..: Strojvedoucí vjel drezínou do otevřených závor :..

Ilustrační obrázekProboštov, Praha - Strojvedoucímu, který 27. března vjel drezínou do otevřených závor, hrozí postih a obvinění z obecného ohrožení. Právě v severočeském Proboštově na železniční trati 130 došlo k mimořádné situaci, kdy dle dostupných informací strojvedoucí nerespektoval návěst stůj a vjel s drezínou do otevřeného přejezdu. Drážní vozidlo se pak následně srazilo s projíždějícím nákladním automobilem. Dle dosavadního šetření Drážní Inspekce je vina na straně strojvedoucího. Tomu teď hrozí výpověď z práce. Nezávisle na tom vyšetřovatelé zkoumají, zda se nejednalo o trestný čin obecného ohrožení. Kdyby se tak rozhodlo, mohl by být odsouzen až na osm let odnětí svobody.

"K nehodě došlo asi v osm hodin ráno, od 9:10 vlaky jezdí po jedné koleji. Ke zpoždění vlaků dochází i teď, nejsou už ale velká," sdělil Radek Joklík z ČD. Mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar uvedl, že řidič nákladního automobilu za nehodu a srážku podle všeho zřejmě nemůže. "S největší pravděpodobností vinu nesou České dráhy. Drezína měla před přejezdem zastavit," uvedl Neusar. Řidič pekárenské Avie vjel na přejezd ve chvíli, kdy byly závory zvednuté.

V současné době, kdy se množí případy nerespektování a nedbalostí ze strany řidičů je tato mimořádnost spíše ojedinělým případem. O faktu, kdy řidiči osobních automobilů hazardují se svým, ale i životy dalších lidí, svědčí nedávná událost z Prahy, kterou popsal redaktor Želpage Vítek Voráček:

Paha-Radotín - Přímo ve stanici se nachází přejezd křížíci hlavní silnici, který je zabezpečen závorami. To však nebránilo tomu, aby řidič osobního automobilu Audi s německou státní poznavací značkou nerespektoval světelnou i zvukovou signalizaci, před samotným uzavřením přejezdu.

Ilustrační obrázekVýpravčí postavil vlakovou cestu pro rychlík do Plzně. Osobní automobil, který se k přejezdu blížil ve vysoké rychlosti nedbal výstražné i akustické signalizace a do zavírajících se závor vjel. Vzdálenější břevno se však sklopilo dříve, než řidič předpokládal, a než stačil zareagovat, zavřela se za ním i druhá část přejezdu. To už byl ale na dohled vlak, který zde běžně jezdí až stokilometrovou rychlostí. Jen duchapřítomnost jednoho z přihlížejích, který nadzvedl břevno závory, aby mohl řidič s autem vyjet, zabránila nehodě.

Zdroj: iDNES.cz

Ilustrační foto © Petr Lux

Doplnil: Vítek_V


Pavel Martoch Poslat mail autorovi | 15.4.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha ČR Ústecký


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel PES38 
15.04.2008 (8:36)  
Za 5dcl phm bych ujel tak 5 km :-)
registrovaný uživatel Glagol  mail  
15.04.2008 (8:27)  
A občas by se šiklo trošku pozornosti-můj příspěvek je reakce na diskusi v předchozím článku o Plečnikovi.
Přijměte mou omluvu.
registrovaný uživatel Glagol  mail  
15.04.2008 (8:25)  
Teda ta hláška o zdravým rozumu je fakt brutální...
Mmch, to machrování na čepičáře je možná částečně oprávněné (vč.mladých "dám" v kšiltovce, za kormidekním kolem Hyndujdaj Santa Monika), ale mnohem nebezpečnější jsou nadržení (post)puberťáci, co po celotýdením škudlení ušetří na 5dcl phm, přečtou si d-fens a jdou slepičkám nebo stejně postiženým jedincům předvést jací jsou Schumachrové. Samozřejmě s použitím zdravého rozumu.
P.S. pro redakci-škoda že tu nejsou šklebíci, třeba :'( :S :/ (N) by se občas šikli
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko