..: Dny českého kulinářství na palubě vlaků ICE :..

Variace na Knedlo-Vepřo-Zelo podávaná v ICE, foto: Zdeněk Michl Bramboračka podávaná v ICE, foto: Zdeněk Michl Frankfurt - Jídelní lístek v BordRestaurantech vlaků InterCityExpress během října ovládla česká kuchyně. Deutsche Bahn totiž v tomto měsíci nabízí hladovým zájemcům variace na tradiční českou kuchyni. Houbovo-bramborová krémová polévka, vepřová plec se zelím a bramborovými knedlíky nebo králičí ragů s knedlíky a kapustou, to vše si můžete dopřát alespoň během těchto týdnů i na nezvyklém místě.

Autorem této nabídky je dvaatřicetiletý Oldřich Sahajdák, zkušený kuchař, executive chef z La Degustation Bohême Borugeoise a absolvent CIA - Culinary Institute of America v kalifornském Napa Valley. I degustace během českých dnů na palubě ICE byla zahrnuta do našeho redakčního průzkumu a proto se pokochejte pohledem na tyto speciality, které jsou zároveň i malou ochutnávkou výsledků naší letní ankety o kvalitě stravování ve vlacích.

Zdroj: Deutsche Bahn, foto: Zdeněk Michl


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 23.10.2008 (7:00)
Ostatní: TwitterLinkuj.cz!Jaggni to!Google Bookmarksvybrali.sme.skDalší služby
Related newsopen/close

More on Reportáže

More from Německo


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
Registered user M 
25.10.2008 (1:39)  
Zdenek Michl - uchutnal jsi nekdy Whopper nebo treba cokoliv od Tacos Bell?
24.10.2008 (20:56)  
Co je třeba ocenit je snaha podniku nabízet svým hostům (kteří jezdí zpravidla relativně často) změnu a netrápit je jednotvárným menu jako nejmenovaná jedna z českých společností.
Čekat v Německu na českou specialitu je asi stejně naivní jako očekávat špičkový sachr v naší běžné kavárně.
Měl jsem tu polévku a výsledek nebyl ani oslnivý, ani zklamání. Bylo to přesně to, co se za tu cenu pod tím názvem dalo čekat.
Např. moje první setkání s menzou v Drážďanech bylo radostné očekávání z vyvěšeného menu - znojemská s knedlíkem - a následné zklamání z jednoho (i když velkého) knedlíku s poněkud jinak sladkokyselou omáčkou, než jsme zvyklí u nás... ale na jiných věcech se tam dalo i pochutnat.

Mějte radost z nových příležitostí něco ochutnat, než svět pohltí McDonald a jeho nohsledi.
Registered user Hanys  mail  
24.10.2008 (18:48)  
Rikin:
Děkuji ti za opravdu vyčerpávající komentář.Konečně to může komentovat osoba zasvěcená.Vypadá to,ře sis pochutnal.
Registered user Rikin  mail  
24.10.2008 (17:38)  
Zdavím všechy, já jsem neodolal a knedlo zelo vepřo na způsob DB si dal. Porce je to jako hrom! Musím říct, že i dva knedlíky stačily, protože jsou poměrně vysoké a syté. Dva plátky výborného křehkého pleckä přelité sósem byly exklusivní. Jen to zelíčko nebylo ono. "Lehce" podušené a mírně sladké. Je pravda, že cena je vysoká, ale ve srovnání s podobnou dřívější nabídkou JLV a.s. toto absolutně vítězí. Ještě je čas na hody třeba v Jeseniusu... V listopadu vaří polský kuchař Pawel Oszczyk a v prosinci maďarský Herbert Hintner. To bude nějaký gulášek :-)
Registered user M 
24.10.2008 (16:57)  
Tedka nevim - eni to nahodou tak, ze on dodal jenom recept? Aspon si myslim, ze nevali knedle do vsech vlaku (ted vyjimecne bez ironie:-)
24.10.2008 (16:41)  
M:
Já to jeho menu dával jako příklad, proč může být porce tak "malá." To, že to stojí tolik bude za prvé tím, že to připravoval on a on nepřipraví maso z nějaký kostí, tj. že celkové náklady budou asi větší než klas. jídlo, co by vařila centrální jídelna DB...

waszyn: Opět opakuji, že šlo jen o asociaci. Trochu se o toto zajímám, tak dotyčného z článků znám... Je pravda, že fotka může působit jinak než skutečnost. A osobně... Raději si vezmu, když jedu odněkud někam, kde je MC a kde jede WR, 2 velké hranolky a najím se (zasytím...) více, než z toho guláše...
Registered user M 
24.10.2008 (16:00)  
Zalezi na tom, jestli poznas rozdil mezi cerstve udelanou knedlou a knedlou z makra:-) Soucasne, jestli kdyz ti donesou steak z prave svickove a vedle z falesne svickove, jestli poznas, kterej je kterej. A uplne nejjednoduseji - jestli poznas rozdil mezi vinem za kilo a vinem za tisic.
Mezi croissantem koupenym v Toulouse v pekarne a tim koupenym v Lidlu v celofanovym sacku (z Polska asi) prece taky je rozdil (a soucasne plati, ze nekomu muze vic chutnat ten z Lidlu, protoze mu proste vic chutna...)
Registered user Laborec425  mail  
24.10.2008 (15:45)  
Myslím, že cena 350 Kč je cena ve slušné restauraci v centru Prahy. A o tom, jestli bude knedlo, vepřo, zelo chuťově horší v hospodě IV. kategorie by se také dalo polemizovat :).
Registered user M 
24.10.2008 (15:39)  
Prusa - jako asi tak. Osobne se mozna uplne neshodneme v tom, jestli je to cena, ktera je obvykla i v Cesku(i ve slusnych restauracich), ale to uz je jen drobna odchylka, neni to zakladni myslenka:-)
Registered user M 
24.10.2008 (15:36)  
To je jeden argument (Kubajz) a druhej (neda mi jej nezopakovat) - na tom taliri jsou sice jen dve knedle, ale je PLNEJ. Pokud je vam (nekomu) tohle malo, tak z ceho jite? Z misy, lavoru, korytka? Davate si na jeden talir knedliky a na druhym mate gulas a maso mate uplne vedle v pekacu?
Kdyby to byla takova ta "spravna degustacni" porce - tj. kousek masa prelitej nejakou omackou a nahore pulka svestky urpostred liduprazdneho talire, tak OK - ale tenhle talir je plnej zradla, pricemz nejdrazsi slozka (maso) urcite sizena neni a na oko vypada i pomerne dost pekne
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Comments are users' expressions.
ŽelPage has no liability for their contents.

- Correspondent or Member of ŽelPage, - Editor or ŽelPage Administrator

Add comment
Comments are only allowed for registered users.
Before you insert your comment, you have to log on or register.
Sign in
 
 
  
 
   Register

© 2001 - 2019 ŽelPage - Webmaster


Info
informacni okenko