Frankfurt - Jídelní lístek v BordRestaurantech vlaků InterCityExpress během října ovládla česká kuchyně. Deutsche Bahn totiž v tomto měsíci nabízí hladovým zájemcům variace na tradiční českou kuchyni. Houbovo-bramborová krémová polévka, vepřová plec se zelím a bramborovými knedlíky nebo králičí ragů s knedlíky a kapustou, to vše si můžete dopřát alespoň během těchto týdnů i na nezvyklém místě.
Autorem této nabídky je dvaatřicetiletý Oldřich Sahajdák, zkušený kuchař, executive chef z La Degustation Bohême Borugeoise a absolvent CIA - Culinary Institute of America v kalifornském Napa Valley. I degustace během českých dnů na palubě ICE byla zahrnuta do našeho redakčního průzkumu a proto se pokochejte pohledem na tyto speciality, které jsou zároveň i malou ochutnávkou výsledků naší letní ankety o kvalitě stravování ve vlacích.
Zdroj: Deutsche Bahn, foto: Zdeněk Michl
Čekat v Německu na českou specialitu je asi stejně naivní jako očekávat špičkový sachr v naší běžné kavárně.
Měl jsem tu polévku a výsledek nebyl ani oslnivý, ani zklamání. Bylo to přesně to, co se za tu cenu pod tím názvem dalo čekat.
Např. moje první setkání s menzou v Drážďanech bylo radostné očekávání z vyvěšeného menu - znojemská s knedlíkem - a následné zklamání z jednoho (i když velkého) knedlíku s poněkud jinak sladkokyselou omáčkou, než jsme zvyklí u nás... ale na jiných věcech se tam dalo i pochutnat.
Mějte radost z nových příležitostí něco ochutnat, než svět pohltí McDonald a jeho nohsledi.
Děkuji ti za opravdu vyčerpávající komentář.Konečně to může komentovat osoba zasvěcená.Vypadá to,ře sis pochutnal.
Já to jeho menu dával jako příklad, proč může být porce tak "malá." To, že to stojí tolik bude za prvé tím, že to připravoval on a on nepřipraví maso z nějaký kostí, tj. že celkové náklady budou asi větší než klas. jídlo, co by vařila centrální jídelna DB...
waszyn: Opět opakuji, že šlo jen o asociaci. Trochu se o toto zajímám, tak dotyčného z článků znám... Je pravda, že fotka může působit jinak než skutečnost. A osobně... Raději si vezmu, když jedu odněkud někam, kde je MC a kde jede WR, 2 velké hranolky a najím se (zasytím...) více, než z toho guláše...
Mezi croissantem koupenym v Toulouse v pekarne a tim koupenym v Lidlu v celofanovym sacku (z Polska asi) prece taky je rozdil (a soucasne plati, ze nekomu muze vic chutnat ten z Lidlu, protoze mu proste vic chutna...)
Kdyby to byla takova ta "spravna degustacni" porce - tj. kousek masa prelitej nejakou omackou a nahore pulka svestky urpostred liduprazdneho talire, tak OK - ale tenhle talir je plnej zradla, pricemz nejdrazsi slozka (maso) urcite sizena neni a na oko vypada i pomerne dost pekne
Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.
- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.