..: Dárek pod stromeček - nový Gordikon! :..

Ikona gordikon, foto: NIcKON Simulace — Pokud patříte, stejně jako autor tohoto textu, mezi letité nadšené obdivovatele simulátorů staničního provozu, odvozených od rodiny Gordikon, máme pro vás opět skvělé zprávy. Pan Konrad pokračuje ve vývoji a na Štědrý den zveřejnil nové verze svých simulátorů Gordikon, Multikon a Multi-X, obohacené o nové funkce. Velkou novinkou je ale zbrusu nová simulace uzlu Ústí nad Labem!

Ačkoliv dárky pod stromeček v podobě nových verzí zavedl tvůrce "konkurenčního" brnosimu a dosud dodržoval dvouletou periodu jejich uvádění, letos jsme se zatím nového brnosimu nedočkali. O to větší radost ale máme z programů rodiny Gordikon, která za dlouhá léta vývoje dospěla k vynikající hratelnosti, velmi solidní stabilitě a především aktuálně již k verzi 3.24. Ta přináší další nové funkcionality; například střídání strojvedoucích v určené stanici, tzv. "střídání na ose". K dispozici je také přehled aktuálně zavedených vlaků podle potřeby, trasovaných v GVD, a to na nově zřízené informační záložce "VL.PP". V některých simulacích mohou lokomotivy ze sousedních obvodů, např. z depa, nastupovat posunovou jízdou po příslušné předávací koleji. Těchto několik důležitých detailů opět přispěje k beztak vynikající reálnosti simulace a už se těšíme na první poznatky!

Gordikon - simulace řízení uzlu Bohumín, foto: Jan Konrad Multi-3 - simulátor řízení provozu v úseku Praha - Kolín, foto: Jan Konrad Multi-4 - simulátor řízení provozu v uzlu Brno, foto: Jan Konrad
Gordikon (uzel Bohumín) • Multi-3 (úsek Praha - Kolín) • Multi-4 (uzel Brno)

Zdroj: Softikon


NIcKON Poslat mail autorovi | 24.12.2010 (23:05)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Virtuální svět

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
27.12.2010 (11:52)  
škoda, že taková hračka neexistuje pod linuxem (nebo nejlépe jako multiplatformní program)...
27.12.2010 (11:26)  
já to úspěšně provozuju, mám Win Vista a jde mi to v pohodě...nejvíc hraju novou Prahu
registrovaný uživatel Web 
27.12.2010 (1:00)  
U mě by to ve Wine nejspíš i drželo (1.3.9), ale vypne mi to jeden výstup a z druhýho udělá 640x480 či tak něco (a po ukončení to tak zůstane do restartu x). Škoda, já mám místo virtualizace notebook s W7, ale na touchpadu se hraje dost zle :-D Jinak to Ústí je teda opravdu mazec!
registrovaný uživatel MirekM  mail  
26.12.2010 (22:06)  
Web: Nejspíš ne. Jinak mně to ve Wine vždycky rychle spadlo, ale někdo to prý úspěšně provozuje. Já mám osvědčenou virtualizaci.
registrovaný uživatel Web 
26.12.2010 (17:14)  
Dá se někde zakázat spouštění ve fullscreen? Ve Wine to dělá neplechu :-(
registrovaný uživatel MirekM  mail  
26.12.2010 (16:40)  
Nick: Citace z odkazovaného článku: „Pokiaľ teda budete miesto funkcie používať funkcionalitu, tak sa ešte máte na čo tešiť :-) a keď použijete množné číslo "funkcionality", tak kričím :-)“ K autorovi se připojuji, já budu taky křičet! :-)

A k té funkci střídání na ose: Ano, jádro programu to pravděpodobně umí u všech simulátorů, neboť je z velké části totožné, ovšem u ostatních simulátorů než Multi-5 k tomu nejspíš nejsou podklady. Podle půlhodiny hraní Multi-5 usuzuji, že se to týká nákladních vlaků PP, podobně jako NTP, postrky a mimořádný náklad, nikoli vlaků v GVD.
registrovaný uživatel MirekM  mail  
26.12.2010 (11:41)  
Páňula: Vzhledem k tomu, že je střídání na ose popsáno na stránce Multi-5, tipuji, že funguje pouze tam.

Mimochodem, proč se teď všude píše funkcionality místo funkce?
26.12.2010 (10:32)  
A ty novinky jako např. tato - Ta přináší další nové funkcionality; například střídání strojvedoucích v určené stanici, tzv. "střídání na ose" - jsou všechny v novém Bohumíně nebo jen v těch Multikonech?
registrovaný uživatel syrda  mail  
26.12.2010 (8:58)  
Multi-5 se objevil až pozdě večer. Před 22 hod. tam byl prázdný řádek. Po návratu z půlnoční (cca 0.30) už tam bylo Ústí nad Labem.
registrovaný uživatel MirekM  mail  
26.12.2010 (7:38)  
jeffer: Díky za upozornění, Multi-5 přibyl dodatečně, zřejmě až po napsání článku. Když jsem se na web díval na Štědrý den, byl tam pouze vynechaný řádek tabulky.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko