..: Preventivní vlak opět na kolejích :..

Ilustrační obrázekLiberec - V průběhu nejbližších dní vyjede už podruhé v historii preventivní vlak Českých drah, Drážní inspekce a spolku BESIP. Jeho hlavní náplní bude osvěta před riskováním v prostoru železničních tratí. „Nehody na přejezdech, úrazy elektrickým proudem z troleje pod napětím až 25 000 voltů nebo zachycení člověka vlakem na širé trati i přímo v železniční stanici; to jsou neštěstí, kterých poslední dobou přibývá. Statistiky hovoří jednoznačně: velmi rizikovou skupinou jsou mladí lidé ve věku od 13 do 19 let, proto jsme tuto akci v rámci zvyšování bezpečnosti dětí a mládeže podpořili", uvedl Vladimír Richter. Hlavně z tohoto důvodu zaměřilo pořádající sdružení akci právě na mládež.

Speciální souprava bude složena hned z několika druhů vozů: konkrétně z vagonu s kinosálem (s kapacitou pro 40-50 osob), konferenční místností, ale i vozu s tématickou výstavkou. V kinovoze bude zájemcům k dispozici projekce filmů z produkce BESIPu; výstava nabídne odstrašující fotografie, doplněné o akustickou prezentaci, provedenou odborníky z oboru dopravní bezpečnosti. Mezi stěžejní témata preventivní kampaně můžeme zařadit například vyskakování z jedoucího vlaku či lezení na střechu kolejových vozidel. Stranou nezůstane ani bezpečnost na přejezdech. Pro odlehčení zařadí dráhy na konec vlaku také vůz nabitý informacemi o historii železnice.

Akce je otevřena jak školním skupinám, tak i široké veřejnosti, a to od 8.00 do 15.00. Vzdělávacím institucím se ovšem doporučuje včasná rezervace na telefonu 603 897 077. Vstup do vlaku je bezplatný, přičemž prohlídka kompletní expozice potrvá přibližně hodinu. Každý účastník navíc obdrží drobný dárkový předmět.

Plánovaná trasa vlaku a pobyty v jednotlivých zastávkách:

ZastávkaDatum
Liberec3.3.2008
Česká Lípa hl.n. 5.3.2008
Děčín hl.n.6.3.2008
Ústí nad Labem hl.n.7.3.2008

Zdroj: Genus TV, České dráhy


Samir Lepara | 14.2.2008 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Liberecký ČR Ústecký


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
14.02.2008 (21:07)  
M: Gumy jsem uvedl jako příklad, nemyslel jsem že se kolem toho rozjede taková debata. Uvedl jsi náledí - nevím zda jezdíš autem či nikoli, ale na náledí jsou stejně na houby zimní jako letní nebo slicky. Ale to je jedno, každý to vidíme jinak. Abych tě uklidnil, zimní gumy mám, myslím že to není třeba uzákoňovat; kdo má trochu rozumu si je obuje sám zákon nezákon.
K tématu - je to stejné, kdo má v palici nas*áno tak může takové foto/video vidět obden a bude lézt na vagon/jezdit přes přejezd kdy nemá/předjíždět na plné stejně. Kdo je v rámci možností normální takovéto věci nedělá ať vidí či vidí. Pár nehod a jejich následků jsem viděl i naživo, není to pěkná podívaná, toť pravda. Jen si myslím že medializací těchto věcí se toho moc nezmění.
registrovaný uživatel M 
14.02.2008 (20:54)  
Gumy - Jako nevim no, ale kdyz tam teda nebudes mit zimni, tak ty "neznamy" se ti jako nesjedou? A je rozdil mit dvoje soucasne nebo dvoje za sebou? Jinak ze je v Praze teplo, tak to verim. Ale taky myslim, ze dneska/vcera/zitra, tam mohla byt mlha a mohlo to namrzat. A pochybuju, ze se rano podivas z okna a reknes si, no nic, nez vyjedu, tak radsi prezuju, vypada to ze dneska bude snezit:-) Bezpecnostni pasy si totiz taky musis nandat i kdyz nemas v planu havarku a mas je celou dobu "zbytecne". Stejne ty gumy - mas je celou zimu zbytecne jen kvuli tem trem dnum kdy snezi no... Ale ja bych to udelal jinak - jezdi si na cem chces, ale jestli neco pokurvis nebo te odnekud nekdo bude muset tahat kvuli tomu, zes mel letni, tak to obseres...

A kampan - asi zalezi kde bude a co na ni bude. Pokud tam bude zase nejaka maluvka, tak to nepomuze. Pokud tam bude sezehly telo a bude to v novinach, ktery lidi ctou, tak mozna jo. Stejne tak by treba pomohlo, kdyby v novinach byla fotkach tech mrtvych ted z te dodavky (nemyslim to dodavku, ktera "ztratila" predek jako takovou, myslim primo ty chlapy v tom, ktery podle myho ani nepujde oddelit od sebe, jak jsou do sebe namackani). A k tomu, takhle to vypada, kdyz si myslite, ze se nemusite pripoutat. Ono je to totiz tak, ze lidi si mysli, ze kdyz sedi vzadu, tak se poutat nemusi, protoze se staci zachytit a tak. Realne ale je to tak, ze jedine, o co se zachyti, je mozkem o predni sklo...

Ted teda nechci obvinit ty z te dodavky, mozna pripoutani byli a proste je ten celni naraz prohodil skrz pasy aji, cert vi. Chci tim rict, ze dokud lide opravdu neuvidi to svinstvo, tak tomu verit nebudou. A pisu to proto, ze ty draty atd. jsou uplne stejny pripad, jen asi mene casty.
Rikat, nelezte tam, umrete je malo. Ale az nekdo uvidi neco, z ceho se mozna i pozvraci, tak potom to mozna pomuze. Ne vsem (pro nekoho to fakt bude jen husty), ale pomuze.
Jednuc jsem, jen na webu, fotky z celni srazky videl. Uprimne receno, porad mam toho "chlapika" z vertikalne rozpulenou pred ocima a vzdycky si na to vzpomenu, kdyz uvazuju, jestli mam nebo nemam predjizdet. Musi to rposte byt neco, co se do toho mozku (ted myslim pamet:) fakt vstipi. Kreslena postavicka to neni
14.02.2008 (20:47)  
Hmmmmm, souprava se teda do moc mest nepodiva. Navic nevim, k cemu bude detem v Liberci a Ceske Lipe upozornovani na rizika trakcniho vedeni :-) Kdyz uz ten vlak sakra maj, tak at s nim objedou vic mest, tohle je k nicemu.
14.02.2008 (19:51)  
Budiž - zřejmě mám o dnešních pubescentech nějaké pokřivené mínění...
Ad zimní gumy - IMHO je to volovina na n-tou. Kolik dní letos a loni byl třeba v Praze sníh? Neargumentujte prosím žvásty o sedmi stupních celsia... Jde pouze a jen o kšefty, kšefty a ještě kšefty. Ehm, říkal jsem už že jde o kšefty?
registrovaný uživatel optus 
14.02.2008 (19:17)  
M.Zikmund. Dale COoper, Nadkachna: Debata o pneu se moc nepatří, ale myslím, že z takové akce si každý puboš, který má IQ vyšší než pokojová teplota jak tu někdo řekl něco vezme....
Jinak, pro potřeby zákona o poviiných zimních pneu je jejich označení M+S což je mezinárodně uznávaný symbol pro zimní nebo celoroční pneumatiky (pro neználky to zdnamená Mud and Snow) A nakonec, nemyslím si, že by až tak nějak pnumatikářské koncerny za tuto věc extrémě bojovali, protože si na tom můžou také vylámat zuby - neschopnost pokrýt poptávku ať zbožím nebo službou...
14.02.2008 (18:48)  
K těm zimním gumám - o těch zimních gumách jsem vedl debatu s pánem z konkurenčnho Automotoklubu ČR, protože si myslím, že je to dobrá věc.
Klíčový problém je v tom, kde je právní definice zimní pneumatiky > zákon, který prošel legislativním procesem nebo prováděcí vyhláška k zákonu [kterému], jíž by bylo stanoveno, co to zimní pneumatika je. Navíc na tom výrobku by muselo být napsáno v češtině "zimní pneumatika", protože je to výrobek jako každý jiný - třebas jako vanička s Ramou, jako spotřebitel nejsem od toho, abych studoval různé značky, z nichž se dá vyčíst o jaký druh pneumatiky jde.
14.02.2008 (18:36)  
Dale Cooper: A kdo je tím lobistou tady? ČEZ, či snad Pohřební ústavy?:-) Nemohu soudit jiné, ale tato akce je udělána vcelku povedeně. Hlavně to video je opravdu velmi sugestivní a ač může zaznít ono "ty woe, to je hustý", rozhodně to v mysli oněch dětí (a nejen jich) něco zanechává.
Jinak za povinné zimní pneu horoju i já a rozhodně né proto, že by mě patřil nějaký gumárenský koncern, ale že autem jezdím opravdu dost často a dlouho na to, abych věděl, že svůj smysl to má, stejně jako třeba celoroční svícení.
14.02.2008 (18:04)  
inkogmitus: jediný účinek toho když tam naženete puberťáky bude ten že to budou komentovat slovy "ty woe, to je hustý" a podobně, ale neodnesou si z toho ani co by se za nehet vešlo. Takovéto projekty (stejně jako konsorcium BESIP) jsou jen černou dírou na prachy a prostředníky mezi lobbystickými skupinami a státní správou. Jeden příklad za všechny - za povinné používání zimních pneumatik nejvíce horuje ÚAMK a skupina Barum - Continental. Mám pokračovat? Každému jehož IQ je vyšší než pokojová teplota je jasné o co komu jde.
14.02.2008 (16:31)  
opakování matka moudrosti.. prostě tam ty puboše nacpat, pustit jim necenzurované video jak můžou skončit a pořád jim to připomínat.. a efekt se dostaví. je to docela drsné, ale jsou jen dvě možnosti - zachráněné děti, nebo nešťastní rodiče.. chválím takovou akci
14.02.2008 (16:26)  
Rybízek: K dnešní mláděži patřím a moc dobře vím, co s tělem provede 25 kilo střídaviny. Bohužel jsem asi hodně malé %. :(
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko