..: Výběrové řížení na regionální dopravu proběhne i v JMK :..

Brno hl.n. Brno - Nedlouho potom, co Liberecký kraj vypsal výběrové řízení na regionální železniční dopravu a ministerstvo dopravy začalo uvažovat o tendru na rychlíky, přišli se stejným záměrem i krajští radní na jižní Moravě. Na území Jihomoravského kraje zatím všechny výkony na železnici zajišťují výhradně České dráhy. Ty pro příští rok požadují od kraje skoro miliardu korun na pokrytí ztrát z osobní dopravy, s čímž ovšem vedení JMK není spokojeno.

Jihomoravský hejtman Michal Hašek proto prohlásil, že kraj vypíše výběrové řízení na provozování regionální železniční dopravy, přičemž věří, že jiná společnost dokáže spoje obsloužit novými soupravami za stejnou nebo nižší částku než České dráhy. "Letos se to snad nějak vyřeší, do budoucna by to ale mohl být problém. My jsme letos připraveni loňskou dotaci navýšit o inflaci a několik procent. Částka, kterou požaduje dopravce, je ale neakceptovatelná," říká Hašek.

Krajský radní Jaroslav Pospíšil ovšem podotýká, že se kvůli placení dopravy budou muset navýšit rozpočty krajů. Při stávající výši subvencí podle něj nikdo vlaky v požadovaném rozsahu provozovat neodkáže. Tendr by ale přesto mohl celkovou sumu za regionální spoje podstatně snížit.

zdroj: ČT24


Adys Poslat mail autorovi | 19.3.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
24.03.2009 (10:23)  
DJ - no a o tom je to stado tupych ovci. Hlasovali o necem, aniz by vedeli, co to je...
Dost podobny je treba referendum o Lisabonu nebo necem takovym. Kolik lidi by skutecne vedelo o cem to hlasuje a kolik by slo slepe za ideovym vudcem (a je jedno, jestli by to byl Klaus nebo nekdo docervena)? Proste stado...
registrovaný uživatel DJ 
23.03.2009 (23:27)  
Já si také myslím, že spousta lidí v loňských krajských volbách ani pořádně nevěděla, že jde "jen" o krajské volby, a že krajské zastupitelstvo nemůže ty zdravotnické poplatky skutečně zrušit, ale pouze a jen z krajského rozpočtu proplácet.
Prostě se řídili hesly, které byly na plakátech (mj. i na nádražích a ve vlacích) - Stop špatným reformám, NE poplatkům u lékaře, apod. Co na tom, že krajské zastupitelstvo s těmi reformami nic neudělá, a s poplatky u lékaře mohlo udělat jen to, co nakonec udělalo...
23.03.2009 (21:26)  
Ad M:nebudu třídit historii ani koukat do křišťálové koule. Nebude také číst pravicí zavánějící plky od někoho,kdo mi neustále-i přes upozornění-tyká a snaží se poučovat. Možná nemá jen vychování,nebo je prosycen nenávistí ke všemu,co je nalevo od názorů v MfD,ale ani to nebudu zkoumat. A jestli ten dotyčný považuje lid tohoto státu,který dal jasně najevo v posledních volbách co chce za stádo tupých ovcí,tak to fakt nemá cenu.Prostě končím,mám svých starostí dost.
registrovaný uživatel M 
22.03.2009 (23:30)  
Vousac (19/3 21:35) - Dostupnost hromadné dopravy se se sníží tak jako tak,bez ohledu na to,jaká politická strana bude v té době u moci.

Vousac (22/3 20:50) - nikde jsem nenapsal co BY

Asi by si to chtelo utridit historii. Ovsem pokud mas nejakou sklenenou kouli a nerikas co "by", ale co "bude", tak OK... Co se tyce tech volebnich slibu, tak ano, jde o splneny slib. Skoda ze je to zalozeno na tom, ze se stado tupych ovci nepta, kde se na to vezme.
Priste by mohli slibit dvojnasobny platy (sice to bez soucinosti cnb bude fuska zaridit stopro inflaci, ale snad by sel splnit i tenhle slib:-)
22.03.2009 (20:50)  
Pane M,nikde jsem nenapsal co BY. A jestli vedení kraje vyrovnává lidem poplatky,byť na úkor fondu na veřejnou dopravu,je to jeho rozhodnutí,učiněné na základě volebního slibu,který je tímto plněn. Proto také voliči vedení kraje zvolili.
P.S.Dvakrát měsíčně (i častěji) k lékaři chodí mimo jiné moje manželka,má totiž leukémii+ischemickou chorobu srdeční,to vám určitě něco říká. A naše vnučka,trpící vrozenou vadou kyčle,tam bude co nevidět chodit také tak často,zatím chodí do polatkového zdravotnického zařízení (bydlí v Praze) cca jednou za šest týdnů.Ale to sem opravdu nepatří,že?
registrovaný uživatel karosa  mail  
20.03.2009 (22:17)  
DJ, IDeesák a jiní: Asi jsem to blbě napsal, já to myslel tak, že těch 30 korun by nezruinovalo ty pacienty, nikoli kraje. a že by dneska nešlo nikomu z úředníků všimné, o tom si žádné iluze nedělám už takových 40 roků.
registrovaný uživatel M 
20.03.2009 (21:35)  
karosa - no, jdes na to dobre, ale spatne soucasne. Kdyby se neplatilo 30 korun za lidi, tak by se mozna nekde "rozpustily", to je mozne. Jenomze myslis, ze kdyz se to plati, tak si urednici vezmou od huby? Proste se rozpusti jine penize...
Aneb - ty "rozpustne" penize jsou fixni a nezavisle na nicem!!!

Michal Janko - no, jako normalka... Nikdo z mistnich (no hlavne typy jako Anri, paninaro a tak) by neuhadl, koho jsem volil, ackoliv "maji jasno". Celkem mne tyhle hlody serou. Nesouhlasis s poplatkama => ses modra svine a nemyslis na potrebne...
20.03.2009 (20:58)  
xAnri05:
Pozoruhodné, že jste totéž nenapsal diskutujícím přede mnou, nebyl jsem to já, kdo zde téma poplatků (opět) vytáhl. Zrovna tak bych mohl váš příspěvek vykázat na stránku www.cssd.cz, ale neznám vás a nemám ten váš dar z pár písmen určit politickou příslušnost.

K tématu: Výběrové řízení by mělo být u takto velké částky samozřejmostí, jsem zvědav, zdali se v tomto případě dočkáme standardního průběhu a zdali novopečená krajská nomenklatura dostojí svým slibům ("komfortní a dostupná veřejná doprava pro všechny").
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
20.03.2009 (19:01)  
IDeeSak: na konci vysoutěženého období neměly soupravy překročeno nějakých 25 let. Kolipak vozidel tohle má v JMK šanci splnit?

Temer zadne. Spokojen?
A neni to zpusobeno logem CD na boku, a ani to prilis s CD nesouvisi. Kdyby to provozovala treba firma AGRQ, ktrou by stat za poslednich 20 let sal na nekolika urovnich (napr. umela prezamestananost, aby tehdejsi premier Klaus mohl vesele sirit ty svoje blaboly o ekonomickem zazraku atd.), bylo by to uplne stejne.

AntiCD manii na tomto webu spatruji vetsinou ve velmi slabem chapani kontextu zeleznicni situace, jejiz jsme nyni svedky.

To M: ani se nenamahej reagovat, predem vim, co to zase bude.
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
20.03.2009 (18:51)  
MJ: nepatri toto tema nahodou na jiny web? Doporucuji napr. www.ods.cz
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko