..: Zloději vytáhli párem koní lokomotivu, rozřezali ji a prodali do sběru :..

Ilustrační obrázekHrušovany u Brna - O tom, co všechno a jak lze také ukrást, svědčí tragikomický případ z podzimu 2007, který se odehrál v Jihomoravském kraji. Zloději tam totiž z areálu tamější firmy ukradli lokomotivu, a ještě k tomu zcela netradičním způsobem. Ke krádeži totiž použili koňský potah, ovšem v tomto případě je pochvala za ekologické smýšlení zřejmě nečeká.

Čtyřiačtyřicetiletý muž se svým o rok mladším společníkem si nyní od policie vyslechli obvinění z trestného činu krádeže. Lokomotivu vlastnil jednačtyřicetiletý fanoušek železnice z Brna, který stroj v havarijním stavu v polovině devadesátých let koupil a svépomocí renovoval. Vzácná polská posunovací lokomotiva Ls 150 z roku 1966 byla již pojízdná, chyběly jí už pouze potřebné doklady. Protože majitel bydlí v Brně, zajížděl do areálu, kde měl parkování lokomotivy domluvené, jen občas.

Osamělá lokomotiva vzbudila pozornost dvou zlodějů. Ti počátkem října 24tunovou lokomotivu s pomocí páru koní vytáhli zpod přístřešku na volnou plochu a najali si firmu, která ji rozřezala na kusy. Ty pak odvezli do brněnské sběrny, kde za ně vyinkasovali 92 tisíce korun. Kusy lokomotivy jsou již pravděpodobně dávno roztavené v pecích.

Majiteli lokomotivy, známému brněnskému sběrateli Jiřímu Kotasovi, tím kromě neuvěřitelného zklamání vznikla škoda za téměř tři sta tisíc korun, zločincům nyní hrozí až tři roky vězení.

Zdroj: Novinky.cz


NIcKON Poslat mail autorovi | 12.5.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
12.05.2008 (18:03)  
Jakou evidenci -- prostě vydaj stvrzenku na doručitele. Je jenom málo mimostátních institucí, který si mohou dovolit po někom vyžadovat osobní údaje (a zpravidla pouze s jeho výslovným a protokolovaným svolením).
12.05.2008 (17:47)  
infected.bass - ale i v zastavárně musí vést evidenci, aby věděli komu mají zboží vracet. Nebudou přece lidi porovnávat pomocí záběrů z kamer (zcela jistě nelegálně nainstalovaných).
12.05.2008 (17:07)  
Michal26: To máš sice pravdu, ale zastavárna má úplně jinej účel. Tam máš odnést věc, zastavit ji, dostat peníze a já nevim za dva tři dny to vyplatit zpět, to že to feťáci používaj, jako bazar je věc jiná. :-)
12.05.2008 (17:05)  
Pokud stát nedokáže zajistit, aby sběrny (a zastavárny) nevykupovaly jasně kradené věci (troleje, značky, lokommotivy, sochy...), měl by toto podnikání licencovat. Sběrna, u níž by se třikrát našly kradené věci v hodnotě přesahující 10 tisíc Kč, by o licenci nenávratně přišla, její vlastník by byl navíc obviněn z napomáhání trestnému činu.

Pouhé časté kontroly policie nic nevyřeší, kradené věci bývají skryty neregistrovány odděleně, v zadním traktu.
12.05.2008 (17:04)  
Jaky zneuzivani osobnich dat???zastavarny jsou taky povinny pozadovat OP
registrovaný uživatel sAd 
12.05.2008 (16:46)  
Já teda nevím, ale jak byste chtěli poznat rozřezanou loko?
12.05.2008 (16:41)  
Michal26: No evidenci, evidenci... To pak zase může bejt braný, jako zneužívání osobních dat, ono to neni zase asi tak jednoduchý právě. Ale když si to tak vezmeš, tohle je neuhlídatelný, dekly z kanálů budou mizet pryč, měďěný dráty,... Ale kucí se asi řídili klasikem a větou: "Šlajs ví vo lokomotivě"...
registrovaný uživatel Mařin  mail  
12.05.2008 (16:36)  
No s těma koněma to myslím zase tak pravda není. Přímo od poškozeného jsem slyšel trochu jinou verzi..
registrovaný uživatel Tom  mail  
12.05.2008 (16:34)  
Nebylo lepší místo firmy, která to rozřezala, si najmout přímo odvoz po kolejích do Tlumačova.Věřil bych tomu, že i toto by se povedlo..
12.05.2008 (16:24)  
Stacilo by aby sberny casteji kontrolovala policie,dale by mely hrozit tvrde postihy jako napr vysoka pokuta,vezeni,uzavreni sberny a okamzity zakaz podnikani.Dale by mel vlastnik sberny pozadovat OP a vest evidenci vsech co tam pijedou neco prodat.Jinak skoda lokomotivy,ty dobytky co to udelali bych zavrel na ty 3 roky a museli by majitel nahradit celou skodu
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko