..: Dráhy spouští službu ČD Taxi :..

ČD Taxi, foto: České dráhy, a.s. Praha — Od 1. září zavádějí České dráhy v souvislosti s blížící se konkurencí další doplňkové služby pro své zákazníky. Kromě větší přítomnosti stevardek a lepšího servisu v 1. třídě chce teď dopravce oslovit cestující, jež mají zájem o komplexnější řešení přepravy mezi velkými městy. Odpovědí na možnost cesty "od dveří ke dveřím" má být nový projekt ČD Taxi, jenž navazuje jízdu vlakem na taxislužbu ze stanic Praha hl.n., Brno hl.n., Ostrava hl.n. a Ostrava-Svinov. Cestujícímu je garantována cena za kilometr, profesionalita řidiče či kvalitní klimatizovaný vůz, přičemž přepravu si lze objednat hned několika způsoby – na webových stránkách CityTaxi, e-mailem na adrese operator@citytaxi.cz, telefonicky na čísle 14041, či formou SMS na mobilním telefonu 777 257 257. Podmínkou získání výhod služby Českých drah je sdělení hesla "ČD Taxi" a předložení jízdenky či In-karty s libovolnou aplikací. Nutno však podotkout, že například v Ostravě je cena pro zákazníky ČD naprosto shodná s obyčejnou cenou této taxislužby. V Praze je naopak výhodnější využít taxislužbu HaloTaxi, kde je v rámci programu ČD Bonus ještě výhodnější cena, rovněž po předložení jízdenky či in-karty.

Ceník taxislužby ČD Taxi
stanicenástupcena za kmčekání 1 min.
Praha25 Kč20,10 Kč4 Kč
Brno40 Kč28 Kč3 Kč
Ostrava20 Kč30 Kč6 Kč

Zdroj: České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 2.9.2011 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Jihomoravský ČR Moravskoslezský ČR Praha


  1 ... 4 5 6 7 8 ... 10      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Sim 
04.09.2011 (22:06)  
hasitobur > Pokud ale je to někdo mimopražský, tak pro něj to může být zajímavé, protože bude mít jistotu, že ho taxikář neobere.

A prave proto bych rad vedel, kdo mi garantuje, ze ta cena bude takova, jaka je uvedena. CD nebo taxisluzba?
registrovaný uživatel hasitobur  mail  
04.09.2011 (20:41)  
rpet > Tady jde hlavně o to, že třeba na Hlaváku v Praze jsou tři štafly a tento jediný garantuje tuto cenu. Ostatní ne a občas bys byl překvapen, za kolik jsou schopni někteří jet doslova za roh. Nesmíš v tom hledat ale nic víc, protože je to jenom další služba na nádraží. Pokud má někdo svou oblíbenou taxislužbu, tak si zavolá tu. Pokud ale je to někdo mimopražský, tak pro něj to může být zajímavé, protože bude mít jistotu, že ho taxikář neobere.
Ten odkaz, který sem dal Oto, je na úplně jinou službu než je toto a nemá to nic společného.
registrovaný uživatel rpet  mail  
04.09.2011 (20:12)  
nojo, mas pravdu, na webu CD to - sice jinde, nez jsem to hledal ja, ale je to tam, takze za prsk na CD se omlouvam...

u partneru CD (tedy taxikaru) jsem to vsak vazne nenasel, zjevne je to tedy propagovano pouze ze strany CD a nikoli v kooperaci.

nic to nemeni na tom, ze nehledam chyby. proste tuto sluzbu povazuju za naprosto zbytecnou aktivitu. ti, co na to maji, si dokazi zarezervovat taxi i bez CD (treba i z vlaku a bez pomoci personalu), ti co na to nemaji, si stejne zavolaji sveho "favorita" z rad levnesich.

je to kravina, nic vic...
registrovaný uživatel hasitobur  mail  
04.09.2011 (17:37)  
rpet > Odkaz je přímo v tomto článku.
registrovaný uživatel hasitobur  mail  
04.09.2011 (17:26)  
rpet > Podívej se nejdříve na stránky ČD a pak kritizuj. Samozřejmě tam je, s kým se tato služba nabízí. Navíc nevím, co je na tom málo profesionální. ČD pronajali místo vybrané taxislužbě a ta při odvozu cestujících ČD garantuje jasnou cenu. Nic víc, nic míň. Hledáš se Simem problémy tam, kde žádný nejsou.
registrovaný uživatel rpet  mail  
04.09.2011 (16:32)  
souhlasim se SIMem. cela tahle akce je naprosto neprofesionalne udelana:

na webu CD, ktery zminil Oto, neni o tom, ze by partnerem CD byl operator City taxi s.r.o. ani slovo. a to je prosim 4. zari - tedy tri dny po startu sluzby...

to same plati o webu City Taxi, ktery - krom toho, ze je designove dost neprofresionalne udelany - se taktez nikde nezminuje o tom, ze by neco podobneho existovalo...

proste na me to dela dojem, ze CD se snazi drzet krok, pripadne byt o krok napred, pred konkurenci.

coz by bylo dobre, pokud by to bylo dotazene do konce.

ja sam si nedovolim odflaknout svoji praci, protoze me zivi. a bohuzel, stejny metr proste pouzivam i na ostatni.

fakt, ze vam prijde slendrian a neprofesionalita v tomto podani v poradku, me nemuze donutit k tomu, abych to naoko chvalil a obhajoval...
registrovaný uživatel Oto 
04.09.2011 (15:32)  
ja se ptam, jaky je prinos tohoto pocinani pro zakaznika neboli cestujicicho.

Přece ta nižší cena. CityTaxi normálně jezdí dráž ( http://www.citytaxi.cz/cz/pricelist ) To, že existují další taxislužby, které jsou levnější, je přece irelevantní. Hospody taky máte levnější a dražsí.

Ano, není to nic nového. Sleva pro zákazníky ČD je už dlouhou dobu u Haló Taxi v rámci programu ČD Bonus ( http://www.cd.cz/vyhody-pro-cestujici/cd-bonus/benefity-a-partneri/benefity.php?kategid=372 ). Akorát teď se dohodli s další taxislužbou a marketingově to nafoukli (a proto o tom tady diskutujem, o Haló Taxi na zelpage.cz žádný článek nebyl).
registrovaný uživatel hasitobur  mail  
04.09.2011 (14:27)  
Sim > Taxíky mají přímo vyhrazené stanoviště a tam budou stát a v případě potřeby další najíždět po odjezdu některého z nich. Takže není potřeba je nějak volat.
registrovaný uživatel Sim 
04.09.2011 (14:01)  
hasitobur > ja nehledam slozitosti, ja se ptam, jaky je prinos tohoto pocinani pro zakaznika neboli cestujicicho. Z diskuse pod clankem jsem nabyl dojmu, ze prinos neni zadny - ceny jsou stejne nebo vyssi nez obvykle, zda bude v pripade zpozdeni taxi cekat nebo nebude (a pripadne, kdo to cekani zaplati) se zatim pouze dohadujeme (protoze oficialni informace napsana nikde neni). V tom, zda si budu muset taxi volat sam nebo to za me zaridi obsluha vlaku je zjevne urcity rozpor (vlakove cety to podle interni informace maji doporucene, zakaznik se o tom ale z oficialnich informaci nedozvi) a pokud CD uvadi, ze pomoci teto sluzby bude garantovana uroven vozu, cena a profesionalita ridice, je pomerne klicovou otazkou, kdo to ma garantovat - a tedy na koho se v pripade nespokojenosti obratit.

Tak, jak se to zatim jevi - tedy jak to popisuje babilon - to skutecne neni mozne vnimat jako sluzby ode dveri ke dverim, protoze to vypada, ze to bude garantovano podobne, jako dodrzovani mezinarodne stanoveneho standardu na vlacich EC/IC pod hlavickou CD; garantovane dodrzovano neni, presto sankce nejsou pro provozovatele zadne a cestujici si muze jit stezovat na lamparnu.
04.09.2011 (12:09)  
Také se v nedávné minulosti někde psalo, asi Železničář, že bude založena autobusová divize, která bude zajišťovat odvozy cestující od vybraných rychlíků do okolních vesnic a městeček. Snad první linka měla být Olbramovice-Votice a odtud někam východním směrem. Tato myšlena už zapadla jako neproveditelná vize?
FRK
  1 ... 4 5 6 7 8 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko