..: Potvrzeno, ČD dnes přebírá finančník Žaluda :..

Ilustrační obrázekPraha - Novým ředitelem Českých drah se opravdu stane dvaačtyřicetiletý Petr Žaluda. Příchod dosavadního ředitele pojišťovny Axa posvětila dozorčí rada v posledních lednových dnech. Žaluda se od prvního únorového dne ujímá postu předsedy představenstva i generálního ředitele. O jeho příchodu se mluvilo již od listopadu, punc definitivnosti dostal ale až nyní.

Žaluda ve funkci nahradí dosavadního ředitele Josefa Bazalu, který převzal dceřinou společnost ČD Cargo. Setrvat v obou funkcích by sice mohl, přání ministerstva dopravy ale bylo opačné. Státem vlastněný kolos se tak dočká během patnácti let své existence již sedmého ředitele.

Zajímavá je i skutečnost, že Žaluda zdánlivě nemá s železnicí nic společného. V roce 1988 sice vystudoval Vysoké učení technické v Brně, a krátce působil v brněnském Zetoru. Záhy po pádu komunistického režimu ale zamířil do Holandska, v němž přičichl k finančnictví a od té doby v něm působí. Od roku 2001 vedl pět let českou pobočku Credit Suisse Life & Pensions, po fúzi s Axou vedl další rok i ji. Podle jeho výroků lze ale usuzovat, že mu dopravní problematika není cizí. Po Praze se údajně pohybuje převážně pěšky či MHD.


Honza Beránek / JTB | 1.2.2008 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Jacek 
01.02.2008 (10:31)  
To už tu párkrát bylo. Kdysi J. Stránský řekl v rádiu, že o dráze sice nic neví, ale to vůbec nevadí, protože je ten manažer...
01.02.2008 (10:27)  
Pro Jahodu: Martin Dvořák vnesl do DPP něco, co v něm nikdy nebylo, totiž prozákaznický přístup. Změna tváře celého podniku je naprosto evidentní a jde zcela správným směrem. Doufám, že my cestující už přestáváme být "kaštany" a stáváme se pomalu "zákazníky". Je zcela logické, že tramvajáci a autobusáci s 30 letou praxí brblají, protože když po nich někdo chce, aby se najednou začali chovat k cestujícím slušně, jezdili podle JŘ a na konečné nezahulili vozidlo cigaretovým dýmem, je to pro ně opravdu zásadní změna. A když jim někdo sdělí, že pokud nebudou ochotní dodržovat pravidla, tak mohou svobodně odejít, logicky to považují za odporné pošlapání svých nezadatelných odborářských práv. Pochopitelně se to netýká všech, ti slušní sami o sobě žádný bič nepotřebují.
Doufám, že něco podobného nastane i u ČD.
registrovaný uživatel jahoda 
01.02.2008 (9:55)  
pro Jugy:Pokud srovnáváš pana Žaludu s panem Dvořákem,pak se mají dráhy na co těšit.Že dopravní podnik ještě funguje je právě snaha těch tramvajáků a ostatních s 30-letou praxí.To co pan Dvořák a jeho parta z Primy provádí s pražskou dopravou je zoufalé.Zeptej se kohokoliv z dopraváků.
registrovaný uživatel waszyn 
01.02.2008 (9:06)  
Tleskam.Zmenu tohoto typu ale CD potrebuju jako sul na vsech urovnich obchodniho rizeni.Schopne manazery nepolibene modrogumnim myslenim,kteri nezacinali od vypravciho ci vlakvedouciho u CD a dlohouletym lestenim klik se dostali na nabrezi ci regionalnich alternativ,ale neco uz v dokazali ve firmach fungujicich na standartnich trznich principech..
registrovaný uživatel Jugy  mail  
01.02.2008 (8:34)  
"Zajímavá je i skutečnost, že Žaluda zdánlivě nemá s železnicí nic společného."

Co je na tom zajímavého? Prostě tam nejspíš není pro to, aby šíboval vagóny, ale aby trošku pohnul s hospodařením celé firmy (se domnívám). On pan Dvořák z DP Praha taky není bývalý tramvaják s 30-ti letou praxí.
01.02.2008 (9:23)  


Zajímavé to je tím, že je to v dosavadním trendu "ajznboňáckých" ředitelů docela průlom, z oněch šesti předešlých byla myslím jen jedna výjimka. Jinak máš pravdu. Mimochodem, Žaludá má alespoň techniku vystudovanou, Dvořák je tuším absolventem VŠE.
registrovaný uživatel Praha hl. n.  mail  
01.02.2008 (8:18)  
astray: Kde jsto vzal, vždyť v tom článku nic takového není.
registrovaný uživatel astray 
01.02.2008 (7:25)  
Ke každé jízdence pojistka na život, to vítám.
  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko