..: (Aktualizováno) Zásah hasičů na Vyšehradě - trať 171 stojí :..

2x363, Praha-Vyšehrad, foto: QvídoAktuálně 11:24 - Během včerejší noci byl již plně obnoven provoz přes stanici Praha Vršovice, všechny dálkové i regionální spoje jezdí po svých trasách. Po požáru na výhybně Praha Vyšehrad byl během noci umožněn částečný, jednokolejný provoz. Mezi Smíchovem a Hlavním nádražím (Vršovicemi) bylo zavedeno telefonické dorozumívání, propustnost tratě je tak stále omezena a platí nadále řada omezení, především v dálkové dopravě.

Omezení v dopravě

  • Sudé osobní vlaky Praha – Beroun začínají ve stanici Praha-Smíchov, v opačném směru i končí.
  • Rychlíky do/z Plzně a dále na/ze západ(u) Čech jezdí mezi Smíchovem a Hlavním nádražím jednokolejně, totéž platí i pro dálkové spoje přes Hradec Králové dále na východ.
  • Motorové rychlíky do Českých Budějovic přes Písek taktéž začínají a v opačném směru končí na Smíchově.
  • Rychlíky do Chebu přes Ústí nad Labem jsou výchozí z nádraží v Holešovicích, v lichém směru i zde končí

19:30 - Všechny osobní vlaky z/do Berouna jsou ukončeny, resp. výchozí ve stanici Praha-Smíchov. Rychlíky od Plzně jsou taktéž ukončeny na Smíchovském nádraží; prázdné soupravy jsou následně odtaženy přes Radotín a Krč na Hlavní nádraží. Vlaky do Plzně jsou výchozí z Prahy Hlavního nádraží. Dálkoví cestující, kteří chtějí začít svou cestu na Smíchově, jsou přepraveni osobními vlaky do Prahy-Radotína, kde je umožněn mimořádný přestup. Neoficiální odhad škod mluví o možném zprovoznění dopravny Vyšehrad nejdříve po půlnoci.

Jak informoval náš editor Vít Voráček, na trati 171 v úseku Praha hl.n. - Praha-Smíchov je aktuálně zastaven provoz. Z důvodu požáru kabeláže byl vyžádán zásah hasičského sboru ve stanici Praha-Vyšehrad. Rychlík 1251 z Českých Budějovic odjel ze stanice Praha-Radotín se zpožděním 30 minut a byl odkloněn přes Krč a Vršovice. Stejnou trasu v opačném směru využil Rychlík 762 z Prahy do Cheb. Aktuálně jsou vlaky ukončovány ve stanici Praha-Smíchov a cestující mohou využít návazné spoje MHD.

Zdroj: ŽelPage, České dráhy


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 18.3.2009 (19:50)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha ČR Středočeský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
18.03.2009 (21:59)  
"ta druhá kolej Chuchle/Braník - Vršovice" - tím máte na mysli co pánové?
jinak chytil právě podchod, on něho to skočilo na kabely ZZ a pražce ..
registrovaný uživatel XYZH  mail  
18.03.2009 (19:08)  
Bože na Nově jsou ještě větší idioti, než by jeden řekl - "... vlaky ČSD ... "
dopisovatel nebo člen ŽP Baresm  mail  
18.03.2009 (18:54)  
To je to přes tu Krč o tolik rychlejší než přes Smíchov? Čapek měl podle Babitronu na příjezdu -15. :O
18.03.2009 (18:47)  
AD zaza témeř jistě tam vedou všechny důležité kabely zab. zař. k St. 1 k návěstidlům od/do hl.n/Vrš a traťovina na hl.n/vrš. Takže jediný způsob jízdy je na rozkaz a RPN a telefonické dorozumívání s St 1 a sosusedními stanicemi.
registrovaný uživatel zaza 
18.03.2009 (18:44)  
Požár kabelů, no nevím teda o jaké kabely se jednalo, jestli vysočina nebo ZZ, ale pokud se jednalo o kabely ZZ, tak bych neřekl, že blafly samy od sebe...V případě vysočiny už bych věřil by to nebylo nic neobvyklýho...
registrovaný uživatel Kakov 
18.03.2009 (18:27)  
když už někdo nakousl "ta druhá kolej Chuchle/Braník - Vršovice"....
nevíte někdo zda tam ta druhá kolej původně nebyla?? či ji plánovali???
18.03.2009 (17:55)  
Ad Josef Petrák: Tak to už zní rozumněji, ukončení jen Os je celkem logické, i když osobně by se mi Krč líbila a Vršovice by uvítali cestující směr Uhříněves, Strančice a dále. Ty rychlíky by tam mohli nechat zastavovat třeba jen tehdy, kdyby přes hlavní měl ujet přípoj - ale chápu, že jsou rádi, že tam teď ty vlaky nějak dostanou, když mají Vršovice omezené a leccos jezdí "naruby".
18.03.2009 (17:52)  
Jinak ten Vyšehrad, to je jen ostuda. Možná kdyby tam byl obnoven provoz a za tím účelem proběhla rekonstrukce, kabel by nechytil. Jenže to se vymyslí přesun kus dál, třeba i dál od cílů cest, a pak se čeká, protože peníze je třeba investovat do větších blbostí. A možná se nakonec bude ještě čekat i na Nové spojení II :) - tak to už bychom se asi nedočkali...
18.03.2009 (17:52)  
Rychlíky jezdí odklonem, Os jsou ukončené na Smíchově... a ve Vršovicích to stejně nestaví, ale jede durch, si myslím. Takže si nepomůžou tak ani tak. Ale mimořádnosti se prostě občas stávají a neudělá s tím nikdo nic.
18.03.2009 (17:50)  
"Kdo dřív přijde, ten dřív mele." Aneb cestující z prvních postižených vlaků se dostali až na hlavní nádraží (pravda, na Smíchov a z něj to chtělo přestup navíc, pokud tedy oba rychlíky stavěly v Radotíně), zatímco ostatní se budou v odpolední špičce muset namačkat do našlapaného metra a někteří ještě k tomu dále přestupovat. Narozdíl od případného odklonu ani nemají možnost chytit vlaky do Benešova ve Vršovicích. Možná ovšem taky schází ta druhá kolej Chuchle/Braník - Vršovice.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko