..: Český fotbalový taurus pokřtěn :..

Ilustrační obrázek Brno - Jak jsme již avizovali, křest lokomotivy 1216.226 taurus v českých národních barvách se konal tuto středu (20.2.2008) v Brně. Lokomotiva vznikla v rámci reklamní kampaně Rakouských drah ÖBB k mistrovství Evropy ve fotbale EURO 2008. Každý ze šestnácti účastnických států získal jednu lokomotivu taurus v národních barvách a ty nyní křižují po celém rakouském území. Na křtu byli přítomni redaktoři ŽelPage a proto přinášíme krátkou reportáž a snímky z akce.

Lokomotiva přijela ráno na spoji R 270 (se stroje 1216.237 na postrku, který odvezl obratový R 271). Kmotrem českého taura se stal bývaly československý reprezentant a mistr Evropy ve fotbale Antonín Panenka, který byl dle svého vyjádření designem lokomotivy i nápadem prezentovat fotbal touto formou ohromen. Mezi slavnostními hosty byli mimo jiné Aleš Ondrůj, ředitel Odboru marketingu v osobní dopravě ČD, Michaela Steinacker a Thomas Berger z ÖBB Werbcenter GmbH. Na brněnském nádraží se ceremonie zúčastnila také široká veřejnost. Lokomotiva opustila republiku v odpoledních hodinách v čele spoje R 273 (opět s druhým strojem na postrku), jak je vidět na posledním snímku.

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

V souvislosti s blížícím se mistrovstvím Evropy ve fotbale představily České dráhy také několik nabídek zajímavých jízdních dokladů, na které lze do Rakouska a Švýcarska, míst konání jednotlivých zápasů šampionátu, cestovat. Vyjma tradičních nabídek CityStar, EURegio Rakousko, Wien Spezial a Wien SCSpezial byla představena i nabídka InterRail EURO 2008, která dovoluje získat tří až osmi-denní síťový lístek na tyto země za zvýhodněnou cenu! Více naleznete v tiskové zprávě ČD.

Český taurus se zřejmě vrátí do oběhové skupiny obsluhující mimo jiné spoje Transalpin, Jóže Plečnik a Wiener Walzer. Svého "vlajkonoše" má všech 16 účastnických států, ale dle vyjádření zástupců obou železničních správ není všemu konec. Jaký bude sedmnáctý taurus, to je překvapením, které již brzy bude odhaleno.

Tiskové zprávy: České dráhy, ÖBB

Foto: Tomáš Kubovec


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 21.2.2008 (1:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla Reportáže

Další z regionu ČR Jihomoravský Rakousko


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel kubrt 
21.02.2008 (9:06)  
Zdařilá akce. Fotky jsou pěkné a Taurus nemá chybu. Doufám, že v budoucnosti zajede i do Prahy, jak tam bylo řečeno tiskovým mluvčím ČD.
Pjetro...Nádraží v Brně nevypadá zase tak špatně, ale je tam docela"tma i ve dne". Pokud se nepodaří vyřešit tento problém na všech větších nádražích, nebudou pěkné nikdy.
21.02.2008 (7:17)  
Hezké. Ale co na to korporátní identita?
21.02.2008 (6:46)  
Taurusů je barevných už 17, kromě 16-ti národních je 1116.080 v barvách UEFA a 14.2. byl do dílen v Linzi přistaven 18-tý, 1116.264, který bude v barvách šampionátu.
registrovaný uživatel Zel.am  mail  
21.02.2008 (6:13)  
Pjetro.....a do Zábřehu by to táhla pára ne.....víš že tam nemá povolení ne? Jo, byl jsem ve Vídni na jižním, ale na kapitalistickou cizinu to venku nebylo zrovna nejčistčí a nej...no ale Brno hl.n je fakt špína nemytá....
dopisovatel nebo člen ŽP Zlámalík  mail  
21.02.2008 (2:19)  
A v Zábřehu to bude vypadat takto: oloupaná bobina, za ní Taurus se staženejma smetákama... No hledejme dál :-)
Ale fotky jsou to pěkný!
registrovaný uživatel Pjetro 
21.02.2008 (1:41)  
Pěkná aktualitka, pěkná...díky kucííí.
OT: Protože mi to stejně nedá si rýpnout, i když je to zcela logické, že křest proběhl v Brně, ale myslím, že se najde i přívětivější a poměrům dnešní doby lépe odpovídající nádraží, které by bylo hodno hostit tento křest, než je to brněnské. Rakušáci si museli asi připadat jak někde na hnoji:-D ...na druhou stranu ale uznávám, kde jinde by se to taky mělo konat než v Brně, které je tak blízké jižním sousedům a nej centrum na moravě. V takovém Zábřehu na Moravě by se rakušákům ale mohlo páčit, nééé:-D
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko