..: Dráhy spouští službu ČD Taxi :..

ČD Taxi, foto: České dráhy, a.s. Praha — Od 1. září zavádějí České dráhy v souvislosti s blížící se konkurencí další doplňkové služby pro své zákazníky. Kromě větší přítomnosti stevardek a lepšího servisu v 1. třídě chce teď dopravce oslovit cestující, jež mají zájem o komplexnější řešení přepravy mezi velkými městy. Odpovědí na možnost cesty "od dveří ke dveřím" má být nový projekt ČD Taxi, jenž navazuje jízdu vlakem na taxislužbu ze stanic Praha hl.n., Brno hl.n., Ostrava hl.n. a Ostrava-Svinov. Cestujícímu je garantována cena za kilometr, profesionalita řidiče či kvalitní klimatizovaný vůz, přičemž přepravu si lze objednat hned několika způsoby – na webových stránkách CityTaxi, e-mailem na adrese operator@citytaxi.cz, telefonicky na čísle 14041, či formou SMS na mobilním telefonu 777 257 257. Podmínkou získání výhod služby Českých drah je sdělení hesla "ČD Taxi" a předložení jízdenky či In-karty s libovolnou aplikací. Nutno však podotkout, že například v Ostravě je cena pro zákazníky ČD naprosto shodná s obyčejnou cenou této taxislužby. V Praze je naopak výhodnější využít taxislužbu HaloTaxi, kde je v rámci programu ČD Bonus ještě výhodnější cena, rovněž po předložení jízdenky či in-karty.

Ceník taxislužby ČD Taxi
stanicenástupcena za kmčekání 1 min.
Praha25 Kč20,10 Kč4 Kč
Brno40 Kč28 Kč3 Kč
Ostrava20 Kč30 Kč6 Kč

Zdroj: České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 2.9.2011 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Jihomoravský ČR Moravskoslezský ČR Praha


  1 ... 6 7 8 9 10      Zpráv na stránku:   
dopisovatel nebo člen ŽP Zlámalík  mail  
02.09.2011 (16:16)  
Očekával bych jednotné ceny, ideálně nižší než běžné, a pak to, co píše níže Oto. Požádám ve vlaku stewarda o taxi a řidič mne následně čeká u dveří vagónu.
Jakže se to jmenuje, co mají ČD dělat? Konkurenční boj?
02.09.2011 (16:15)  
Jen si kladu otázku, proč až nyní, když se začíná objevovat konkurence. Proč se už něco takového nenabízelo dříve? To se asi spalo na vavřínech. A když se objevil skutečný marketingový manažer a viděl skutečnost, tak raději odešel tam, kde má možnost realizovat nápady, zpříjemňující cestování.
FRK
02.09.2011 (15:46)  
docela dobrej krok od ČD. Jen nechápu, že je tady zase tolik kritiky ale asi to holt to není žlutej a na ČD je in nadávat...No nějak nechápu ty ceny, čekal bych v Praze nejvyšší cenu. Jak můžou být v Ostravě a Brně tak vysoké cena, když sou tam lidi průměrně chudší, to mi rozum nebere.
02.09.2011 (14:52)  
pokud chcete v Praze jet pod 20/km, musíte pracovat...
Ne, nemusíte. Viz např. http://www.cenytaxi.cz/
Ale je jich málo (co do aut) takže v průměru budete čekat déle.
02.09.2011 (13:42)  
speedcars 2 nejvetší dispečink 19 kč km a ted sem slyšel někde na radiu že inzerovali 17 kč ,kuryr taxi to same a expres taxi 15 kc km
02.09.2011 (13:38)  
Vcelku zaujimava ponuka. Otazkou je, kolko ludi to oslovi.
Moje prakticke skusenosti (ked sme mali Projekt v Prahe) - ak som si zobral taxik, ktory jazdi ako kazde ine auto, tak sa mi dost casto stavalo, ze som skoncil v zapche (kedze som vyuzival hlavne exponovane doby ako pondelok rano a piatok poobede). Preto som vtedy, ale aj teraz, s oblubou vyuzival hlavne MHD (kombinacia metro, tram, bus) - ktora bola skutocne rychlejsia.
Samozrejme, vyhoda taxiku je poznatelna, ked mate viac batoziny ....
Takze, aktivita je to dobra (paci sa mi snaha CD oslovit zakaznika), ale chybaju k tomu dalsie veci:
- integracia s MHD (kupim si listok, ktory plati v cielovej, nastupnej stanici aj na MHD)
- integracia s primestskou dopravou (cestovny listok si kupim a plati aj na CD aj na autobus)
- parkovacie plochy pre zakaznikov - ak totiz cestujem napriklad z OV, kde byvam, ovela viac ako taxik ma oslovi to, ze sa svojim autom odveziem na stanicu, kde si zaparkujem a idem dalej vlakom - samozrejme, urcite limity (naprikld parkovanie zadara maximalne 24/48 hodin). Na kazdej stanici je totiz kopec nevyuziteho miesta, ktore by sa takto dalo ponuknut ako doplnkova sluzba zakaznikom ...
registrovaný uživatel ReActor  mail  
02.09.2011 (13:16)  
To čekání Kč/min se bude odvíjet od zpoždění vlaku?
To jako když bude mít můj vlak 20min zpoždění zaplatim jen tak až 120Kč?
Projekt slibný, ale nedomyšlený.
S příchozí konkurencí budou mít pražáci čím dál tím lepší servis - Levnější taxík a stevardy v růžovém.
02.09.2011 (12:49)  
Michal Jaroš ...přijde na to, co myslíte jako "obyčejné ceny"...když nastoupím v Praze tzv. z ulice, dostanu 28,- /km /a to se říká, kdoví jestli/, když si zavolám na zmíněné AAA, dostanu jako tzv. neregistrovaný zákázník 26,90/km, známí používají SEDOP, přes dispečink za 23.

Ahtisaari...pokud chcete v Praze jet pod 20/km, musíte pracovat u některé z velkých firem, které denně otáčejí jako zákaznící dispečinků řádově desítky vozů. Jinak plný souhlas s M.Jarošem - inzerované ceny pod 20 = buď dlouhé čekání, jízda něčím jako Fabia (apod.), případně marketing, tzn. ceny OD 17/km apod....
registrovaný uživatel Oto 
02.09.2011 (12:45)  
Myslím, že na jednu, nejpřirozenější, metodu objednání ČD zapomněly - o zajištění taxi z nádraží by přece mělo být možné požádat průvodčího nebo stewarda, který by to vyřídil. A pokud by neměl zrovna čas, tak by alespoň dal cestujícímu letáček s informací o této slevě a telefonním číslem.

A řidič by za příplatek mohl třeba cestujícího očekávat u vlaku.

Jinak to totiž není nic nového. V programu ČD Bonus je se slevou na jízdenku/InKartu společnost Haló taxi už nějakou dobu a dokonce levněji než tohleto.
02.09.2011 (12:41)  
Pěkné, ale Leova "taxi" vypadají líp - mnohem líp.
  1 ... 6 7 8 9 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko