..: V Itálii vykolejil vlak :..

Neapol — Nedaleko od Neapole došlo dne 6. 8. 2010 v dopoledních hodinách k vykolejení regionálního vlaku Circumvesuviana. (Video společnosti Euronews.) Vlak směřující ze stanice San Giorgio na neapolské hlavní nádraží byl tvořený elektrickou jednotkou. Při průjezdu čtvrtí Gianturco (zhruba 400 metrů od neapolského hlavního nádraží), právě, když vjížděl do oblouku, však znenadání vykolejil a vrazil svou levou částí do zdi. V tu dobu se ve vlaku nacházelo 35 osob. Jeden člověk zemřel. Jednalo se o jedenasedmdesátiletého muže G. M., který při nehodě přišel o obě nohy a přes okamžitou pomoc záchranářů skonal v nemocnici. Dalších 30 cestujících je zraněno, z toho 13 těžce. Příčina nehody se vyšetřuje. Cestující poukazují na vysokou rychlost vlaku před vykolejením. Tuto možnost připouští i primátor Neapole Rosa Russo Jervolino. Jedná se o úsek, kde je rychlost omezena na 20 km/h, ale vlak jel pravděpodobně rychlostí 40 km/h. Není jasné, zda šlo o zdravotní indispozici strojvedoucího, i když ten podle očitého svědka z místa nehody bezprostřdně po havárii utekl, a nebo o technickou závadu na drážním vozidle.

Zdroj: České noviny/ČTK, Mediafax, La Gazzetta del Mezzogiorno


Matouš Danielka Poslat mail autorovi | 6.8.2010 (16:27)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Itálie


  1 2      Zpráv na stránku:   
06.08.2010 (17:00)  
Pro upřesnění podle - italského železničního atlasu i kursbuchu a stanice S. Giorgio (San Giorgio), odkud měl vlak společnosti Ferrovia Circumvesuviana Srl (rozchod 950 mm, trakční proudová soustava 1 500 V =) jet se nachází na Siciii na trati Messina - Palermo.
06.08.2010 (16:40)  
Nevím proč je v článku napsáno, že se neví zda šlo o zdravotní indispozici vlakvedoucího, když vlakvedoucí s řízením vlaku nemá nic společného. Nemělo tam být spíš strojvedoucího?
P.S.Je smutné, že došlo ke zranění a dokonce i k úmrtí cestujících..
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko