..: Preventivní vlak opět na kolejích :..

Ilustrační obrázekLiberec - V průběhu nejbližších dní vyjede už podruhé v historii preventivní vlak Českých drah, Drážní inspekce a spolku BESIP. Jeho hlavní náplní bude osvěta před riskováním v prostoru železničních tratí. „Nehody na přejezdech, úrazy elektrickým proudem z troleje pod napětím až 25 000 voltů nebo zachycení člověka vlakem na širé trati i přímo v železniční stanici; to jsou neštěstí, kterých poslední dobou přibývá. Statistiky hovoří jednoznačně: velmi rizikovou skupinou jsou mladí lidé ve věku od 13 do 19 let, proto jsme tuto akci v rámci zvyšování bezpečnosti dětí a mládeže podpořili", uvedl Vladimír Richter. Hlavně z tohoto důvodu zaměřilo pořádající sdružení akci právě na mládež.

Speciální souprava bude složena hned z několika druhů vozů: konkrétně z vagonu s kinosálem (s kapacitou pro 40-50 osob), konferenční místností, ale i vozu s tématickou výstavkou. V kinovoze bude zájemcům k dispozici projekce filmů z produkce BESIPu; výstava nabídne odstrašující fotografie, doplněné o akustickou prezentaci, provedenou odborníky z oboru dopravní bezpečnosti. Mezi stěžejní témata preventivní kampaně můžeme zařadit například vyskakování z jedoucího vlaku či lezení na střechu kolejových vozidel. Stranou nezůstane ani bezpečnost na přejezdech. Pro odlehčení zařadí dráhy na konec vlaku také vůz nabitý informacemi o historii železnice.

Akce je otevřena jak školním skupinám, tak i široké veřejnosti, a to od 8.00 do 15.00. Vzdělávacím institucím se ovšem doporučuje včasná rezervace na telefonu 603 897 077. Vstup do vlaku je bezplatný, přičemž prohlídka kompletní expozice potrvá přibližně hodinu. Každý účastník navíc obdrží drobný dárkový předmět.

Plánovaná trasa vlaku a pobyty v jednotlivých zastávkách:

ZastávkaDatum
Liberec3.3.2008
Česká Lípa hl.n. 5.3.2008
Děčín hl.n.6.3.2008
Ústí nad Labem hl.n.7.3.2008

Zdroj: Genus TV, České dráhy


Samir Lepara | 14.2.2008 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Liberecký ČR Ústecký


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel PES38 
15.02.2008 (2:18)  
M: Nesmíš to brát tak doslova... Jenže tady přeci nejde o žádnou reklamu...
registrovaný uživatel M 
15.02.2008 (1:35)  
PES38 - jo, najit si to urcite muze kazdy, ale to neni princip reklamy - ta ma pusobit na toho, kdo tu informaci jakoze dostat nechce.
Kdyby tahle postupovali firmy, tak by jejich marketing spocival v myslence "vsak oni si nas vygugluji sami":)
15.02.2008 (0:30)  
Závodníky jsem zmiňoval jako příklad lidí, kteří kvůli své vášni riskují život. Svého času byla smrt na závodních dráze něco hodně častého a oni do toho přesto šli.

Je poměrně dost možností jak si vsugerovat, že se mě ta hrozba smrti netýká. Nebo naopak se se smrtí smířit jako s něčím co stejně nevyhnutelně přijde, tak proč si to tady neužít naplno?
registrovaný uživatel PES38 
15.02.2008 (0:23)  
Stejně si myslím, že i když tam budou skutečně "masité" fotky (roztrhaná a zuhelnatělá těla), stejně to bude mít účinek minimální. V dnešní době, kdy si hromadu takovýchto (a ještě horších) fotek muže kdokoli kdykoli najít na netu mraky...
registrovaný uživatel José 
14.02.2008 (23:10)  
Možná by nebylo od věci obecně omezit vstup na nádraží.. Přístupná jen nástupiště a zbytek za plotem - např v metru je kolejnice s napětím hned vedle koleje a moc lidí se o ní ještě nespálilo..
btw už měla ŽP 10000 návštěv za den, nebo se k tomu dnes schyluje poprve?
registrovaný uživatel M 
14.02.2008 (23:06)  
Ne vsechny problemy maji ale na svedomi vylozene zavodnici. Krom toho teda, tohle je spis teda o tech dratech... Je fakt, ze mne to asi nikdy nenapadlo, aniz bych to videl, ale v tomhle pripade to aji mozne je, ze by to pomohlo. V tom aute je to toiz o tom, ze "ja to uridim, protoze ja jsem vyborny ridis". Na tom vagonu mne ale zadna takova finta, kterou bych to zachranil nenapada...

Na druhou stranu, opravdu kdo chce kam, pomozme mu tam. U tech aut je tam ten problem s tim "v protismeru", takze jestli bych mel vybrat nejakou kampan, tak nevim kterou...
14.02.2008 (22:40)  
M: obávám se že se spoty které vysílá BBC (jako obdobu našeho BESIP) bys zde velice rychle narazil, ty jsou řádně hnusné. Už ale slyším RRTV jak bije na poplach co to běží v TV...
14.02.2008 (22:18)  
Pro spoustu lidí je "sportovní" jízda autem vášeň a neodmyslitelná součást jejich života a takové prostě nepřesvědčíš. Příkladem mohou být automobiloví závodníci.
Fotkou zohavenejch těl budeš deptat zcela jinou část populace.

Nadruhou stranu, problém s dráty vn je spíš o neznalosti. Podle mě, než jim ukazovat spálené tělo, je důležité je seznámit s tím, za jakých okolností jim hrozí nebezpečí. Většina dětí a nemalá část dospělých ví akorát to, že na to nesmí sahat.
registrovaný uživatel M 
14.02.2008 (22:16)  
Lozeni po vagonech ma tu neskonalou vyhodu, ze ten bezmozek zrusi jen sam sebe, pri tom prejizdeni plne (resp. plnou cert vem, spis je potreba napsat nebezpecnem predjizdeni) pravdepodobne ne...
Takze u obojiho bych byl pro kampan. Ale extremne agresivni a nechutnou. Ne stylem "krtecek radi detem"...
A ne pro ty, kdo se chcou prijit podivat, ale pro ty, co se prijit podivat nechteji (a je jim to vnuceno jaka kazda jina reklama)

Jinak to naledi byl jen takovy priklad. Taky se da napsat snih a kolona kvuli jednomu volovi...
14.02.2008 (21:13)  
To jo kdyz se uz odhodlali k tomuhle projektu taky bych souhlasil s vice a zaroven vetsimi mesty.Tohle je vazne na houby.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko