..: Cestující, kteří nechtěli zaplatit, způsobili zpoždění vlaku :..

Ilustrační obrázek Kroměříž - Skupina cestujících bez jízdenky ve vlaku na trati 305 Kroměříž – Zborovice způsobila v úterý 20. května v podvečer čtvrthodinové zpoždění - odmítali totiž zaplatit průvodčímu cenu jízdenky a následně i pokutu za jízdu bez platných dokladů. Po odjezdu ze stanice Kroměříž chtěl vlakvedoucí u cestujících zkontrolovat jízdenky, ale u zmíněné skupiny lidí narazil na problémy. „Když k nim přišel vlakvedoucí a chtěl jízdní doklady, začali ho slovně napadat a vyhrožovat mu fyzickým násilím. Na pomoc mu proto přišel také strojvedoucí,“ popisuje situaci Radek Joklík z tiskového oddělení Českých drah.

Vlaková četa na místo zavolala policisty, aby asistovali s řešením vzniklé situace. Hlídka se však na místo nedostavila kvůli výjezdu k závažnějšímu případu. „Pracovníci ČD nahlásili, že do vlaku nastoupili cestující bez placení. Vzápětí se ale ozvali s tím, že situace je už v pořádku,“ potvrzuje ředitel strážníků Miloslav Skřebský.

Problém se nakonec částečně podařilo vyřešit. Podle Joklíka vlakvedoucí zajistil kontaktní údaje od dvou černých pasažérů. „Dlužné jízdné na nich budeme vymáhat standardním způsobem. Podobné případy nejsou příliš časté, ale bohužel se s nimi naši pracovníci čas od času setkávají. Na první pohled to vypadá, že práce vlakvedoucího je snadná, ale opak je pravdou,“ podotýká.

zdroj: Zlínský deník


Adys Poslat mail autorovi | 23.5.2008 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Zlínský


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
23.05.2008 (19:11)  
"Černochů" je všude plno. Dneska zrovna kolegyně odchytla ofocené kupony PID, pro vnitřní Prahu a pro dvě vnější pásma. Ten dobrák to měl vymakaný tak dokonale, že si ze starších dokonce i vystříhnul hologram a co mě dostalo úplně nejvíc, tak si dal práci i s ochranným proužkem, který také rozstříhal a dílek po dílku nalepil. Bohužel ho zradila kopírka, do té by měl ještě trochu zainvestovat...:-P
Jo a prý si bude stěžovat. No debil.
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
23.05.2008 (16:02)  
Jednoho dne se pokusil černý černý pasažér (ano, opravdu to tam má být 2x) svézt Os z Rychnovku směrem do Trutnova. Vlakvedoucí se s ním nes*al a vysadil ho hned ve Velký Jesenici, protože věděl, že by na něm žádný prachy nevymoh...
registrovaný uživatel M 
23.05.2008 (15:56)  
:-)
23.05.2008 (15:55)  
Martin Kulich : Absolventi pobytu ve státním sanatoriu dostávají při jeho opuštění finanční obnos, který jim umožňuje zakoupení jízdenky na vlak. Nakonec, když nemají peníze, tak mohou jít pěšky ...

pato7892 : "vyhození na poli" padákem nehrozí. Takové individuum si nikdy nebude stěžovat. Jak "vyhozený" dokáže že v tom vlaku cestoval. Je to reklamace z přepravy, takže by jaksi měl dokázat, že byl řádným zákazníkem.
Já jsem s různými kolegy vyexportoval z vlaku řadu podobných individuí ... a nestěžovalo si žádné.
23.05.2008 (15:35)  
Nebo takoví, kteří tvrdí, že neměli peníze na lístek, protože je právě právě pustili z kriminálu (a vypadaj na to)...
23.05.2008 (15:11)  
Já jsem sesetkal s hodně černými pasažéry:

1. Včera prominul průvodčí jedné paní to, že zapomněla doma měsíčník
2. Kdysi ještě jel napůl Čech a napůl cizinec vlakem a neměl jízdenku a průvodčí na to: "Ještě jednou a volám policajty!"
3. Dokonce někteří lidé jezdí chytře na černo. Třeba když jede vlak ze ŽST AAA do ŽST ZZZ a cestující jede pouze do stanice hned za AAA to znamená když jede 810 nebo 010 tak prostě úplně pár sekund před odjezdem si všimne u kterého vagonu stojí průvodčí a jakmile výpravčí pískne skočí do vozu a nikdo ho už nechytí, protože ve vozech 810, 010 atd. nelze přestupovat mezi vozy.
23.05.2008 (15:11)  
pato7892: Policie v takovýchto případech obvykle zjistí totožnost a tu předá druhé straně, aby tato mohla dále podniknout příslušné právní kroky (z hlediska policie nedošlo k trestnému činu ani k přestupku, jedná se o soukromě-právní spor).
23.05.2008 (15:04)  
davidS : tak ted si me ale hustě rozesmál, toto je u me hlaška tydne.
registrovaný uživatel pato 
23.05.2008 (15:02)  
Fascinující sdělení ,že tato situace není velmi častá .Bohužel vesměs na každém druhém vlaku je jeden a více cestujících bez jízdenky.Jinak Policie cestujícího nevylučuje, ta pouze asistuje při vyloučení t.j.přihlíží (pokud se náhodou dostaví). Vyhození blba bez dokladu v poli je to nejlepší ,ale zavání okamžitým padákem,což si málokdo dovolí.Pokud při vylučování způsobí průvodčí zpoždění, vesměs je za to náležitě potrestán.:-((
registrovaný uživatel M 
23.05.2008 (14:56)  
No, ja o vikendu potkal nakyho typka v EC mezi Brnem a CT. Vysoce pravdepodobne zaspal a nemel listek. Pruvodci po nem listek chtel, borec byl lehce protivnej (zjevne to v noci tahl nonstop:), hadali se o obcanku - borec ze mu ji dat nechce, pruvodci, ze musi nebo co.
Nakonec pruvodci odesel a nevybavuju si, ze by borca v CT nekdo odvadel do zelez:) Pravda, byl v tom nevinne (kdyz pruvodci odesel, tak nekomu volal, ze zaspal), ale obecne pravidlo nicmoc. Komu ze sebe nevadi delat hnupa pred celym vagonem a vybere si vlak, kterej moc nestavi, tak ma "rezijku"
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko