..: Povodně výrazně zasáhly i do železniční dopravy :..

Přejezd v obci Těchlovice na trati 073 mezi Děčínem a Ústím na Labem, foto: Martin Třešňák Děčín/Liberec — Po vydatných deštích a náhlých přívalech vody stouply hladiny řek a potoků v několika částech Čech. Nejvíce je postižen Liberecký a Ústecký kraj. Problémy se nevyhnuly ani železnici, koleje jsou pod vodou, podemleté či zavalené sesunutou půdou. Na některých místech ani není možné zavést náhradní autobusovou dopravu, protože pod vodou jsou i mnohé silnice. Doprava musela být zastavena i na trati 098 do Německa v úseku mezi Děčínem a Prostředním Žlebem a i vlaky EuroCity směřující do Německa musejí být nahrazeny autobusy. Vlaky nejezdí ani na další mezistátní trati z Liberce do Žitavy. Podle Správy železniční dopravní cesty se provoz podaří obnovit nejdříve v neděli ráno, u některých tratí však oprava potrvá mnohem déle.

Tratě zasažené povodní:

  • Děčín - Prostřední Žleb
  • Úpořiny - Chotiměř (Lovosice - Teplice v Čechách)
  • Velké Březno - Boletice nad Labem (Ústí nad Labem-Střekov - Děčín)
  • Rumburk - Šluknov (Rumburk - Dolní Poustevna)
  • Česká Kamenice - Jedlová (Děčín - Rumburk; Benešov nad Ploučnicí - Česká Lípa)
  • Raspenava - Bílý Potok pod Smrkem
  • Frýdlant v Čechách - Jindřichovice pod Smrkem
  • Liberec - Varnsdorf (Liberec - Zittau - Rybniště)
  • Frýdlant - Černousy (Liberec - Černousy)

Asi největší problémy jsou na Frýdlantsku, kde je zatopena většina komunikací a proto nefunguje ani náhradní doprava za vlaky. Rychlíky z Liberce do Děčína končí již v České Lípě a cestující musí jet do Děčína přes Lovosice. Omezení se dotklo i trati 090 Praha – Děčín, na kterou se poblíž Děčína sesunula zemina a proto se jezdí jen po jedné traťové koleji. Vlaky v tomto úseku nabírají zpoždění.

Aktuální přehled o sjízdnost tratí najdete na webu Českých drah.

trať Děčín - Velké Březno - Ústí nad Labem zaplavená vodou, foto: Roman Křivan Dečín-Křešice, foto: Martin Hodulik Děčín - Přípeř, trať 090 Děčín - Bad Schandau, foto: VeveunQa Upírka Novotná Trať ve Frýdlantu poničená povodní, foto: Deejay Benny Trať Liberec - Hrádek nad Nisou (před mostem v Machníně), foto: Tomáš Molnár Trať Liberec - Hrádek nad Nisou (před mostem v Machníně), foto: Petra Molnárová Zaplavené koleje v Liberci-Rochlicích, foto: Mirek Zika Benešov nad Ploučnicí - povodeň 2010, foto: Martin Smrtak Malá Veleň, trať Děčín - Benešov nad Ploučnicí, foto: DendDÍi TrafiIk Broučková Benešov nad Ploučnicí - nádraží, vlevo trať do České Lípy a Liberce, vpravo do Rumburka, foto: Katčenka Madix Maděrjixová-Pejlosková Hejnice, foto: Klára Hradilová Hejnice, foto: Mirek Melichar Hejnice nádraží, foto: Klára Hradilová

Ničivý vodní živel řádí i v Sasku, v Dolních Rakousích, ničivá bouře zasáhla polskou Varšavu a vody se obávají i ve Francii.

Zdroj: ČT24, České dráhy, DB


Matouš Vinš Poslat mail autorovi | 8.8.2010 (0:59)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Nechic  mail  
08.08.2010 (12:49)  
Doufám, že některé tratě nepostihne stejný osud jako 326 :(
registrovaný uživatel Jim  mail  
08.08.2010 (12:22)  
Teda ne že bych předchozímu příspěvku dvakrat rozuměl, ale pokud autor chtěl říct, že se řekne byly povodně - schodek poroste o desítky miliard , neřekl bych. Přece jenom ty zaplavy postihly 3 okresy. Škody budou určitě obrovské, ale ani řádově se nepřiblíží těm z let 1997 a 2002.
08.08.2010 (12:13)  
"Hezké", pozoruhodné, že se opakuje situce > funkce se ujmou noví ministři a dříve než vláda dostane důvěru, řeši ničiné povodně ...

Řekl bych, že vládni vize o snižování státního dluhu (viz níže debeta o OZVD) vemou za své. Peníze ne obnovu poničené infrastruktury (například zničené lávky v Chrastavě jsou obec, resp. její občany katsrofou).
Rovněž vize o proupuštění "zbytečných" policistů a hasičů ...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko