..: Jde koupit lístek i jinde než na nádraží? Ano, v LIDLu :..

LIDL, foto: LIDL Praha – Že náš národní osobní železniční dopravce České dráhy je v poslední době, co se tarifních nabídek týká, poměrně kreativní, o tom není pochyb. Ostatně e–shop a telefonický prodej TeleTiket si nachází stále více zákazníků a snad jejich jedinou vadou je nemožnost prodat rezervace a jízdní doklady na spojení s přestupy. V říjnu tohoto roku však dráhy sází na nekonvenční způsob distribuce lístků. Od 8. do 27. října 2009 si můžete na pokladnách sítě supermarketů LIDL zakoupit síťový doklad ČD Net. Jeho varianta distribuovaná tímto řetězcem je omezena některými podmínkami, zejména dnem platnosti výhradně 28. října 2009, ale o atraktivitě nelze pochybovat. Přesně podle hesla tohoto obchodního řetězce „LIDL je levný“ se vám na tento den dává šance zakoupit síťový lístek za lidových 149 Kč oproti 450 Kč na pokladnách Českých drah. Doplňující podmínkou je nutnost zahájit cestování před polednem jmenovaného svátečního dne a zápis jména na jízdní doklad. To se pak ověřuje proti libovolnému dokladu s fotografií. Jízdní doklad platí v druhé vozové třídě.

Cestující s jízdenkou ČD Net Lidl si mohou 28. října také zasoutěžit o nákup za 2000 korun nebo o Kilometrickou banku Českých drah. Stačí si vytisknout formulář, který bude od 20. října ke stažení na stránkách Českých drah a během cesty ho podle pokynů vyplnit. Správnost údajů potvrdí průvodčí nebo pokladní v příslušné stanici razítkem. Dva soutěžící, kteří na ČD Net Lidl urazí 28. října nejdelší vzdálenost, získají jednu z uvedených cen. Oba partněři se navíc vsadili o počet prodaných jízdenek. Obchodní řetězec předpokládá, že jich od 8. do 27. října během předprodeje prodá více než 10 000 kusů. Pokud se to podaří, dostane v pořadí třetí účastník soutěže, který s ČD Net Lidl urazí nejdelší cestu, od Českých drah Kilometrickou banku. V opačném případě získá od Lidlu nákup v hodnotě 2000 korun.

Další spolupráce Českých drah a řetězce LIDL závisí na vyhodnocení této akce. Všem, kteří ten den využijí nejen této nabídky ČD, přejeme šťastnou cestu.

Zdroj: České dráhy


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 2.10.2009 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   
02.10.2009 (15:55)  
Foxx: Malý háček. Tato sleva natáhne do vlaků lidi jen na JEDINÝ DEN, aniž by je motivovala využívat vlaky i nadále. Nejde o to rušit slevy, ale přijít s lidovým jízdným pokud možno pro všechny. Stávající obyčejné jízdné sice zajistí více peněz od náhodných cestujících, ale spoustu dalších lidí, jedoucích třeba jen občas v pátek po práci někam a v neděli večer zase zpět, zaručeně vyšle k jiným dopravním prostředkům, jelikož ČD mají zatím na vlaky monopol (podíl ostatních dopravců je v osobní dopravě zcela zanedbatelný). Přičteme-li k tomu žalostný stav železniční sítě a neustálý rozvoj dálnic, stává se vlak pro mnoho lidí poslední volbou. A to je zatraceně velká škoda. Navrhoval bych obyčejné jízdné v přijatelné výši, plus nějaká menší sleva na zákaznickou kartu, která by byla výhodná pro často jezdící lidi, ne nutná pro všechny. Současný systém je zbytečně překombinovaný. A je mi úplně jedno, kde k němu ČD sebraly prvotní podnět, nemusíme se přece ve všem po někom opičit.
registrovaný uživatel Foxx  mail  
02.10.2009 (15:42)  
PPP: No mám jen malý dotaz? Co budeme platit skrz daně? Kolik myslíte že by se zrovna na 28.října prodalo full-price ČD Netů? Ty vlaky pojedou tak jako tak.. Podle této logiky by mohli ČD zrušit všechny slevy, pač jdou přece z kapes daňových poplatníků.
LIDL umí marketing, pokud akci zařadí do svejch letáků distribuovanejch v okolí jejich marketů, může přitáhnout do vlaku lidi, které by to jinak ani nenapadlo.
Ano Lidl z toho bude mít marži a hlavně také reklamní efekt.
registrovaný uživatel PPP 
02.10.2009 (15:09)  
A z jakého titulu vlastně ČD tuhle slevu poskytují? Náklady na dopravu přece neplatí, nechávají si je proplácet od ministerstva a od krajů, které ovšem o této akci nebyli informováni. Jediné vlaky které si "vozí za své" jsou SC. A shodou okolností jsou to taky jediné vlaky , kde si k danému lístku budu muset koupit místenku (za nemálo peněz) a kterých se tedy tato akce příliš nedotkne. Navíc je trochu divné, jak ČD hospodařící s veřejnými financemi přišly zrovna na Lidl. Bude z toho mít marži.
Jsem pro akce, které natáhnou lidi do vlaku, ale tohle mi přijde dost nedomyšlené a hlavně nezodpovědné, protože to v důsledku budeme platit všichni skrz daně.
02.10.2009 (14:28)  
Kdyby radši prodávali cenově přijatelné jízdenky přímo na nádraží, než vymýšleli takovéto reklamní akce, které dlouhodobě NIKOHO nepřitáhnou. Při čtení nadpisů v jiných zdrojích, které hovořily o spolupráci ČD s Lidlem, mě napadlo zásobování po železnici, ale kdepak. Takovéto akce by měly být určitou nadstavbou uživatelsky vstřícného přístupu, ne jejím rádoby základem. Za vším je jistě jen snaha dostat do Lidlu zákazníky ČD, kteří, když už tam budou, třeba něco nakoupí. Jinak mi to nedává valný smysl. Jiná věc by byla dlouhodobá distribuce mírně zlevněných jízdenek, když už člověk nakupuje, třeba pojede. Ale takto ne.
registrovaný uživatel M 
02.10.2009 (13:03)  
Jinak 10K je docela smely odhad. Preci jen - 149 je dobra cena za CD Net, ale porad to znamena jet nekam 60 kilometru (nebo 80 ve dvou)
registrovaný uživatel Semík  mail  
02.10.2009 (11:33)  
Jen víc takových akcí.
02.10.2009 (11:28)  
Tato nabídka je velmi povedená,chválím ČD,já této nabídky určitě využiju.Třeba to přitáhne nové zákazníky.A určitě si zasoutěžím,já jsem schopnej za jeden de urazit po naší republice tolik KM že někdy kámošům málem vypadnou oči z důlku.
  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko