..: Podle očekávání nastupuje do čela ČD Carga Gustav Slamečka :..

Gustav Slamečka, foto: Vláda ČR Praha — Představenstvo společnosti ČD Cargo dnes zvolilo do pozice předsedy Gustava Slamečku, bývalého ministra dopravy a ředitele Státního fondu dopravní infrastruktury. Pozici přebírá po Jiřím Vodičkovi, který byl včera odvolán kvůli podezření z vyplácení neadekvátních odměn vedení společnosti. Po Vodičkovi přebírá společnost v zisku cca 200 mil. korun a cílem je nejen nadále rozšiřovat tuzemské obchodní aktivity a stanovit strategii dalšího rozvoje podniku, ale i hledat možnost expance do zahraničí. Rýsují se jak spojení s polským PKP Cargo, kde se 50 % a jednu akcii uchází mateřský podnik České dráhy, tak možnost převzít dvoutřetinový podíl ve sloveném ZSSK Cargo, pokud bude vyřešeno alespoň elementární ozdravení tohoto podniku.

Zdroj: České dráhy, ŽelPage


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 22.6.2011 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Podniky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
23.06.2011 (12:14)  
Popravdě řečeno, na toho chlapa jsem fakt zvědavý. Na SFDI o něm člověk nevěděl, dokud se nestal ministrem. Jsem upřímně zvědav. Na druhou stranu, pokud si dobře pamatuju, tak dřív dělal v investment bankingu, čili pro ty akvizice by nějaké předpoklady měl mít.
23.06.2011 (11:50)  
OK, pardon, nějak jsem myslel, že jde o ředitele. Takže část týkající se výběrového řízení škrtněte, ovšem na názoru, že nevypadá moc pěkně, když se teplá místečka ve veřejných institucích obsazují manželkami, milenkami, registrovanými partnery a osobami jinak blízkými nic neměním.
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
23.06.2011 (9:51)  
Railpic, Karel Kovářík: Na post předsedy představenstva se nevypisuje výběrové řízení. Členové statutárních orgánů akciové společnosti - představenstvo, dozorčí rada - jsou voleni valnou hromadou. (Zákon 513/1991 Sb., obchodní zákoník, § 187, odst. 1, písm. d, e.) A je-li u ČD jediným (majoritním) vlastníkem stát, tak jeho zástupci na valné hromadě zvolí i nového předsedu představenstva.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obchzak/cast2h1d5.aspx
registrovaný uživatel Kakov 
23.06.2011 (9:20)  
o posílení pozice půjde v každém případě, protože se získá nějaké zázemí na slovensku, nějaká technika a s tím i přístup na tuto část trhu, otázka je, zda tento "hardware" bude stát za to.....

čili zda takovéto posílení bez zakázek (nebo s minimem) bude mít nějaký hmatatelný přínos
registrovaný uživatel Kakov 
23.06.2011 (9:11)  
Railpic: otázka spíš je, zda na předsedu představenstva se standardně vypisuje výběrko, mě to nějak nejde dohromady, na generálního ředitele, to bych chápal, že tam to bez výběrového řízení nejde, ale představenstvo je takový "klub" zástupců majitelů akcií, a Ti si ze svých řad zvolí předsedu, čili výběrovým řízením je vlastně to hlasování, jestli jsou tam nějaké osobní sympatie do toho nevidím
23.06.2011 (7:45)  
IC540) S tímto nemají komunisti, ani socialisti nic společného. Silná slova jsou k věci, pokud slušné varování nestačí. A teď se, doufám, vracíme k věcné diskusi.

Zajímalo by mne, jak může někdo tvrdit, že koupí ZSSKC by se posílila pozice v oblasti, když slovenské Cargo už skoro nic nevozí a řeší existenční problémy... Jediný, kdo na tom může vydělat, je MDVRR SK, protože se zvýší šance na splacení té 166milionové státní půjčky a nebudou ten podnik muset celý sanovat sami.
registrovaný uživatel IC540  mail  
23.06.2011 (0:36)  
Jó rudí vládci byli mocní, měl jsem to možnost pocítit na svých zádech. To ale Pánové Martin a Josef nepamatují...
To raději tu tužku někde, co se pro bál pro ni ohnout Pan Dušek....
Nečekal bych tak silná slova na ŽP.

Ale k tématu: Pan Slamečka, co by Slovák, může být přínosem nebo závažičkem na misce vah při rozhodování některých Slovenských činitelů v otázce sloučení Carga. Ono být silnějším hráčem na trhu nemusí být úplně od věci. Budu držet palce...
registrovaný uživatel M 
23.06.2011 (0:22)  
Mocni vladci rudeho X zni hodne luxusne:-))
Sice trochu jako nazev cinskyho filmu, ale zni to fakt dobre:)
23.06.2011 (0:02)  
Railpic) Nene, varování se týkalo nemístných narážek na osobní záležitosti zmíněných manažerů.
22.06.2011 (23:36)  
Doufám, že preventivní varování níže neznamená, že člověk nemůže vyjádřit pochybnost, pokud ředitel státní akciovky udělá ředitelem dceřiné společnosti svého přítele, aniž by proběhlo nějaké výběrové řízení. Slušné chování je univerzální a tohle moc slušně nevypadá. Se sexuální orientací to snad nemá nic společného.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko