..: Dny českého kulinářství na palubě vlaků ICE :..

Variace na Knedlo-Vepřo-Zelo podávaná v ICE, foto: Zdeněk Michl Bramboračka podávaná v ICE, foto: Zdeněk Michl Frankfurt - Jídelní lístek v BordRestaurantech vlaků InterCityExpress během října ovládla česká kuchyně. Deutsche Bahn totiž v tomto měsíci nabízí hladovým zájemcům variace na tradiční českou kuchyni. Houbovo-bramborová krémová polévka, vepřová plec se zelím a bramborovými knedlíky nebo králičí ragů s knedlíky a kapustou, to vše si můžete dopřát alespoň během těchto týdnů i na nezvyklém místě.

Autorem této nabídky je dvaatřicetiletý Oldřich Sahajdák, zkušený kuchař, executive chef z La Degustation Bohême Borugeoise a absolvent CIA - Culinary Institute of America v kalifornském Napa Valley. I degustace během českých dnů na palubě ICE byla zahrnuta do našeho redakčního průzkumu a proto se pokochejte pohledem na tyto speciality, které jsou zároveň i malou ochutnávkou výsledků naší letní ankety o kvalitě stravování ve vlacích.

Zdroj: Deutsche Bahn, foto: Zdeněk Michl


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 23.10.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu Německo


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
23.10.2008 (18:35)  
Rekl bych ze to bude podobna cena jako gulas v EC od Prahy na zapad, takze 10-15 europenez...
23.10.2008 (17:58)  
hmm vypadá to dobře .. chutnalo to taky tak dobře jak to vypadá? :-)

a kolik je asi cena za to jídlo, polívku ... , v porovnání s českými cenami s jídlem ve vlacích :D
registrovaný uživatel M 
23.10.2008 (17:35)  
Ad mala porce - ona ta porce je celkem normalni, spis jde o to, ze Cesi (a ackoliv nemam rad kritiku Cechu v pripadech, kdy to delaji vsichni, tak tady to na miste je) zerou velky porce a malokrat za den.
Ten talir je plnej, takze mi neni jasne, co jeste chtit - aby to donesli v lavoru?
registrovaný uživatel thingie  mail  
23.10.2008 (16:41)  
No jestli nemaj smažák, tak je to smutný :-)

Ale vepřo-knedlo-zelo jako specialitka v ICE, to je luxusní, no :-)
registrovaný uživatel SYN 
23.10.2008 (15:15)  
Michawel: tý jo, taky bych si dal, moje zamilovaný! Jen aby pak neutloukli kuchaře talířema že už došlo :-)
23.10.2008 (15:13)  
Malé porce = vysoká cena?!
23.10.2008 (14:56)  
jo pěkný porcičky
23.10.2008 (13:51)  
Ad Foxx: Jó, zkratky jsou pěkné. Třeba ta firma co staví onen nešťastný most ve Studénce Ostravské dopravní stavby = ODS, anebo Slovenská Tatrabanka = STB, anebo legendární Střední odborné učiliště leteckých opraváren Žatec = SOULOŽ. Našly by se i jiné pěkné zkratky... :-)))
registrovaný uživatel Foxx  mail  
23.10.2008 (11:11)  
Nejlepší hláška je absolvent CIA. Ještě že je tam ta zkratka pak rozepsaná :-)
23.10.2008 (11:05)  
Hehe já bych jim připravil tři dny odleželej klasickej guláš s knedlíkem a stejně odleželou zelňačku připravovanou v pořadným hrnci (aspoň 50l) a to by koukali, co to je pravá česká strava a o co díky EU přicházejí.
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko