..: Nebezpečný lom u tratě v Blansku bude oplocen :..

Blansko, foto: Václav Růžek Blansko — Zatopený lom, čistá voda, v letních měsících lákající ke koupání — mnohým lidem se okamžitě vybaví poměrně známá destinace u trati 260 nedaleko Blanska, ze které se v létě stává vyhledávané místo pro odpočinek u vody. Jedná se ovšem také o místo s hustou železniční dopravou a přestože v lomu platí zákaz koupání, zdržuje se v blízkosti tratě běžně množství lidí, kteří se vystavují nemalému nebezpečí od projíždějících vlaků. Situace došla až tak daleko, že bylo rozhodnuto celý areál lomu oplotit.

Ačkoliv místostarosta Blanska Jinřich Král souhlasí, že v lomu je pěkné koupání, jedná se podle něj o nejnebezpečnější vodní plochu v širokém okolí města. Není výjimkou, že se lidé opalují přímo na vypanelované koleji místní vlečky OTV, po níž jezdí vozy údržby, jen pár metrů od hlavních traťových kolejí 1. tranzitního koridoru. České dráhy jako vlastník lomu již nadále nechtějí riskovat a plánují příští rok prostor kolem lomu ze strany od tratě oplotit. O tomto kroku se uvažovalo již několik let, překážkou ale dosud vždy byla nepříznivá finanční situace. Místostarostva však soudí, že si lidé najdou možnost, jak plot překonat. Většina z nich si totiž neuvědomuje, že i samotným přecházením tratě porušují zákon a vystavují se nebezpečí úrazů nejen při vodních radovánkách v lomu, do kterého každý vstupuje na vlastní riziko.

Pendolino 680 ČD, lom Blansko, foto: Václav Růžek Blansko Blansko MVTV2-108, lom Blansko, foto: Václav Růžek 560.006, Blansko - lom, foto: Miloš Stloukal

Zdroj: iDNES.cz


city.elefant Poslat mail autorovi | 23.7.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   
23.07.2009 (8:43)  
Zel.am - lidi plot nepoškodí, prachsprostě ho ukradnou. Proč by se trmáceli přes překážku v podobě poškozeného plotu
registrovaný uživatel M 
23.07.2009 (8:41)  
V podstate by bylo fajn, kdyby autor zmenil nadpis nebo vysvetlil, v cem je to nebezpecnej.
Jo, jezdi tam vlaky a hned vedle jsou lidi. O 400 metru (nadrazi) dal ale taky jezdi vlaky hned kolem lidi a plot tam neni. Cili nebezpecne nadrazi!!
23.07.2009 (8:39)  
No jo, stara komancovska vychova. Misto toho, aby se to misto upravilo pro dobrej pristup do vody, tak to radeji oplotime... Misto volnosti jen dalsi zakaz....
registrovaný uživatel M 
23.07.2009 (8:39)  
Klicova otazka - Kolik uz tam bylo mrtvejch, ze je to tak nebezpecny? Takze asi tak...
registrovaný uživatel pacey  mail  
23.07.2009 (8:30)  
Údajně to koupil od ČD nějakej podnikatel z Brna.
Ale co s tím může zamýšlet....
Chodím si tam zaplavat už 15 let, je to místo mého prvního rande se s přítelkyní(v noci:)...ani elektrickej plot mně neodradí!
23.07.2009 (8:21)  
Zasadní problém je v přístupu kdy většina lidí přijde přímo přes koleje což je dost nebezpečné.To že zatím nikdo nebyl sražen(nebo dávno) nic neznamená,až se tak stane všichni budou křičet proč to nebylo zabezpečeno.
23.07.2009 (7:31)  
vystavují se nebezpečí úrazů nejen při vodních radovánkách v lomu, do kterého každý vstupuje na vlastní riziko.

To je přesně ono, proč je tak oblíbené - žádné vstupné, žádný plavčík, žádné omezení. Copak musíme žít úplně v bavlnce, kde je všechno zajištěné a bezpečné?
23.07.2009 (7:27)  
Ach jo. Copak by nemohli udělat plot mezi koridorem a vlečkou? Potom by bylo koupání vcelku bezpečné, po vlěčce provoz není velký a všichni by byli spokojeni. Škoda každého ztraceného přírodního koupaliště....
registrovaný uživatel Zel.am  mail  
23.07.2009 (7:25)  
Typicky špatná volba, navrhuji zabezpečit trať oplocením, dráteníci budou jezdit těch pár metrů jednou denně pomalu...koupání je tam senzační, lidi plot stejně poškodí a koupat se bude dál.
  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko