..: České dráhy budou prodávat letenky Sky Europe :..

Ilustrační obrázek Praha - České dráhy budou od zítřka na nádražích prodávat i letenky společnosti SkyEurope Airlines. Letenky prodávané tímto způsobem budou mít fixní cenu, ale podmínkou prodeje bude zakoupení vlakové jízdenky na letiště Ruzyně. Pilotním místem, kde budou letenky k mání, bude Brno. Poté budou následovat nádraží, kde zastavují vlaky SC Pendolino, čímž by se síť prodejních míst měla postupně rozrůst na více než 20 stanic. Recipročně pak bude možné nakupovat jízdenky ČD Net open u stánku SkyEurope na letišti v Ruzyni.

Letenky budou prodávány ve dvou tarifech podle vzdálenosti, a to za 1290 Kč pro blízké destinace a 1790 pro vzdálenější. Tato nabídka je podmíněna nákupem alespoň šest týdnů před odletem. Později budou letenky k mání za 1690, resp. 1990 korun, nejpozději však dva týdny před odletem. Všechny uvedené ceny přitom zahrnují veškeré poplatky.

Druhou částí navázané spolupráce je nabídka zpáteční kombinované jízdenky na trase Praha-Bratislava, která umožní cestovat v jednom směru letecky a druhým vlakem (nebo naopak). Společnost SkyEurope Airlines ji zdůvodňuje snahou oslovit zejména potenciální mimopražské klienty a ty, kteří nemají přístup k internetu. Za tuto letenkojízdenku přitom cestující zaplatí pouhých 995 korun a je možné ji zakoupit týden předem. Majitelé In-karet mají navíc blíže nespecifikovanou slevu, vyplývající ze zákaznického jízdného.

Navázání spolupráce je poměrně překvapivé, protože v loňském roce s Českými drahami rozvázala spolupráci pro údajnou nepřínosnost národní letecká společnost ČSA. Kombinované cestovní balíčky jsou ale naopak běžné například v Německu.

Spolupráce se zatím týká pouze letenek z Prahy a pomíjí letiště ve Vídni a Bratislavě, kde mají letadla SkyEurope svoje základny rovněž. Rozšíření spolupráce na tato místa však společnosti připravují.

zdroj: Finanční noviny, České dráhy


M | 24.1.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Slovensko Bratislavský Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 ... 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel tenzor 
25.01.2008 (13:59)  
pekař: takže pokrok je špatný? A co navrhuješ? Doufám, že ne vrátit se do jeskyní či na stromy :)
M 
25.01.2008 (14:10)  


Zit stridme a nejezdit na dovolenou dal nez do Tater, mas to tam napsany jasne:-)
registrovaný uživatel pekař 
25.01.2008 (13:42)  
To byla nadsázka, která měla zdůraznit problém. Prostě jak vidno, zásadní omyl je, tvrdit, že pokrok změní svět. On pouze posílí konzumní společnost, která se v této debatě už dostatečně presentovala.
registrovaný uživatel Foxx  mail  
25.01.2008 (13:39)  
pekař: Nic proti, ale jedinej kdo to tu to takhle hrotí seš ty. Tys tu začal o umírání hladem a válkách....
registrovaný uživatel pekař 
25.01.2008 (13:27)  
U těhle debat je kouzelné, jak se z většiny vcelku rozumných a inteligentních lidí stanou prostoduší jedinci znající pouze černou a bílou, pravdu a lež a nic mezi tím. Člověk přece už jen tím, že dýchá, narušuje biosféru. Tak proč se vůbec o něco snažit, že...
registrovaný uživatel pekař 
25.01.2008 (13:10)  
Určitě nežiju ideálně, ale alespoň nelétám na dovolenou na Maledivy. Je to tak prosté, prostě té energie spotřebuje víc než když jedu na prázdniny do Tater. Ony kdyby takhle létali všichni, tak to je průser. To pak můžete třídit odpad jak mourovatí a stejně to nepomůže.:) Není to ono, ale alespoň náznak svobody.
registrovaný uživatel tenzor 
25.01.2008 (11:13)  
ted se divam ze neumim pocitat, s busem je to 5 hodin bez rezervy, ne 5 a pul.. ale 4 hodiny to i tak nejsou :)
M 
25.01.2008 (11:42)  


Ty ctyri hodiny mela byt cista cesta. Ano, na letisti musis byt driv a nepopiram to. Ani na nadrazi ale neni dobry prijit dve minuty pred odjezdem vlaku a i na nadrazi se musis nejak dopravit, takze tohle nema cenu resit, protoze je to spolecne pro oboje. Proste pet hodin vseho vsudy.
Jinak ja jsem v Turanech za 10 minut, mozna ani to ne. Na nadrazi o neco dyl. Ale z Bystrce to asi vyjde jinak:-)

Jo, vlakem je to rychlejsi, ale taky 2x drazsi... A protoze nechci dopadnout jak ti tvoji znami, tak radsi beru zavdek mensimi stanicemi metra (nemusim si 5x dokazovat, ze to zvladnu, protoze nechci 1x zjistit, ze jsem to nezvladl:-)) a ty vetsi si pak muzu projit v klidu:)
registrovaný uživatel tenzor 
25.01.2008 (11:00)  
M: jo a jeste porad nechapu jakym zpusobem by slo se dopravit do Londyna za 4 hodiny, i kdyz budu pocitat s tim ze na letisti budu jen 3/4 hodiny pred odletem a cesta na letiste mi bude trvat 1/4 hodiny, tak letadlo leti 2 hodiny, dejme tomu pul hodiny od priletu po odjezd busu, to vychazi celkem 5 a pul hodiny, pokud ten bus jede hodinu a pul a to je cas bez rezerv (BTW, vlakem by to z letiste do centra bylo asi o pul hodiny rychlejsi, v tomhle pripade bus nevadi? :) ).
registrovaný uživatel tenzor 
25.01.2008 (10:51)  
M: pokud vim tak jsem vystoupil na dobre zastavce, ale uz bych to neresil :)
Dvojite kontroly jsou v Londyne (Heathrow), pote co si clovek vystoji frontu a zkontroluji ho, presune se o nekolik dlouhych chodeb dal a pred gate ma dalsi kontrolu (nastesti bez front).
registrovaný uživatel Foxx  mail  
25.01.2008 (9:13)  
M: No jo no, procestuje... já měl jen včera v noci nějakou bojovnou náladu. :-D
registrovaný uživatel tenzor 
25.01.2008 (8:09)  
M: to rypnuti jsem cekal, samozrejme to nebylo se zavazadlem ke gejtu, jen k check-inu (asi 2/3 celkove cesty) :) pak nasledovala jina zabava zvana dvojite kontroly (vsechny veci z kapes + pasek z kalhot do krabice, proc me ten chlap prohledava? jo, ja debil si zapomnel sundat bryle :)) ) - klobouk dolu pred temi kdo tohle maji uz jako rutinu, ja bych se z toho asi zblaznil.
M 
25.01.2008 (9:25)  


Zase je to ale zpatky u toho "pravidelny cestujici", ten s tim problem nema. Stejne "hloupe" se da argumentovat i tim, ze nevim, jak se na nadrazi kupuje jizdenka...
Dokud mi nebudou strkat ruku do prdele, tak to sundani si hodinek a pasku jsem schopen zvladnout... BTW - jake dvojte kontroly, to je nejaka novinka (maji dvoje ramy za sebou nebo jak)?

A ta cesta vlak-checkin - zes ty vystoupil na spatne zastavce metra?:-))
  1 2 3 4 5 6 ... 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko