..: Švýcarské železnice a vlaky :..

Ilustrační obrázekKomerční sdělení - Vlak je ve Švýcarsku - navzdory hornatému terénu - nejpřirozenějším způsobem dopravy. Už když do země přiletíte, zjistíte, že obě nejdůležitější letiště v zemi - Curych a Ženeva - mají vlastní nádraží. A když do vlaku nastoupíte, můžete si celkem dlouze vybírat, jakým způsobem si přejete cestovat.

Chcete-li až nadbytek místa pro nohy, široká (v některých vlacích dokonce v kůži vyvedená) křesla a méně spolucestujících, zvolte první třídu. Stačí-li vám prostě jen čisté, klimatizované prostředí a obyčejná čalouněná sedadla, jeďte druhou třídou. I když bývá plná, místo k sezení najdete.

Ilustrační obrázekDvěma třídami možnost volby zdaleka nekončí. V první třídě můžete v některých vlacích zvolit cestu takzvaným panoramatickým vozem s obrovskými okny, zakrojenými až do střechy pro lepší výhled na vysoké štíty Alp podél kolejí. Jiné vagony se zase výborně hodí k práci: připomínají jakési pojízdné kanceláře s koženými křesly, skříňkami a výsuvnými stolečky na počítač.

Ve druhé třídě si lze vybrat třeba mezi dětským oddílem (a caparti se tu nudit rozhodně nebudou, na palubě totiž nechybějí skluzavky či prolézačky) a takzvaným ruheabteilem neboli tichým oddílem. Tady se nemluví, netelefonuje a mlčí tu i palubní rozhlas.

Alpami také křižuje spousta takzvaných vyhlídkových vlaků, většinou pomalých zubaček, v jejichž případě cílem je sama cesta. Doptáte se na ně pod názvy Glacier Express, Bernina Express, Golden Pass, Gornergratbahn či Jungfraubahn. Zvlášť za slunečného počasí stojí kterýkoli z těchto vlaků za svezení!

Na východě Švýcarska můžete přejet Alpy z Churu do italského Tirana vyhlídkovým vlakem Bernina Express.

Máte-li zájem, nabízíme další informace: Švýcarský dopravní systém, Klasické panoramatické vlaky

Navíc pro období 1. října až 23. prosince 2008 je možné si zakoupit Swiss Pass v akční nabídce - pro 1. třídu za cenu 2. třídy!. Jedná se o 4 a 8 denní Swiss Pass pro jednotlivce nebo Swiss Saver Pass pro 2 – 5 osob. Bližší informace na zeleznice@cedok.cz, telefon 224 197 619, 224 197 264

Autor: Petr Čermák, redaktor MFdnes
Ilustrační obrázek


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 31.8.2008 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Komerční sdělení

Další z regionu Švýcarsko


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
31.08.2008 (0:24)  
SMSky - doporučuji na ně zapomenout. Příjemce dostane méně než polovinu částky. Značně nevhodné.

Myslím, že tato forma reklamy je velice dobrá, nedovedu si představit vhodnější způsob zaplacení provozu serveru. Jestliže někomu vadí, ať to nečte. Sice se nejedná o žádné novinky, někomu to může rozšířit obrzor. Třeba mně "tichými odděleními".
registrovaný uživatel Petr Nemec  mail  
31.08.2008 (0:17)  
ŽelPage se začíná plnit těmito komerčními věcmi. Holt server si na sebe nějak vydělávat musí.
I když to je celkem zajímavé počteníčko, bohužel to není nic nového pod sluncem.
Každopádně vám mohu doporučit tzv. "Sdružený sponzoring". Je to zavedeno na několika serverech, vypadá to takhle:
Člověk si může vybrat jakým způsobem podpořit web, buď SMSkami, které mají cenu od 10,- až po 99,- v několika cenách, nebo přes Google Reklamu, dále přes banner na nějaký web, převodem na účet a nebo poslat peníze přes PayPal, myslím, že by vám to vydělalo víc.
I když mi tato foma reklamy nevadí, je toto jeden z mála serverů na kterém nebliká reklama na levnou hypotéku či Nahé slečny v metru.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko