..: Dny českého kulinářství na palubě vlaků ICE :..

Variace na Knedlo-Vepřo-Zelo podávaná v ICE, foto: Zdeněk Michl Bramboračka podávaná v ICE, foto: Zdeněk Michl Frankfurt - Jídelní lístek v BordRestaurantech vlaků InterCityExpress během října ovládla česká kuchyně. Deutsche Bahn totiž v tomto měsíci nabízí hladovým zájemcům variace na tradiční českou kuchyni. Houbovo-bramborová krémová polévka, vepřová plec se zelím a bramborovými knedlíky nebo králičí ragů s knedlíky a kapustou, to vše si můžete dopřát alespoň během těchto týdnů i na nezvyklém místě.

Autorem této nabídky je dvaatřicetiletý Oldřich Sahajdák, zkušený kuchař, executive chef z La Degustation Bohême Borugeoise a absolvent CIA - Culinary Institute of America v kalifornském Napa Valley. I degustace během českých dnů na palubě ICE byla zahrnuta do našeho redakčního průzkumu a proto se pokochejte pohledem na tyto speciality, které jsou zároveň i malou ochutnávkou výsledků naší letní ankety o kvalitě stravování ve vlacích.

Zdroj: Deutsche Bahn, foto: Zdeněk Michl


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 23.10.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu Německo


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
24.10.2008 (15:32)  
Ale porce není vůbec malá dva kusy knedlíků dají na váhu to samé jako u nás min 4,protože v "českém" provedení bude šíře knedlíků poloviční a průměr také menší. A cena cca 350 Kč zas není tak hrozná,když si u nás ve šlušné restaraci dám podobné jídlo z kvalitních surovin(čestvé maso,knedlíky z brambor a né prášku) zaplatím dosti podobnou cenu.Ano ve IV cenové to bude za 60 Kč ale chuť bude někde úplně jinde.
registrovaný uživatel Kubajz 
24.10.2008 (14:45)  
Ne, Nemci se nepreziraji mene nez mi. Ale jak uz tu nekdo zminil, vetsinou si daji misto gulase se sesti radsi vice ruznych chodu, pripadne jedi casteji. Alespon takova je moje osobni zkusenost, kterou pozoruji v hospodach a restauracich, ale treba i v praci v kantyne ... misto jednoho plneho talire si radsi vezmou dva poloprazdne talire s ruznym jidlem.
registrovaný uživatel Hanys  mail  
24.10.2008 (11:36)  
Diskuse se nám dostala poněkud špatným směrem.Buďme přece rádi,že se naše kuchyně dostala i na DB.A je přeci úplně jedno kolik toho kdo sežere,a za kolik to tam bude.Každýho věc kolik je ochotnej za jídlo zaplatit.
24.10.2008 (10:57)  
Chcete snad naznačit, že se Němci přežírají míň než Češi?:-) Jako já vím, že nelze zevšeobecňovat a variabilita populace je velká, ale podle mě průměr i medián budou mezi CZE a GER dost podobný...
registrovaný uživatel Kubajz 
24.10.2008 (10:30)  
Uvedomte si, ze to jidlo je podavane na !nemeckych! ICE vlacich - pocet knedliku proto odpovida predevsim nemeckym zvyklostem. V cesku by se dvema knedliky urcite moc neuspeli, ale Nemce zase ani omylem nenapadne, ze by k tomu mohli tech knedliku snist 6 a ne jen 2 :-o.
registrovaný uživatel waszyn 
24.10.2008 (9:15)  
M&Panula> to je bohuzel krome zavisti takova dalsi typicka ceska vlastnost, kdyz na neco ja osobne nemam prachy, tak vsem trpelive vysvetluju, jak je ta vec/sluzba/cokoliv na h..no a ze to vlastne nekupuju proto, protoze to je vlastne nanic/nepovedene/male a vubec nepredpokladam ci nejsem ochoten pripustit si, ze pro nekoho jineho muze byt rodinna vecere s degustacnim menu asi tak stejne nakladna zalezitost jako pro sebe vzit babu s deckama po odborarske predvanocni demonstraci na smazak do ctyrky, nebo na cheese do mekace..
registrovaný uživatel Majra  mail  
24.10.2008 (9:01)  
Mam hlad a může za to autor !!! :-D Fotky vypadají celkem dobře, ale víc typicky českých jídel by vůbec neškodilo v českých jídelních vozech. Když už někam jdu, tak se tm neubírám za účelem konzumace smažáku s hranolkama, ktere si můžu dát všude.
registrovaný uživatel M 
24.10.2008 (1:30)  
Nic ve zlem, ale degustacni menu neni "all-you-can-eat"... Je to stejne jako napsat, ze kdyz si das dvojku za "dvojku":), tak se neopijes a na poradnou oziracku je lepsi kastl dvanactek, pripadne ze luxusni tricko v zime nezahreje vic nez vatak. Ano, degustacni menu neni gulas s osmi knedlama a ani tu ambici nema.
Pokud mas ukrutni hlad, dej si ten gulas, pokud mas chut ochutnavat, dej si to menu. Pokud se chces ozrat jak dobytek, vyzahni kastl piv, pokud chces dvojku 40 let starycho vina, tak za to dej tu dvojku. A pokud je ti zima, tak si nekupuj tricko od Bosse... Nerikam, ze jedno je lepsi nez druhe, ale hlavne je to dost tezko srovnatelne. Kuprikladu ten krusnohorskej jelen asi nebude kupovanej mrazenej v Albertu, kdyz v normalni hospode delaji neco s vinem, tak asi nevezmou rocnik 2002 atd...

Nicmene pokud se nenajis ani po sporadani vsech chodu, tak je problem v tobe, ne v tech porcich... Tohle rikam, sam jako prase:-))
23.10.2008 (23:10)  
Jestli se pan Sahajdák nedržel v porcích podle své pražské restaurace. Jeho 3 12 chodová menu jsou sice lákavá (ale např. cena českého je 1850 bez pití...). Porce masa dobrá, ale 2 knedle? To u JLV jsem se vždycky najedl pečáků a špízu ( Přažského špízu na Praze... 4 kousky masa...). Každopádně se divím, že uzavírají smlouvy (nebo hrnce :) ) s takovými kuchaři.

http://www.ladegustation.cz/cs/degustacni-menu-1/
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
23.10.2008 (20:14)  
Joj, to jsou mi dnes komentáře... :-)

DB před časem oslovily 24 špičkových kuchařů, aby jim pro jejich flotilu pomohli obměnit nabídku a sestavili nové jídelníčky. Je přeci skvělé, že je zde i český zástupce!

Ceny? Stačí se přeci podívat na odkaz, který Vám tam autor pod článkem nechal.
polévka: 4,5 EUR, vepřo-knedlo: 13,9 EUR
pokud si to dáte ale v kombinaci jako menu, tak pak jen 16.90 EUR.
A k tomu pivko od 2,9 do 4,2 EUR, nebo sklenka Chardonay za 7,2 EUR.
A neříkejte, že to je drahé. Není. (Jen málo vyděláváte.)
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko