..: Zloději vytáhli párem koní lokomotivu, rozřezali ji a prodali do sběru :..

Ilustrační obrázekHrušovany u Brna - O tom, co všechno a jak lze také ukrást, svědčí tragikomický případ z podzimu 2007, který se odehrál v Jihomoravském kraji. Zloději tam totiž z areálu tamější firmy ukradli lokomotivu, a ještě k tomu zcela netradičním způsobem. Ke krádeži totiž použili koňský potah, ovšem v tomto případě je pochvala za ekologické smýšlení zřejmě nečeká.

Čtyřiačtyřicetiletý muž se svým o rok mladším společníkem si nyní od policie vyslechli obvinění z trestného činu krádeže. Lokomotivu vlastnil jednačtyřicetiletý fanoušek železnice z Brna, který stroj v havarijním stavu v polovině devadesátých let koupil a svépomocí renovoval. Vzácná polská posunovací lokomotiva Ls 150 z roku 1966 byla již pojízdná, chyběly jí už pouze potřebné doklady. Protože majitel bydlí v Brně, zajížděl do areálu, kde měl parkování lokomotivy domluvené, jen občas.

Osamělá lokomotiva vzbudila pozornost dvou zlodějů. Ti počátkem října 24tunovou lokomotivu s pomocí páru koní vytáhli zpod přístřešku na volnou plochu a najali si firmu, která ji rozřezala na kusy. Ty pak odvezli do brněnské sběrny, kde za ně vyinkasovali 92 tisíce korun. Kusy lokomotivy jsou již pravděpodobně dávno roztavené v pecích.

Majiteli lokomotivy, známému brněnskému sběrateli Jiřímu Kotasovi, tím kromě neuvěřitelného zklamání vznikla škoda za téměř tři sta tisíc korun, zločincům nyní hrozí až tři roky vězení.

Zdroj: Novinky.cz


NIcKON Poslat mail autorovi | 12.5.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
12.05.2008 (16:24)  
Nejsme náhodou v ČR?
12.05.2008 (16:13)  
trupman: To máš pravdu. A tvůj návrh je teoreticky celkem dobrej, ale na druhou stranu nereálnej:-)

Tiësto: komický je to odvezení. Je neuvěřitelný, jak jsou lidi vynalézavý. No je to škoda, ale zároveň ponaučení, nenechat nic neuvázanýho, neuzamčenýho...
registrovaný uživatel Malape 
12.05.2008 (16:13)  
Mně je tedy moc líto toho železničního nadšence... :(
12.05.2008 (15:59)  
ad infected.bass :Co je na tom komickýho?Je to spíš k pláči,že tady nějaká kur... zničí práci někoho jiného a že je zase o jedno historické vozidlo zase míň
12.05.2008 (15:40)  
infected.bass: Na to máme přece zákonodárce, aby tohle vymýšleli :-) Viděl bych to na častější kontroly ze strany policie, nutnost prodávajícího identifikovat se OP, případně i nutnost nahlásit předem kolik čeho a odkud přivezu.
12.05.2008 (15:36)  
Tak to je dobrý, tohle mě teda pobavilo, je to sice vandalství, ale komický. Mě by zajímalo, jak by si chtěl zpřísnit ten výkup? Ono to zní úsměvně, jako "zakázat" obchod s tvrdejma drogama, bílym masem,... :-)
12.05.2008 (15:30)  
a najali si firmu, která ji rozřezala na kusy

Tohle ani nepotřebuje komentář. Přitom by stačilo tak málo: zpřísnit podmínky pro provozování kovosběren. Nemůžeme se pak divit, že stejně jako herny, tak i sběrny železa rostou jak houby po dešti (a to hlavně v okolí ŽELEZnice).
12.05.2008 (15:13)  
No coby, i hnědočeši se modernizují, vyměnili žebřiňáky za lokomotivu. Akorát zapomněli že lokomotiva nepotřebuje koňské spřežení :-))))))))))))) .
registrovaný uživatel Mišák  mail  
12.05.2008 (15:08)  
Tak mi to připadá, jako bych se nacházel ve střední evropě...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko