několika týdnů, jejichž cílem bude přilákat na eshop nové skupiny zákazníků. Tyto akce ale budeme komunikovat až před jejich zahájením,“ uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Toto tvrzení dokládá i zmínka na samotném webu ČD: „V současnosti je připravován nový věrnostní program, u kterého předpokládáme zohlednění nákupů všech druhů jízdenek (vnitrostátních i mezinárodních). Jeho nasazení je plánováno ke dni počátku platnosti nového jízdního řádu, t.j. ke 14. prosinci 2014.“

Navzdory těmto změnám zůstává zachován bonus za nákup v elektronickém obchodě pro firemní klientelu, který se podle objemu plateb pohybuje od tří do deseti procent.

Zdroj: České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 6.9.2014 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Leinad 
09.09.2014 (20:32)  
To nevadí, že se vyženou cestující, erár to doplatí. (V objednaných spojích by měla být povinnost uznávat jízdenky IDS.)
09.09.2014 (14:37)  
Však nemusíme všechno kopírovat zcela. Pokud by u nás byly na k tomu vhodných tratích nasazeny automaty jen do vozů a občas by se nachomýtl revizor, nebylo by třeba instalovat automaty do zastávek (což by zjednodušilo napájení a údržbu a snížilo počet potřebných automatů) a nemusel by být v každém vlaku extra průvodčí.
09.09.2014 (12:31)  
Michal Jaroš: dokud máme jen automaty na mince, které neberou ani menší bankovky.
No tak samozrejme. Ja myslel, ze je rec o nejakem potencialnim rozumnem stavu...

Luboš Beneš: na každé i sebemenší zastávce byl automat ..., v každém voze automat... Ale od letošního roku jezdí průvodčí.
A fakt by se nemohlo nejakou blbou nahodou stat, ze jednou udelaj v Nemecku neco spatne?
09.09.2014 (12:29)  
Mě na tom "oku" v poslední době nejvíc baví, že jsem nabádán, abych nastupoval předními dveřmi, ale současně využil přednostně ke koupi jízdenky automat, který se logicky v polovině případů nachází u dveří zadních. Tady opravdu "babo raď". Ještě, že už ten automat aspoň umí všechny stanice a umí i lidi bez In karty. Tuším ale, že bankovky a bankovní karty zatím nepřijímá.

"Vhodnost rušení lokálek" je téma živené hlavně zdejšími příznivci železnic, cestujícího spíše zajímá, jak se tím vlakem někam přijatelně dostat a pohodlně se odbavit. Mimochodem, až bude nutné mít do autobusu kartu dopravce a jinak zaplatit jízdné nepůjde, obávám se, že pro mě osobně takový "veřejný" dopravní prostředek prakticky ztratí na použitelnosti.
09.09.2014 (12:20)  
Aha! Takže beru zpět své ranní prohlášení, že "jsem asi úplně blbej, když si ani nepamatuji, kolik mě to vždycky stálo". Dráhy za to mohou a ne moje skleróza. Jenom mě mrzí, že na to nějak výrazně (pokud vůbec) neupozornily(i?).
Ale co už, stejně budu dál kupovat přes eshop, protože zakoupit jízdenku u nás ve stanici je někdy práce i dobře na deset minut, když zrovna zaměstnanci ČD pracují pro SŽDC a zákazník si může počkat.
Jenom se bojím, aby někoho nenapadlo, že eshop je vlastně pro cestující pohodlnější, pokladním hrozí nedostatek práce a nakonec se nestaly eshopové jízdenky dražší nežli na kase...
09.09.2014 (12:12)  
Vize budoucnosti? Normálně nás očipují (technologie ověřená na zvířatech), k čipu přiřadí bankovní účet, za každým nádražím mýtná brána Kapsch (ověřeno na dálnicích) odečte čipy v soupravé a každý týden nám to inkasem strhnou z účtu.Pokud některým úsekem pojedete víckrát možná dostanete slevu, v pátek a v neděi si připlatíte....
09.09.2014 (12:11)  
bartik09: Je - dokud máme jen automaty na mince, které neberou ani menší bankovky a dokud jsou automaty tak složité na obsluhu, jako jsou (nějaké základní/komplexní odbavení, nedotyková obrazovka, platba jen mincemi), tak je nutné, aby ten strojvůdce POP měl. Stejně tak pro případ poruchy automatu, síťových jízdenek, které automat neumí atd.
09.09.2014 (11:58)  
V Německu na Waldbahnu-lokálka to fungovalo tak, že na každé i sebemenší zastávce byl automat DB na mince, papírové bankovky a karty, v každém voze automat na lístky akceptující mince a bankovky do 20 euro a místní věrnostní karty dopravce.Ale od letošního roku jezdí průvodčí. Buď je to podpora plné zaměstnanosti, nebo tam cestuje mnoho čechů -))).Automaty na zastávkách zůstali a zavedli i hlášení v češtině! Prostě dle hesla:" vše pro zákazníka". Což tak nějak u ČD postrádám, ani už nemám zákaznickou kartu.....
09.09.2014 (11:03)  
bartik09 To je prece jasny jak facka - zrusit autobusy.

Uff... Už jsem se lekl, že by rušení postihlo IAD :D
09.09.2014 (10:23)  
Michal Jaroš: Všichni fírové na vlacích bez průvodčího beztak POP mají.
Budto ma jizdenky prodavat fira, nebo automat. Neni duvod mit oboje.

M: dychtive ocekavame ty vhodny koncepty
To je prece jasny jak facka - zrusit autobusy. Ses tady poprve nebo co? :-D
  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko