..: Český fotbalový taurus pokřtěn :..

Ilustrační obrázek Brno - Jak jsme již avizovali, křest lokomotivy 1216.226 taurus v českých národních barvách se konal tuto středu (20.2.2008) v Brně. Lokomotiva vznikla v rámci reklamní kampaně Rakouských drah ÖBB k mistrovství Evropy ve fotbale EURO 2008. Každý ze šestnácti účastnických států získal jednu lokomotivu taurus v národních barvách a ty nyní křižují po celém rakouském území. Na křtu byli přítomni redaktoři ŽelPage a proto přinášíme krátkou reportáž a snímky z akce.

Lokomotiva přijela ráno na spoji R 270 (se stroje 1216.237 na postrku, který odvezl obratový R 271). Kmotrem českého taura se stal bývaly československý reprezentant a mistr Evropy ve fotbale Antonín Panenka, který byl dle svého vyjádření designem lokomotivy i nápadem prezentovat fotbal touto formou ohromen. Mezi slavnostními hosty byli mimo jiné Aleš Ondrůj, ředitel Odboru marketingu v osobní dopravě ČD, Michaela Steinacker a Thomas Berger z ÖBB Werbcenter GmbH. Na brněnském nádraží se ceremonie zúčastnila také široká veřejnost. Lokomotiva opustila republiku v odpoledních hodinách v čele spoje R 273 (opět s druhým strojem na postrku), jak je vidět na posledním snímku.

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

V souvislosti s blížícím se mistrovstvím Evropy ve fotbale představily České dráhy také několik nabídek zajímavých jízdních dokladů, na které lze do Rakouska a Švýcarska, míst konání jednotlivých zápasů šampionátu, cestovat. Vyjma tradičních nabídek CityStar, EURegio Rakousko, Wien Spezial a Wien SCSpezial byla představena i nabídka InterRail EURO 2008, která dovoluje získat tří až osmi-denní síťový lístek na tyto země za zvýhodněnou cenu! Více naleznete v tiskové zprávě ČD.

Český taurus se zřejmě vrátí do oběhové skupiny obsluhující mimo jiné spoje Transalpin, Jóže Plečnik a Wiener Walzer. Svého "vlajkonoše" má všech 16 účastnických států, ale dle vyjádření zástupců obou železničních správ není všemu konec. Jaký bude sedmnáctý taurus, to je překvapením, které již brzy bude odhaleno.

Tiskové zprávy: České dráhy, ÖBB

Foto: Tomáš Kubovec


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 21.2.2008 (1:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla Reportáže

Další z regionu ČR Jihomoravský Rakousko


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
23.02.2008 (12:27)  
Kam na hranici, kdyz Basilej je prave na te hranici? Jinak listek na Euro je levnejsi nez listek na vlak (kdyby byl placeny), o ubytovani ani nemluve (tam neni ani problem s cenou, jako spis sezenu-nesezenu:-(
14 hodin? Jako super, uz jsme skoro na te debate Praha-Londyn vlakem... Tahle nabidka (a jako fakt nic proti ni) je pro Cechy jako listek Praha-Brno zadarmo, ale musite pres Budejovice. Takze je supr, ze je zadarmo, ale taknak nepouzitelny proste a to je to, o cem jsem psal. Pokud se nekdo na Euro chysta vlakem, tak at napise kudy a jak tam jede. Nemyslim ale teoretika, ktery mi vypise teoretickou trasu, myslim realneho cloveka, ktery tam realne pojede. Diky:-)

Jinak levneji nez ty listky je to letadlem. Navic i kratsi...
23.02.2008 (12:08)  
Kdo má na lístek na EURO, má i na vlak. Nejlevněji se do Baselu dostanete na SWT nebo Landertickety a to dokonce za 14 hodin.
Kdo je chudý tak pojede autem někam na hranici a pak po Švýcarsku vlakem.
registrovaný uživatel M 
23.02.2008 (8:20)  
I kdyz se tech novych vlaku objevi milion, tak porad jaksi neporesi to, ze jak Basilej, tak Zeneva jsou uplne na hranicich a linky do Zurichu nejsou zrovna nejlevnejsi, takze bud prijede z Nemecka nebo v pripade Zenevy nevim odkud. Pokud ale nekdo pojede hardcore z Ceska 16 hodin vlakem, tak tech listku vyuzije, ano... Sice to bude muset naplanovat tak, aby se vyhl Nemecku, ale vyuzije specialnim vlaku, ktere jsou uz ted v rakouskem kursbuchu:-)

Jedine, na co to lze vyuzit je presun Basilej-Zeneva mezi prvnim a druhym zapasem. O dost jine by to bylo, kdyby Cesi hrali v rakouskych skupinach (bez ohledu ve kterem meste) - to by te nabidky slo snadno vyuzit jak pro cestu tam, tak po noclehu na miste i pro cestu zpatky

Mimochodem, o tech specialnich spojich jsem psal v souvislosti s Zenevou. Kdyz se objevi jeste vecer, tak nevim no... 16 hodin ve vlaku do Zenevy, potom hnedka po zapase 16 hodin zpatky. To kouzlo byt na zapase neni ani tak v tom sedet v hledisti, ale byt na miste pred a po zapase. Ale tohle v zadnych tabulkach napsane neni... A jestli clovek bude moct zustat na miste a odjet az rano? Listek plati jen do 12 hodin, takze se dostane maximalne k te Basileji. Takze tohle byly dva duvody, proc je to do Zenevy nerealne a pro ceskeho fanouska nepouzitelne. Jestli si ale nekdo listek na euro poridil jen proto, aby stravil 30 hodin ve vlaku zdarma, tak je to uzasna cena:-)))
22.02.2008 (23:38)  
M : ne mohou se objevit speciální spoje, ty se samozřejmě objeví - si to zapište za uši; v rakouském kursbuchu se s některými dokonce už počítá.
registrovaný uživatel M 
21.02.2008 (21:19)  
dani7 - hledej smudlo:-)) http://www.oebb.at/euro2008/de/Fotogalerie/index.jsp Od meho posledniho zmineni tohoto odkazu tam myslim pribyli i ty zbyvajici (POR, TUR, RUS urcite) a asi jeste budou pribyvat
Uz tam jsou i ty "uefacke" a libi se mi nejvic.
http://www.oebb.at/imagemagick/ROOT/euro2008/de/Fotogalerie/Laenderloks_in_Aktion/18_900_UEFA-Loks.jpg.thumb?app=450450
Ze statnich je nejhezci ta turecka (kupodivu:-) - navic vysla asi nejlevnejsi, protoze stacilo nasplichat mesic a hvezdu a bylo hotovo:-))
dopisovatel nebo člen ŽP Miloš  mail  
21.02.2008 (18:55)  
HonzaT: Ty jo, to je ale momentka, to je snad neuvěřitelný!!! No ještě že mám Kodak:-) No jinak k tématu, nebyla to špatná akce, ale ty trapasy a dětské chování, které předváděl "pan" Kubala mě přišly při jeho postavení silně zarážející! Je to malej Jarda...
registrovaný uživatel HonzaT 
21.02.2008 (18:42)  
tak se priznejte panove fotografove, kterej z vas ma toho Canona?
http://www.vlaky.net/upload/galeria/002717/046660.jpg
:)
21.02.2008 (17:40)  
Milý pane Petráku. Pokud si dobře vzpomínáte, bylo to u zprávy, kde se tehdy rozpoutala vášnivá diskuze (do které jsem mimochodem nezasahoval), kde někteří plivali na (tuším) JTBho článek, který si na něj samozřejmě nenechal chytit. A tak se stalo, že byly bezmyšlenkovitě mazány i komentáře, které zmíněný článek doplňovaly. Proč musíte mít neustále všichni svoji pravdu?
registrovaný uživatel M 
21.02.2008 (17:07)  
junkrs - bez urazky, Kanadani nevedi, ze nejaky MS v hokeji je, Amici nevedi ani co to je hokej:-))
Trosku nadsazka, ale na tech "kotnicich" trvam a je to bez diskuse. Proste srovnavat fotbal a hokej nema smysl... Navic, hokej se hraje v jedne a pul hale a krome jednoho dne nikdo nema potrebu nikam jezdit

V 2009 bude MS ve Svycarsku, v 2010 v Nemecku. Tak uvidime. kazdopadne 2005 bylo v Rakousku a mam pocit, ze nic podobnyho tam s lokomotivama ani nicim jinym nedelali. Byli radi, ze zvladli udelat led:-)
registrovaný uživatel dani7 
21.02.2008 (16:51)  
Nevíte někdo pls odkaz na stránku, kde se dají všechny "fotbalový taurusy" shlédnout?? dikec
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko