..: Jde koupit lístek i jinde než na nádraží? Ano, v LIDLu :..

LIDL, foto: LIDL Praha – Že náš národní osobní železniční dopravce České dráhy je v poslední době, co se tarifních nabídek týká, poměrně kreativní, o tom není pochyb. Ostatně e–shop a telefonický prodej TeleTiket si nachází stále více zákazníků a snad jejich jedinou vadou je nemožnost prodat rezervace a jízdní doklady na spojení s přestupy. V říjnu tohoto roku však dráhy sází na nekonvenční způsob distribuce lístků. Od 8. do 27. října 2009 si můžete na pokladnách sítě supermarketů LIDL zakoupit síťový doklad ČD Net. Jeho varianta distribuovaná tímto řetězcem je omezena některými podmínkami, zejména dnem platnosti výhradně 28. října 2009, ale o atraktivitě nelze pochybovat. Přesně podle hesla tohoto obchodního řetězce „LIDL je levný“ se vám na tento den dává šance zakoupit síťový lístek za lidových 149 Kč oproti 450 Kč na pokladnách Českých drah. Doplňující podmínkou je nutnost zahájit cestování před polednem jmenovaného svátečního dne a zápis jména na jízdní doklad. To se pak ověřuje proti libovolnému dokladu s fotografií. Jízdní doklad platí v druhé vozové třídě.

Cestující s jízdenkou ČD Net Lidl si mohou 28. října také zasoutěžit o nákup za 2000 korun nebo o Kilometrickou banku Českých drah. Stačí si vytisknout formulář, který bude od 20. října ke stažení na stránkách Českých drah a během cesty ho podle pokynů vyplnit. Správnost údajů potvrdí průvodčí nebo pokladní v příslušné stanici razítkem. Dva soutěžící, kteří na ČD Net Lidl urazí 28. října nejdelší vzdálenost, získají jednu z uvedených cen. Oba partněři se navíc vsadili o počet prodaných jízdenek. Obchodní řetězec předpokládá, že jich od 8. do 27. října během předprodeje prodá více než 10 000 kusů. Pokud se to podaří, dostane v pořadí třetí účastník soutěže, který s ČD Net Lidl urazí nejdelší cestu, od Českých drah Kilometrickou banku. V opačném případě získá od Lidlu nákup v hodnotě 2000 korun.

Další spolupráce Českých drah a řetězce LIDL závisí na vyhodnocení této akce. Všem, kteří ten den využijí nejen této nabídky ČD, přejeme šťastnou cestu.

Zdroj: České dráhy


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 2.10.2009 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 8      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel hanaak 
04.10.2009 (12:45)  
hehe, to mě pobavilo, že vozový park v bus dopravě je o 2 třídy výše než před 20 roky.
rozdíly jsou následovné:
modré pruhy a nápis čsad ostrava se přeměnily na červený lak s logem veolia transport morava a místo c 734 jezdí sorky s nízkými sedadly(komfort obou vozů je plně srovnatelný). jízdní řád je identický s tím v roce 85, jen s tím rozdílem, že jsou zrušené víkendové a večerní spoje.
ještě dám jednu otázku:
je lepší na cestu z bruntálu do brna, která trvá bezmála 3 hodiny, olezlé béčko nebo sorka s nízkými sedadly?
registrovaný uživatel pavliicek  mail  
04.10.2009 (11:11)  
Mrak: A o tom to prave je. Samotnej personal na nadru nevi, co je mozny a co ne (tu informaci s tim dnem/koruna jsem si bohuzel prece az potom, co jsem byl u prepazky:-). Ja chtel ale vyjadrit predevsim to, ze by snad nebyl takovej problem na stavajici kartu nahrat aplikaci na dva roky s tim, ze mesic pred koncem jeji platnosti by mi domu prisla postou nova inkarta, kde by byl ten zbytek. Technicky jednoduchy, bylo by to akorat o nasazeni nejakyho jobu, kterej by nad databazi hlidal datum platnosti karty a aplikace pro jednotlivy zakazniky. (a jeste by mohli poslat par dni predem smsku s predhlasenim:-). Zkratka tak, aby se clovek jako zakaznik nemusel o nic starat a ne si zjistovat, co teda jako vlastne ma chtit.
registrovaný uživatel M 
04.10.2009 (10:40)  
Jo? Kolik stoji eLiska na dnesek, rekneme Praha-Ostrava?
registrovaný uživatel jari 
04.10.2009 (9:03)  
Nevím, o jaké loterii se tu mluví. eLišku lze koupit denně od pondělí do neděle. A je to jízdenka, která platí pro spojení mezi krajskými městy.
registrovaný uživatel M 
04.10.2009 (1:21)  
jari - slepe "argumentovat" 160 za Ostrava-Plzen je dost dost lacine... Je to jako koupit last minute u CestovkyA a pak tim delat obecne zavery, ze tahle CK je mnohem lepsi, nez CestovkaB... "Alternativne" se totiz taky da treba zeptat, jak dlouho a za kolik jede vlak z Prahy do Liberce... Pripadne (tohle asi prebit nebude) - vylozene "nahodne" poprovnat trasu Pribram-Dobris. Autobusem 20 minut za 25 korun, vlakem 4 hodiny (!) za 140 korun. No a kdyz se to "vhodne" poda, tak z toho muze byt peknej clanek na idnesu o tom, jak jsou vlaky pomaly a drahy...
registrovaný uživatel SzKT  mail  
03.10.2009 (23:42)  
Web: Absolutní souhlas! Co mi na ČD hlavně vadí je všudypřítomný dojem, že o mě jakožto zákazníka dráhy vůbec nestojí! Mírná obnova vozového parku nic neřeší, obzlášť, když u nejstarších 471 se už vinou zoufalé údržby dá stírat špína prstem, sedačky se občas viklají a plasty o sebe tlučou. Podstatné je, že už na nádraží je to samé "pozor", "poslední výzva", pokračuje to u poklady, kde člověk musí nadiktovat co přesně chce a ještě mu za to vynadají, chování průvodčích v řadě případů není na výši a když dojde k mimořádnosti, všichni hrají mrtvého brouka a obtížný hmyze, starej se sám. Typické je, co pronesl mě osobně neznámý manažer ČD: "Závidím Cargu, uhlí si nestěžuje". Oproti tomu u "žlutého moru" mám pořád přes všechny problémy dojem, že jsem zákazníkem. I když tam toho v poslední době nefunguje dost, aspoň se vždycky omluví, nepravidelnosti se řeší ke spokojenosti cestujících apod. A to je přesně ten rozdíl, na který pořád narážím.
A marketing to nezachrání, ačkoliv u ČD běží na plné obrátky a po technické stránce velmi dobře, ale jaksi dost mimoběžně s nabízeným produktem. A takový marketing mi z princpu dost vadí, připomíná mi totiž podomní obchodníky, Amway a obdobné produkty. Zároveň nemám ani valné chuti hrát loterii s dopravcem, takže radši, než bych hrál o Elišku za 160 Kč, pojedu do Brna žlutým autobusem za 200 bez loterie.
registrovaný uživatel Sim 
03.10.2009 (23:28)  
jari > na uvedene trase je mozne za jizdne zaplatit od 160 do 574 ... a dalsi klidne tisicovku se da priplatit si za sluzby navic.

Ze na me zrovna zbyla jizdenka za 160? Ano, zucastnil jsem se nedobrovolne loterie a vyhral. Ale kdo dobrovolne bude platit plnou cenu - tedy hrat loterii s tim, ze vyhrat nechci?
registrovaný uživatel jari 
03.10.2009 (23:25)  
Web: Nevím, co to je šotouš, takže se k tomu nebudu vyjadřovat. A to byl jen příklad. Mně zase neoslovuje autobusová doprava. Taky jsem zažil při cestování busem pár nepříjemností a nebudu tvrdit, že stojí za ...
registrovaný uživatel Web 
03.10.2009 (22:39)  
jari: To je opravdu skvělé, ale mě jako náhodného cestujícího (a kolik pravidelných na téhle trase bude?) to absolutně nezajímá. Já nevlastním InK a před jízdou nehodlám studovat různé nabídky pro šotouše. O mě ČD zájem nemají (koženku jim přitom snad víc neošoupu), autobusy ano.
03.10.2009 (21:57)  
K tomu pokroku - snažím se vybavit v paměti nějaký ten pokrok u ČD, ale nedaří se. Jo, vlastně jsem tuhle jel Béčkem, které nevydávalo při brzdění to hrozné hučení, ale brzdilo naprosto tiše... :)

Ale podívejte se třeba na ČSAD. Jeho vozový park je o dvě třídy výše než v případě ČD. Pořád narazíte na nějakou tu starou vykotlanou Karosu, ale už dávno to není pravidlo.

Ahtisaari: :- ) Bohužel těch, co páchnou na nádraží nebo do vlaku je už dost.
  1 2 3 4 5 ... 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko