Frankfurt - Jídelní lístek v BordRestaurantech vlaků InterCityExpress během října ovládla česká kuchyně. Deutsche Bahn totiž v tomto měsíci nabízí hladovým zájemcům variace na tradiční českou kuchyni. Houbovo-bramborová krémová polévka, vepřová plec se zelím a bramborovými knedlíky nebo králičí ragů s knedlíky a kapustou, to vše si můžete dopřát alespoň během těchto týdnů i na nezvyklém místě.
Autorem této nabídky je dvaatřicetiletý Oldřich Sahajdák, zkušený kuchař, executive chef z La Degustation Bohême Borugeoise a absolvent CIA - Culinary Institute of America v kalifornském Napa Valley. I degustace během českých dnů na palubě ICE byla zahrnuta do našeho redakčního průzkumu a proto se pokochejte pohledem na tyto speciality, které jsou zároveň i malou ochutnávkou výsledků naší letní ankety o kvalitě stravování ve vlacích.
Zdroj: Deutsche Bahn, foto: Zdeněk Michl
Pokud mas ukrutni hlad, dej si ten gulas, pokud mas chut ochutnavat, dej si to menu. Pokud se chces ozrat jak dobytek, vyzahni kastl piv, pokud chces dvojku 40 let starycho vina, tak za to dej tu dvojku. A pokud je ti zima, tak si nekupuj tricko od Bosse... Nerikam, ze jedno je lepsi nez druhe, ale hlavne je to dost tezko srovnatelne. Kuprikladu ten krusnohorskej jelen asi nebude kupovanej mrazenej v Albertu, kdyz v normalni hospode delaji neco s vinem, tak asi nevezmou rocnik 2002 atd...
Nicmene pokud se nenajis ani po sporadani vsech chodu, tak je problem v tobe, ne v tech porcich... Tohle rikam, sam jako prase:-))
http://www.ladegustation.cz/cs/degustacni-menu-1/
DB před časem oslovily 24 špičkových kuchařů, aby jim pro jejich flotilu pomohli obměnit nabídku a sestavili nové jídelníčky. Je přeci skvělé, že je zde i český zástupce!
Ceny? Stačí se přeci podívat na odkaz, který Vám tam autor pod článkem nechal.
polévka: 4,5 EUR, vepřo-knedlo: 13,9 EUR
pokud si to dáte ale v kombinaci jako menu, tak pak jen 16.90 EUR.
A k tomu pivko od 2,9 do 4,2 EUR, nebo sklenka Chardonay za 7,2 EUR.
A neříkejte, že to je drahé. Není. (Jen málo vyděláváte.)
Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.
- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.