..: Viamont: zajištění NAD během čtvrteční stávky bude možná problém :..

810.205 Viamont Regio, foto: Louis Armstrong Sokolov(Aktualizace 15. června 2011 20.17) — Společnost Viamont Regio se ke čtvrteční stávce nepřipojí. Alespoň to vyplývá z dnešní tiskové zprávy. Dopravce zároveň dodává, že vzhledem k závislosti na zaměstnancích provozovatele dráhy, kteří se ke stávce pravděpodobně připojí, nebude zřejmě schopen zajistit dopravu prostřednictvím vlakových spojů. Jedná se zejména o tratě č. 145 Sokolov – Kraslice st. hr. a č. 149 Mariánské Lázně – Karlovy Vary dolní nádraží. Na první zmíněné trati bude drážní doprava probíhat standardním způsobem s tím, že pokud se do stávky zapojí též zaměstnanci žst. Sokolov, zajistí společnost Viamont Regio náhradní autobusovou dopravu v úseku Svatava – Sokolov a zpět. Na druhé zmíněné trati bude zavedena NAD v případě, že se do stávky zapojí zaměstnanci provozovatele dráhy. Jelikož by mělo dojít k náhradě nestávkujících spojů Českých drah, existuje zde z důvodu omezených možností autobusových dopravců riziko organizování NAD za spoje Viamont Regio pouze v omezeném rozsahu.

Dle informací, které nám dnes poskytl Ing. Stanislav Lešák, ředitel Úseku provoz a technika Viamont Regio, se stávka s velkou pravděpodobností dotkne i zbývajících tratí, na nichž zajišťuje Viamont Regio železniční dopravu. V Libereckém kraji jde o trať 036 v úseku Kořenov – Harrachov státní hranice s návazností na spoje z/do Jelenie Góry. Vlaky by zde měly jezdit dle jízdního řádu. Bohužel, dle informací od společnosti KORID LK nebude zajišťována doprava v návazném úseku Tanvald – Kořenov (– Harrachov) a zpět. Komplikace mohou nastat také v Královéhradeckém kraji na trati 045 Trutnov hl.n. – Svoboda nad Úpou, kde by sice měl být zajištěn provoz dle platného jízdního řádu, ale v případě, že se do stávky zapojí zaměstnanci ČD žst. Trutnov, dojde k náhradě vlaků autobusy. Cestujícím doporučujeme věnovat zvýšenou pozornost i provozu na poslední trati, kde je Viamont Regio dopravcem. Tentokrát jde o moravskoslezskou trať 313 Milotice nad Opavou – Vrbno pod Pradědem. Vlaky zde sice pojedou dle platného jízdního řádu, ale pouze v úseku Vrbno pod Pradědem – Nové Heřminovy a zpět. Nebudou tak zajíždět do stanice Milotice nad Opavou.

Zdroj: Viamont Regio


Dominik Jaroš | 14.6.2011 (21:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Jízdní řád

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2      Zpráv na stránku:   
15.06.2011 (6:54)  
O důvod víc, aby už konečně správce infrastruktury organizoval dopravu sám a začal se o svůj majetek řádně starat (ne dnešní paskvil ve formě lhostejné SŽDC a skrytého monopolu ČD). To je jako kdyby ČSAD blokovala silnice. Je to síla.
14.06.2011 (22:08)  
Zajímalo by mne, jaká bude situace na železnici Desná. Oficiální info o NAD jsem nenašel. Přitom, když nebudou ruce na stavění výhybek/návěstidel v Šumperku, těžko něco odjezdí.
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
14.06.2011 (22:06)  
A když už tu máme fotku z trati 045, tak jak to bude vypadat tam?
14.06.2011 (21:26)  
kaktus: Mam dojem, ze ten sukafon bude jenom pronajatej od CD...
registrovaný uživatel kaktus  mail  
14.06.2011 (21:21)  
Mohu se zeptat - když je viamont regio soukromá společnost, tak jaktože má logo ČD? :o)
Díky předem
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko