..: Cestující, kteří nechtěli zaplatit, způsobili zpoždění vlaku :..

Ilustrační obrázek Kroměříž - Skupina cestujících bez jízdenky ve vlaku na trati 305 Kroměříž – Zborovice způsobila v úterý 20. května v podvečer čtvrthodinové zpoždění - odmítali totiž zaplatit průvodčímu cenu jízdenky a následně i pokutu za jízdu bez platných dokladů. Po odjezdu ze stanice Kroměříž chtěl vlakvedoucí u cestujících zkontrolovat jízdenky, ale u zmíněné skupiny lidí narazil na problémy. „Když k nim přišel vlakvedoucí a chtěl jízdní doklady, začali ho slovně napadat a vyhrožovat mu fyzickým násilím. Na pomoc mu proto přišel také strojvedoucí,“ popisuje situaci Radek Joklík z tiskového oddělení Českých drah.

Vlaková četa na místo zavolala policisty, aby asistovali s řešením vzniklé situace. Hlídka se však na místo nedostavila kvůli výjezdu k závažnějšímu případu. „Pracovníci ČD nahlásili, že do vlaku nastoupili cestující bez placení. Vzápětí se ale ozvali s tím, že situace je už v pořádku,“ potvrzuje ředitel strážníků Miloslav Skřebský.

Problém se nakonec částečně podařilo vyřešit. Podle Joklíka vlakvedoucí zajistil kontaktní údaje od dvou černých pasažérů. „Dlužné jízdné na nich budeme vymáhat standardním způsobem. Podobné případy nejsou příliš časté, ale bohužel se s nimi naši pracovníci čas od času setkávají. Na první pohled to vypadá, že práce vlakvedoucího je snadná, ale opak je pravdou,“ podotýká.

zdroj: Zlínský deník


Adys Poslat mail autorovi | 23.5.2008 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Zlínský


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
23.05.2008 (14:30)  
Podle mě to byli "italové"... dokonce je to tam i napsaný - od dvou černých pasažérů :-D
23.05.2008 (14:26)  
IDeeSák: Jasné přesně tak vysadit je v polích a je pokoj.
23.05.2008 (13:50)  
Vysadit je někde v poli a je klid.
23.05.2008 (12:32)  
Já myslel že na trati 305 platí specifický způsob odbavení, i v přímém vlaku Zborovice - Hulín nastupuje průvodčí až v Kroměříži. Takže by je tam podle mého mohl nachytat akorát revizor.
23.05.2008 (12:16)  
Včera byl podobný problém se skupinkou v R 778 z Prahy do Kralup. 3 mladí "feťáci" obsadili dokonce kupé 1.třídy a neměli jízdenku. Průvodčí přivolal policisty, kteří jeli ve vlaku a ti tam pak s nimi něco sepisovali. V Kralupech pak "feťáci" vystoupili a policisté jeli dál.
registrovaný uživatel lwq  mail  
23.05.2008 (12:02)  
by me zajimalo co to za "cestujici" mohlo byt ...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko