..: Cestující, kteří nechtěli zaplatit, způsobili zpoždění vlaku :..

Ilustrační obrázek Kroměříž - Skupina cestujících bez jízdenky ve vlaku na trati 305 Kroměříž – Zborovice způsobila v úterý 20. května v podvečer čtvrthodinové zpoždění - odmítali totiž zaplatit průvodčímu cenu jízdenky a následně i pokutu za jízdu bez platných dokladů. Po odjezdu ze stanice Kroměříž chtěl vlakvedoucí u cestujících zkontrolovat jízdenky, ale u zmíněné skupiny lidí narazil na problémy. „Když k nim přišel vlakvedoucí a chtěl jízdní doklady, začali ho slovně napadat a vyhrožovat mu fyzickým násilím. Na pomoc mu proto přišel také strojvedoucí,“ popisuje situaci Radek Joklík z tiskového oddělení Českých drah.

Vlaková četa na místo zavolala policisty, aby asistovali s řešením vzniklé situace. Hlídka se však na místo nedostavila kvůli výjezdu k závažnějšímu případu. „Pracovníci ČD nahlásili, že do vlaku nastoupili cestující bez placení. Vzápětí se ale ozvali s tím, že situace je už v pořádku,“ potvrzuje ředitel strážníků Miloslav Skřebský.

Problém se nakonec částečně podařilo vyřešit. Podle Joklíka vlakvedoucí zajistil kontaktní údaje od dvou černých pasažérů. „Dlužné jízdné na nich budeme vymáhat standardním způsobem. Podobné případy nejsou příliš časté, ale bohužel se s nimi naši pracovníci čas od času setkávají. Na první pohled to vypadá, že práce vlakvedoucího je snadná, ale opak je pravdou,“ podotýká.

zdroj: Zlínský deník


Adys Poslat mail autorovi | 23.5.2008 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Zlínský


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
24.05.2008 (13:24)  
hmm a byli černí pasažéři i černí?? :D:D
24.05.2008 (13:01)  
Já měl jednou veselý (jak pro koho) zážitek z cesty z Ostravy.
Jel jsem do Kolína s EuroCity a v Olomouci (snad si to pamatuji dobře) přistoupila maminka s dvěma malými spoulobčánky. Byly absolutně v pohodě, a tak mně překvapilo, že když přišla průvodčí a chtěla lístek tak ji maminka suše oznámila že nemá jízdenku. Průvodčí na to že ji nechá vysadit v Zábřehu. Černá pasážerka s tím nejspíš počítala, protože se tvářila nadmíru spokojeně.
To ji ovšem záhy přešlo. Opravovala se trať a vlak zastavil neočekávaně v nějaké malé stanici (jméno už nevím) a čekal na protijedoucí vlak. Průvodčí tam byla cobydup a maminka i s caparty byla "vypoklonkována" z vlaku.
Ještě dneska vidím jak v tom parnu sedí na lavičce a volá někam mobilem a shání odvoz. To je jen taková pikantnost jak taky může dopadnout sázka na to, že EC/IC nezastaví mimo své zastávky...
24.05.2008 (10:53)  
nechci rypat ale tuto trat znam a pruvodci na teto trati nejezdi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jen vlakovy revizor obcas a plati tam system S
registrovaný uživatel vojtik 
24.05.2008 (0:22)  
No já jel jednou vlakem, přišel průvodčí, ukázal jsem mu jízdenku, dobrý, pokračoval dál do vagonu. Když se vracel tak se u mě zastavil, tvářil se jakoby přemýšlel zda-li mě už kontroloval, ale když jsem řekl že mě již opravdu cvakl jízdenku a začal jsem ji vytahovat že mu to ukážu otisk tak si vzpomněl a šel dál. Nejspíš ho zmátlo že kamarád co jel se mnou vystoupil o pár stanic dřív a já pokračoval sám.
No, nediím se mu, ono potkat x lidí za směnu tak pak dá fušku si pamatovat.
registrovaný uživatel M 
24.05.2008 (0:21)  
jatyrko, Sharky33 - no, leda hovno:-) Za mladych let se takhle docela casto jezdilo, nejen, na fotbal. Nikdo si to nepamatoval. Ja to teda pouzil tak mozna 5x, ale byli na to "velkoobchodni" experti. Pruvodciho se sloni pameti potkali jednou... (samozrejme meli vychytane, kde se pruvodci meni:)

Pravda, potom tady byl jeste jeden matej, kterej jel z Brna do Ostravy a listek mel do Ponetovic nebo neceho takovyho u Brna. Tak ten uz to opravdu prokaucoval:-))

PS: Pruvodci si zpravidla nepamatuje ani kdo pristoupil, natoz kam kdo jede. Je docela mozny, ze kdyz budes postupovat sebevedome a nebudes na nej uz z dalky mavat listkem, tak po tobe lupen ani chtit nebude. Velkoprostory jsou na tohle pro pruvodci asi jeste slozitejsi. Rovnez tak je docela problem, kdyz se lide nejak preskupi (prohodi si sedadla) a mezi ne si prisedne nekdo "novej". Vznikne tak dojem, ze dvojsedadlo (s pristoupivsim) uz platilo a ta nova, co si jen presedla uz jede taky dyl...
registrovaný uživatel jax 
24.05.2008 (0:12)  
Sharky33: záleží případ od případu, někteří si nepamatují nic :-).
Docela by mě zajímala nějaká veselá historka, klidně by to mohl být oddechový článek tu na ŽP :-)
23.05.2008 (23:27)  
jatyrko napsal:lehce se podle mě dá jezdit načerno když jedu např. z Prahy do Ostravy vlakem XX a koupím si jízdenku do Kolína...pochybuju, že si průvodčí pamatuje, kdo až kam jede...co myslíte?
Tak to by jsi se tedy hodně spletl. To by jsi nevěřil jak se to pamatuje. Jezdil jsem jako průvodčí a pak i jako vlakvedoucí přes 30 let a tak bych mohl vyprávět příběhy ,že bys ses divil.
registrovaný uživatel vojtik 
23.05.2008 (20:50)  
1) pokud člověk nastupuje ve stanici kde JE pokladna (Brno, Kolín, Brno-Židenice.......) tak si může jízdenku koupit i až u průvodčího, ale zaplatí jízdenku +30 Kč.

2) pokud člověk nastupuje ve stanici kde NENÍ pokladna tak si jízdenku koupí až u průvodčího bez pisného.
23.05.2008 (20:19)  
David Rada: nebo třeba v takovým City Elefantu, když např. průvodčí kontroluje spodní patro, černoušek může v klidu projít do další části vlaku vrchem
jinak nevím, ptám se, neexistuje něco v tom smyslu, že si lze koupit jízdenku u průvodčího s příplatkem tuším 30 kč?
lehce se podle mě dá jezdit načerno když jedu např. z Prahy do Ostravy vlakem XX a koupím si jízdenku do Kolína...pochybuju, že si průvodčí pamatuje, kdo až kam jede...co myslíte?
registrovaný uživatel vagon 
23.05.2008 (20:14)  
No jo rádi jezdí zadarmo ale nemusel dělat takovej bugr nemuselo to mít zpoždění
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko